Futballbajnokságot rendeztek a Szombathelyi Egyházmegye ministránsainak – KÉPRIPORT

Szentpéterfán rendezték meg június 9-én a Szombathelyi Egyházmegye középiskolás korú ministránsainak meghirdetett focibajnokság döntőjét.

2018. június 15. péntek

Böjte Csaba a focivébéről: „Nézzétek a meccset, és döbbenjetek rá, hogy egy hazug világban éltek”

Böjte Csaba ferences szerzetesnek a tegnap kezdődött labdarúgó-világbajnokságról június 14-én írt gondolatait adjuk közre.

2018. június 15. péntek

Ferenc pápa Twitter-üzenete a ma kezdődő labdarúgó-világbajnokság alkalmából

A Szentatya az alábbi (második) bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán június 14-én.

2018. június 14. csütörtök

Ferenc pápa üzenete a labdarúgó-világbajnokságra

Június 13-án a délelőtti általános kihallgatás végén a Szentatya külön köszöntötte mindazokat, akik valamilyen formában részt vesznek a másnap, június 14-én kezdődő labdarúgó-világbajnokságon vagy követik annak eseményeit.

2018. június 13. szerda

Kirill pátriárka sportszerűségre és fegyelemre buzdít a foci-vb kezdetén

A labdarúgó-világbajnokságot idén – első alkalommal a futball történetében – Oroszország rendezi június 14. és július 15. között. A moszkvai pátriárka sportszerűségre, alázatra ösztönöz, és óva int a doppingszerek használatától.

2018. június 13. szerda

Sportolók zarándoklata és fogadalomtétele Częstochowában

A lengyel nemzeti kegyhely, Jasna Góra mindennapjainak sajátos színfoltját képezik az általában évente megrendezett országos szakmai találkozók és zarándoklatok. A sportolók idei, 28. Jasna Góra-i zarándoklatukon, június 9-én adtak hálát sikereikért, eredményeikért.

2018. június 12. kedd

Tizenkettedik alkalommal szervezett jótékonysági sétát a Caritas Szatmárnémetiben

Több száz szatmári indult el június 9-én a szatmárnémeti székesegyház elől azzal a céllal, hogy támogassa egy terápiás kert felszerelését. A Szatmári Egyházmegyei Caritas jótékonysági – immár Caritas Charity Walk nevű – sétája újra megmozgatta és összefogta a segíteni... »

2018. június 12. kedd

Mit ígért Lionel Messi a Szűzanyának?

Már csak kettőt kell aludni, és itt a futball-világbajnokság. A népszerű argentin labdarúgó különleges ajándékkal készül a Szűzanya számára, amennyiben Argentína nyeri a megmérettetést.

2018. június 12. kedd

Harmadik szakrális maraton Erdélyben – KÉPRIPORT

Harmadik alkalommal szervezte meg idén az Erdélyi Mária Út Egyesület a Szakrális Maratont, amely június 9-én zajlott a keresztény értékek és a testi egészség megőrzése érdekében. A megmérettetésen gyalogszerrel, futva vagy biciklizve vehettek részt a nevezők.

2018. június 11. hétfő

Futózarándoklatot rendeztek Máriapócson

Közel hétszáz ember rajtolt a máriapócsi kegytemplom kapujából június 9-én, szombaton, hogy a kegyhely öt kilométeres vonzáskörzetében kijelölt útvonalat akár többször is végigfussa a „hitvalló futáson”, a II. Pray&Run Máriapócsi Futózarándoklat és Futófesztiválon.

2018. június 11. hétfő

Átadták az alsószentiváni katolikus iskola játszóterét

Átadták a Fatimai Boldogasszony Általános Iskola játszóterét június 7-én a Fejér megyei Alsószentivánon. Az eseményen részt vett Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök is.

2018. június 11. hétfő

Brazília: megtiltották a futballistáknak az imádságot és keresztvetést!

Az „O Globo” brazil napilap szerint a brazil labdarúgó-szövetség megtiltotta a közös imát mind a pályán, a meccsek előtt, mind a szállodában. A vezetőség a csapaton belüli felesleges feszültségek elkerülésével indokolta döntését.

2018. június 10. vasárnap

Idén is lesz 1Úton Nemzetközi Zarándoknap

Ötödik alkalommal rendezik meg augusztus 25-én Erdő Péter bíboros, prímás és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár fővédnöksége alatt az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot. A Mária Út Közhasznú Egyesület szervezői találkozót tartott Kulcson június 7-én.... »

2018. június 9. szombat

Futás! – Tudnivalók a június 9-i máriapócsi futózarándoklatról

Sokan jelentkeztek a június 9-i máriapócsi futózarándoklatra. Az alábbiakban gyakorlati tudnivalókat olvashatnak a szombati rendezvényről.

2018. június 8. péntek

Erdei tanévbúcsúztató napot szervezett a nyíracsádi iskola

Az erdő állataival, növényeivel ismerkedtek a diákok a június 1-jén rendezett akadályversenyen és tanévbúcsúztató sportnapon. A Gúthi-erdő tisztásán kezdődő programon a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola minden tanulója, pedagógusa, munkatársa részt... »

2018. június 6. szerda

Tizenegyedszer szerveznek biciklitúrát az erdélyi ferencesek

„Bátorság! Téged hív!” (Mk 10,49) mottóval július 21. és 27. között kerül sor a XI. Ferences Biciklitúrára (FerBit). A Főcze I. Bonaventúra dévai ferences szerzetes pap által szervezett FerBiT résztvevői a Csíksomlyó – Szováta – Szamosújvár – Zsibó – Kaplony –... »

2018. június 6. szerda

Tihanyban tartottak találkozót a Veszprémi Főegyházmegye hittanosainak

Hittanostalálkozóra gyűlt össze a Veszprémi Főegyházmegye területéről mintegy hétszáz fiatal június 2-án a Tihanyi Bencés Apátságban. A találkozó szentmisével vette kezdetét, amelyet Márfi Gyula érsek a bencés atyákkal, valamint a hittanosokkal érkezett papokkal együtt mutatott be.... »

2018. június 5. kedd

Összrégiós sportnapot tartott a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség

Május 26-án, szombaton a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium adott otthont a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség által szervezett Összrégiós sportnapnak, amelyen több mint száz érdeklődő vett részt.

2018. június 3. vasárnap

A Világiak, Család és Élet Kongregációjának új dokumentuma a sportról

„A legjobbat kihozni magunkból” címet viseli az a dokumentum, amelyet a Szentszék Sajtótermében mutattak be június 1-jén. A szöveg összefoglalja a pápák és az Egyház tanítását a sportról, kiemelve a párhuzamokat a versenyzés erőfeszítése és az elkötelezettség között a... »

2018. június 2. szombat

Idén is megáldották a motorosokat és a motorokat Jánossomorján

Évről évre megáldják a motorosokat, utasaikat és a motorokat a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorján pünkösdvasárnap déli 12 órakor, a szentmisék befejezése után.

2018. június 2. szombat

tovább »