Sokszor kellett szembenéznie a halállal – Niki Laudára emlékezünk

Május 20-án, hetvenéves korában meghalt a Ferrari egykori pilótája, a Forma–1 háromszoros világbajnoka. 1976-os szörnyű balesete nem akadályozta meg abban, hogy tovább versenyezzen, és újra győzzön.

16:53

Hetedik alkalommal tartottak toronyfutó versenyt a Mátyás-templomban

A futás május 18-án, szombat reggel a gyerekek versenyével kezdődött. A megmérettetésre 5 évestől 99 éves korig lehetett jelentkezni. A versenyzőknek 197 lépcsőfokon kellett felfutni (vagy felsétálni) a torony alsó körerkélyéig.

2019. május 21., kedd

Harmadik alkalommal rendeztek futózarándoklatot Máriapócson

Közel hatszázan vettek részt a III. Pray&Run futózarándoklaton Máriapócson. Az „Edzésben maradni” mottóval meghirdetett esemény résztvevői a fogyatékkal élő fiatalok Szent Damján-táborát támogathatták a nap folyamán.

2019. május 21., kedd

Készítse a cipőjét! Ismét futózarándoklatot rendeznek Máriapócson

Harmadik alkalommal rendezik meg május 18-án a Pray&Run futózarándoklatot Máriapócson. Egy rendkívüli napra hívnak minden sportolni, futni szeretőt.

2019. május 7., kedd

„Hegyet hágék” – PaSa kerékpáros zarándoklat az esztergomi Mindszenty-ünnepre

Istenért, hazáért, iskoláért, osztályért, családért – a budapesti Pannonia Sacra-iskola (PaSa) fiataljai, a tanárokkal és szülőkkel együtt kerékpárral zarándokolnak évről évre a Pilisen át Esztergomba, a Mindszenty József boldoggá avatásáért felajánlott szentmisére. Május 3-án... »

2019. május 6., hétfő

Úszóversennyel lehet támogatni a hátrányos helyzetű gyerekeket Marosvásárhelyen

Hullámozzunk együtt május 25-én a Swimathonon! – szólít fel a Gyulafehérvári Caritas. A Swimathon adománygyűjtő esemény különböző közösségi célok megvalósításához biztosít keretet úszóverseny formájában, emellett megmozgatja azokat, akik szeretnének tenni a Maros megyei... »

2019. május 6., hétfő

Futok a kitűzött cél felé – Egyházmegyei sportnapot tartottak Bonyhádon

Tizenegyedik alkalommal szervezett sportnapot a Pécsi Egyházmegye Ifjúsági Referatúrája, a Pécsi Katifi. Az április 27-én Bonyhádon tartott rendezvényt Berecz Tibor ifjúsági referens nyitotta meg.

2019. május 3., péntek

Élő örökség – Piarista múltidézés Budapesten

„A piarista múlt jelene” címmel tartottak könyvbemutatóval, könyvtár- és múzeummegáldással, valamint kiállításmegnyitóval összekötött rendezvényt a budapesti Piarista Központban április 25-én a Piarista Rend Magyar Tartományának központi gyűjteményei.

2019. április 26., péntek

Jótékony célért futott a NEK csapata a budapesti városvédő versenyen

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészítő titkársága futócsapatot szervezett az április 13-án és 14-én Budapesten megrendezett Vivicittá futóversenyre. Németh Kinga beszámolóját közöljük a jótékonysági eseményről.

2019. április 18., csütörtök

Őrizzétek meg a játék örömét! – Ferenc pápa amatőr labdarúgókkal találkozott

Április 15-én az Olasz Amatőr Labdarúgóliga által szervezett találkozó résztvevőit fogadta a Vatikánban a Szentatya, aki a közel százötven amatőr sportolóhoz intézett beszédében hangsúlyozta: a csapatszellem az emberség valódi reménye.

2019. április 15., hétfő

Motorokat áldottak meg Hargitafürdőn

Több száz motorkerékpár gördült be az erdélyi Tolvajos-tetőn található Hármaskereszthez április 7-én, vasárnap 13 órakor. A Hargitafürdőn élő pálos szerzetesek Isten áldását kérték a motorosokra és járműveikre az idei szezon elején.

2019. április 9., kedd

Kerékpárral a Fekete Madonnához – Zarándoklatot hirdetnek Częstochowába

Kerékpáros zarándoklat indul nyáron Lengyelország legnagyobb kegyhelyére, a Fekete Madonna szentélyébe. Várják a jelentkezőket!

2019. április 7., vasárnap

Ferenc pápa felhívása a sport a békéért és a fejlődésért világnapra

Az április 3-i szerdai általános kihallgatáson Ferenc pápa felhívást fogalmazott meg az ENSZ által elindított sport a békéért és a fejlődésért hatodik világnapján.

2019. április 6., szombat

Novak Djokovic a nizzai szerb kápolnát készül megmenteni

A sokáig világelső szerb származású teniszező már máskor is hozzájárult templomok fennmaradásához.

2019. április 4., csütörtök

Tekerj a pápalátogatásra!

Negyedik alkalommal rendezik meg 2019-ben a kerékpáros Mária Maratont, mely Közép-Európa egyik legnagyobb spirituális sportrendezvénye. Ferenc pápa erdélyi látogatásának alkalmából a zarándokok idén a Máriabesnyő és Csíksomlyó közötti, több mint 750 kilométeres távot teljesítik a... »

2019. április 2., kedd

Futva jöttem elibéd... – Készülj sportosan a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra!

Futócsapatot szervez az április 13-án és 14-én Budapesten megrendezendő Vivicittá futóversenyre a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészítő titkársága. A csapatba bárki jelentkezhet.

2019. március 30., szombat

Kispapok Piskitelepen – KÉPRIPORT

A Gyulafehérvári Papnevelő Intézet szemináriumában tanuló kilenc kispap március 9–10-én Hunyad megyei Piskitelepre látogatott.

2019. március 18., hétfő

A Pálferi Karitász és a Világszép Alapítvány a teljes életért

A Pálferi Karitász tagjai idén különösen a gyermekvédelmi gondoskodásban élő, onnan kikerülő fiatalok felé fordulnak: a Világszép Alapítvány által támogatott fiatalok segítését tűzték ki célul, velük közösen szeretnék indítani futónagyköveteiket, és kínálnak számos... »

2019. március 17., vasárnap

Ferenc pápa fogadta az Európai Kerékpáros Szövetség éves közgyűlésének képviselőit

Ferenc pápa március 9-én, szombaton délben az Apostoli Palota Kelemen termében találkozott a nemzetközi sportszövetség 32. közgyűlésének résztvevőivel.

2019. március 12., kedd

Nyolcadik lett a magyar válogatott a papi futsal-EB-n

Nyolcadik helyen végzett a magyar válogatott a Montenegróban rendezett papi teremlabdarúgó-Európa-bajnokságon február 28-án, miután a 7. helyért zajló csatában vereséget szenvedett Koszovótól.

2019. március 1., péntek

tovább »

Útravaló – 2019. május 22.

Útravaló – 2019. május 22.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 22.

Mai evangélium – 2019. május 22.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,1–8

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle