Ferenc pápa üzenetet küldött a súlyos sérülésből felépülő katonáknak rendezett sportversenyre

Az Invictus Games elnevezésű sporteseményt szeptember 23-30. között rendezik meg a kanadai Torontóban; azok a katonák vesznek részt a rendezvényen, akik szolgálatuk során szereztek súlyos, sok esetben maradandó sérüléseket.

2017. szeptember 23. szombat

Görögkatolikus papok és az igazságszolgáltatás munkatársai mérkőztek meg Csengerben

Hetedik alkalommal rendezték meg szeptember 15-én Csengerben azt a futballkupát, amelyen a magyarországi görögkatolikus áldozópapok és kispapok, erdélyi és felvidéki paptársak, valamint a megyei igazságszolgáltatásban dolgozók mérték össze sportbéli tudásukat.

2017. szeptember 21. csütörtök

Végre megépül a pécsi Szent Mór Iskolaközpont tornacsarnoka

Letették az alapkövét, és ezzel megkezdődött az új tornacsarnok építése a pécsi Szent Mór Iskolaközpontban szeptember 12-én.

2017. szeptember 14. csütörtök

Támogassuk Danit, az autisták első EB-jének résztvevőjét!

Először rendezték meg az Európai Unió támogatásával az Autista Emberek Európai Bajnokságát szeptember 6. és 10. között. Az olaszországi versenyen az AOSZ (Autisták Országos Szövetsége) közreműködésével összesen öt gyerek indult, egyikük a ferences rendi Autista Segítő Központ... »

2017. szeptember 11. hétfő

Egyéves a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpont

A szalézi rend fenntartásában működő Don Bosco Sportközpont egy éve, 2016. szeptember 1-jén rendhagyó tanévnyitóval, majd másnap ünnepélyes avatással és felszenteléssel nyitotta meg kapuit Kazincbarcikán.

2017. szeptember 6. szerda

Megáldották a Nyíregyháza és Tokaj közötti kerékpárutat

Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó megáldotta a Nyíregyháza és Tokaj között megépített kerékpárutat az új szakasz augusztus 31-i átadása alkalmával.

2017. szeptember 4. hétfő

Pálos 70 – zarándokutakat szervez a pálos rend a márianosztrai engesztelő kegytemplom búcsújára

„Fehér barátok nyomában” címmel október 5-én háromnapos, október 7-én egynapos zarándoktúra indul Budapestről Márianosztrára. A résztvevők pálos kolostorok, szentélyek érintésével, főként a Mária-úton haladva, több mint hetven kilométer megtétele után érkeznek a... »

2017. szeptember 3. vasárnap

Szalézi Plusz – Túrák négy irányból Péliföldszentkeresztre

Második alkalommal rendezik meg idén szeptember 16-án, szombaton a Szalézi Plusz túrákat, amikor négy irányból – Pesthidegkútról, Vértestolnáról, Dorogról és Nyergesújfaluról – indulnak a túrázó zarándokok, hogy eljussanak Péliföldszentkeresztre, a szaléziak magyarországi... »

2017. szeptember 3. vasárnap

A légikatasztrófát szenvedett brazil sportklub focistáit fogadta a pápa

Az augusztus 30-i általános kihallgatás végén Ferenc pápa külön köszöntötte a brazil Chapecoense sportklub labdarúgóit és vezetőit, akik szeptember 1-jén baráti mérkőzést játszanak a Róma csapatával. A pénteki mérkőzés bevételeit a brazil klub támogatására fordítják.

2017. szeptember 1. péntek

Sport és imádság, a kettő együtt jár – Inántsy-Pap Ágnes a vizes világbajnokság után

A 25 év feletti korosztály képviselőinek vetélkedésével folytatódott augusztus 14. és 20. között a vizes világbajnokság Budapesten. Öt sportágban szálltak ringbe a sportolók, köztük Inántsy-Pap Ágnes is, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola tanára.

2017. augusztus 28. hétfő

Keresztény édesanyák jubileumi találkozója – 1Úton zarándoknap a gyermekre várókért

A Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közösségének huszonöt éves fennállását ünnepelték augusztus 26-án Budapesten a Nagyboldogasszony- (Mátyás-) templomban.

2017. augusztus 26. szombat

Idén is megszervezték a váci egyházmegyei kispaptalálkozót

A Váci Egyházmegyében minden évben augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén, a székesegyház búcsújára gyűlnek össze az új papnövendékek, hogy jobban megismerkedjenek püspökükkel, a nevelésükért felelős megbízottal és társaikkal. Idén augusztus 15. és 18. között tartották... »

2017. augusztus 23. szerda

Kajakon vitték Lampedusa szigetére a loretói Mária-szobor másolatát

Folyami és tengeri utazást követően, kajakon szállítva érkezett Lampedusára augusztus 10-én a loretói Szűzanya-szobor másolata. A kilencszáz kilométeres vízi utat Roberto Rabboni sportevezős egy hónap alatt tette meg – tájékoztat az agrigentói egyházmegye honlapja.

2017. augusztus 16. szerda

Nordic & Biblia – Mozgással egybekötött lelkinapot tartottak Szombathelyen

Július 22-én egynapos Cor-Way® Lépéskurzust szervezett a Martineum Felnőttképző Akadémia. A programot Molnár Renáta négygyermekes édesanya, Cor-Way® életmódtréner, lelkigyakorlat-vezető, testnevelő tanár, személyi edző, a „Jézusi gyaloglás” lelkigyakorlat egyik kidolgozója... »

2017. augusztus 4. péntek

Ferenc pápa fogadta a Borussia Mönchengladbach labdarúgóklub csapatát

Ferenc pápa augusztus 2-án VI. Pál aula kistermében találkozott a német labdarúgóklub tagjaival. Kifejezte háláját a baráti kapcsolatért, amely létrejött a német klub és a vatikáni alkalmazottak sportszervezete között.

2017. augusztus 3. csütörtök

Püspöki áldással indultak Rómába a kerékpáros zarándokok Vácról

A váci Piarista Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai július 27-én kezdték meg római kerékpáros zarándoklatukat. Az indulás előtti napon Beer Miklós megyéspüspök áldotta meg a közel harminc zarándokot.

2017. augusztus 3. csütörtök

„Egy csónakban evezünk” – Családos kenutúrát szerveztek a Túr folyón

Július 23-án, vasárnap ért véget a „Görög Menta” ház és a Nyíregyházi Egyházmegye családreferense által szervezett házasságerősítő kenutúra. Ahogy címe is jelezte, a tábor célja a családi kapcsolatok erősítése volt.

2017. július 31. hétfő

Megtartották a motorosok hagyományos búcsúját Máriapócson – KÉPRIPORT

Július 29-én rendezték meg a motorosok immár hagyományos búcsúját nemzeti kegyhelyünkön, Máriapócson. A szervező Görögkatolikus Motorosok Közössége idén először zarándoklattal kötötte össze a programot.

2017. július 30. vasárnap

ÁGOTA-tábor: élmény, sorsközösség, reményteljes jövő

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg Doboz-Szanazugon az ÁGOTA-tábort, az Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozóját. Július 22-től tíz napon át 350 állami gondoskodásban élő gyermek és fiatal számára nyújtanak élményt adó programokba ágyazottan terápiás... »

2017. július 29. szombat

Idén már futó- és kerékpáros zarándoklat is lesz az 1Úton zarándoknapon

A Mária Út Egyesület augusztus 26-án immár negyedik alkalommal rendezi meg az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot, amely során idén a gyermekre várókért imádkoznak a résztvevők.

2017. július 29. szombat

tovább »