A Szent Miklós görögkatolikus kollégium nyerte a keresztény roma szakkollégiumok fociviadalát

Debrecenben rendezték meg a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat VII. Országos Teremlabdarúgó Tornáját február 16-án, tíz csapat részvételével. Az esemény célja, hogy a sport közös szeretete által erősítse a közösséget.

2019. február 19. kedd

Megáldották az újfehértói görögkatolikus iskola új épületrészeit

Tornacsarnokkal, négy tanteremmel és kiszolgáló helyiségekkel bővült az újfehértói Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola. Február 15-én ünnepélyes keretek között áldotta meg az új épületrészeket a három görögkatolikus főpásztor.

2019. február 16. szombat

A mesterséges intelligencia etikai problémái is szóba kerültek Soltész Miklós vatikáni megbeszélésén

Az egyházi kulturális javak védelme, a sport és a hit kapcsolata mellett a mesterséges intelligencia etikai problémái is szóba kerültek Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár február 1-jei megbeszélésén Gianfranco Ravasi bíborossal.

2019. február 2. szombat

Novak Djokovic: Fontosabb az, hogy ortodox keresztény vagyok, mint az, hogy sportoló

A szerb teniszezőnek biztos helye lenne a legnagylelkűbb sportolók listáján, és kereszténységéről is gyakran tanúságot tesz.

2019. január 29. kedd

Gino Bartali, az olasz kerékpáros, aki nyolcszáz zsidót mentett meg a holokauszt idején

Riccardo Gazzaniga olasz sportújságíró írta meg a híres biciklista történetét, aki a második világháború idején zsidók százait mentette meg a firenzei érsek kérésére.

2019. január 28. hétfő

Lengyel fiatalok a világ körül – Tengeren Panamába

2018. május 20-án lengyel fiatalok Ferenc pápától kértek áldást különleges vállalkozásukra Rómában. Háromárbócos tengerjáró vitorláshajóval nyolc hónapig tartó utazás után érkeztek Panamába, az ifjúsági világtalálkozóra.

2019. január 28. hétfő

Püspöki kérdezz-felelek a Panama-napon

Vajon mire kíváncsiak a fiatalok, ha püspököket faggathatnak? Közel száz kérdést fogalmaztak meg január 26-án a Budapesten tartott Panama-nap résztvevői a hobbitól kezdve a szerelmen át a hivatásig, szolgálatig. Veres András, Kocsis Fülöp és Palánki Ferenc örömmel... »

2019. január 28. hétfő

Szent Bazil-kupa Hajdúdorogon

Nyolc meghívott csapat részvételével ismét nagy sikere volt a hagyományos nyolcórás labdarúgótornának január 12-én a hajdúdorogi Szent Bazil Oktatási Központban.

2019. január 21. hétfő

Theo Marie nővér, Isten maratonistája: A futó és a keresztény ember titka a lélegzetben van

Marie Theo Puybareau Manaud francia Domonkos-rendi szerzetesnővér is tagja lett a januárban létrejött vatikáni atlétikai csapatnak. A Famiglia Cristianának vallott arról, mit jelent számára a futás.

2019. január 17. csütörtök

Megszerezte első érmét a vatikáni atlétikai csapat

A Szentszék első sportegyesülete, az Athletica Vaticana tagjaként Vincenzo Puccio szicíliai plébános ezüstérmet nyert a messinai maratonon január 15-én.

2019. január 17. csütörtök

Létrejött a Szentszék első sportegyesülete

Január 10-én mutatták be a Vatikán sajtótermében a Szentszék első sportegyesületét, amely Athletica Vaticana (Vatikáni Atlétika) néven alakult meg a Kultúra Pápai Tanácsa égisze alatt, az Atlétikai Szövetség tagjaként. A klub jelenleg hatvan tagot számlál.

2019. január 12. szombat

Az olimpiai aranyérmes Simona Pop tartott előadást Szilágysomlyón

Simona Pop, a Rio de Janeiró-i olimpia aranyérmes vívója tartott előadást január 5-én a Csillogó Mosoly Egyesület szervezésében a szilágysomlyói római katolikus közösségi házban.

2019. január 9. szerda

Megemlékeztek az elhunyt sportolókróI – Istentisztelettel kezdődött az emléktorna

December 29-én immár negyedik alkalommal rendezték meg a Bicskei Bertalanról elnevezett labdarúgó-emléktornát a vásárosnaményi sportcsarnokban. A nagyszabású rendezvény a hagyományoknak megfelelően most is imádsággal kezdődött.

2019. január 4. péntek

Inkább fussunk, mint rohanjunk – Adventi futás Nyíregyházán

Nyíregyházán az Örökösföldi Görögkatolikus Egyházközség másodszor szervezte meg advent derekán a Hova rohansz? elnevezésű családi futódélutánt.

2018. december 19. szerda

Foci és hócsata a ministránsok nyíregyházi találkozóján

Vecsernyével, sportprogrammal, önismereti játékokkal és hócsatával várták a Nyíregyházi Egyházmegye ministránsait a görögkatolikus papnövendékek és a szervezők december 15–16-án Nyíregyházán.

2018. december 19. szerda

Ferenc pápa hívta meg a szegényeket az olasz pénzügyőrség sportklubjának karácsonyi ebédjére

Az Apostoli Alamizsnahivatalon keresztül a Szentatya hívta meg rászorulók egy csoportját karácsonyi ebédre december 18-ára az olasz pénzügyőrség Fiamme Gialle Sportklubjának központjába, Castelporzianóba.

2018. december 17. hétfő

Püspökök is fociztak a nyíregyházi Adventi Kupán

Tizenharmadik alkalommal léptek pályára az Adventi Kupa labdarúgó-csapatai. Ezúttal a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-plébánia szervezte a megmérettetést, december 6-án, csütörtökön a Filo Sportcsarnokban és a Szent Imre Katolikus Gimnáziumban.

2018. december 10. hétfő

Sportolók a hit fényében – Megemlékezés Budapest-Újlakon

A Budapesti Atlétikai Szövetség szervezésében december 7-én ötödik alkalommal emlékeztek meg az elhunyt sportolókról.

2018. december 9. vasárnap

Francesco Totti meglátogatta a vatikáni gyermekkórház betegeit

Az AS Roma legendás játékosa, volt csapatkapitánya december 6-án váratlan látogatást tett Rómában a Gyermek Jézusról elnevezett gyermekkórházban. „Segítek az új kórház felépítésében” – ígérte, miután játszott a kis betegekkel.

2018. december 7. péntek

Egyházközségek sportoltak együtt Nyíregyházán

Espereskerületi családi sportnapot rendeztek a nyíregyházi görögkatolikus közösségek december 2-án a helyi Filo Sportcentrumban.

2018. december 7. péntek

tovább »