A jövő évi ifjúsági találkozót előkészítő önkéntesképzőt tartottak Szatmárnémetiben

Szatmárnémetiben szervezik 2018. július 25. és 29. között az Országos Katolikus Ifjúsági Találkozót (OKIT). Az önkéntesek első csoportjának tartottak képzést november 11-én Szatmárnémetiben, a püspökség Szent István termében.

2017. november 16. csütörtök

Tizedszer rendezték meg a „Szentek futamát” Rómában

Tizedik alkalommal rendezte meg a szalézi Fondazione Don Bosco nel Mondo (Don Bosco a Világban Alapítvány) Rómában november 1-jén, mindenszentek ünnepén a „Szentek futamát”, azt az utcai futóversenyt, amely egyesíti a sportot és a szolidaritást.

2017. november 2. csütörtök

Új iskolai tornacsarnok épül Kőszegen

Október 25-én tették le a kőszegi Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium új tornacsarnokának alapkövét. A tervek szerint jövő szeptemberben már itt tartják a testnevelésórákat.

2017. október 27. péntek

Ezer mesekönyvet gyűjtött össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a SPAR Budapest Maratonon

Az október 14–15-én megrendezett 32. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is részt vett. Az érdeklődők megismerkedhettek a szervezet „Ide hozzuk a játszóteret!” programjával, és mintegy ezer mesekönyv gyűlt össze a legszegényebb családok gyermekei... »

2017. október 25. szerda

Hivatásos sportolók és a fogyatékkal élők versenyeztek együtt az Esély Sportnapon Győrben

Közel 500, köztük 230 fogyatékkal élő résztvevője volt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat XX. Esély Sportnapjának október 18-án Győrben. 15 városból 22 csapat érkezett. Bekapcsolódtak a Graboplast Vízisport-egyesület kajak-kenu versenyzői is, hogy felhívják a figyelmet fogyatékkal... »

2017. október 24. kedd

Szent László Röplabda Kupa Debrecenben

A Dienes László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola a Szent László-évben vándorkupát alapított röplabda sportágban. Az első tornát október 16-án rendezték meg nyolc együttes részvételével.

2017. október 20. péntek

Ferenc pápa az értelmi fogyatékossággal élő sportolókhoz: A sport egyesítő, egyetemes nyelvezet

Október 13-án, pénteken délben a Szentatya a Kelemen teremben fogadta az értelmi fogyatékossággal élő sportolók háromszáz fős nemzetközi csoportját.

2017. október 14. szombat

Fogyatékkal élők sportnapja Székelyudvarhelyen – KÉPRIPORT

A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány október 9-én ötödik alkalommal tartotta meg a fogyatékkal élőknek szervezett sportnapját. A rendezvény színhelye a székelyudvarhelyi sportcsarnok volt.

2017. október 13. péntek

Hetek alatt újult meg a mohácsi katolikus iskola tornaterme

Húszmillió forintból újult meg a mohácsi Park Utcai Katolikus Általános Iskola tornacsarnoka.

2017. október 12. csütörtök

Reformáció500 – Katolikus és protestáns papok csaptak össze a futballpályán

A reformáció kezdetének ötszázadik évfordulója alkalmából Zákeus-kupa elnevezéssel futballmeccset játszott október 8-án a katolikus papok és a protestáns lelkészek csapata: a felcsúti találkozót a katolikusok nyerték, bár az eredmény másodlagos volt.

2017. október 11. szerda

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanosainak olimpiája

A szeptember 30-án Kecskeméten rendezett vetélkedőn közel kétszáz, a főegyházmegyében katolikus hitoktatásban részesülő 5–8. osztályos tanuló vett részt különböző sportágakban: sakk, asztalitenisz, labdarúgás, kapitánylabda.

2017. október 4. szerda

Paralimpiát szervezett a Máltai Szeretetszolgálat Komáromban

„Ez a nap más, mint a többi” címmel rendeztek szeptember 23-án sportnapot és paralimpiát Komáromban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézménye és Sorstárs Támogató Szolgálata munkatársai és a szervezet helyi csoportjának önkéntesei.

2017. szeptember 26. kedd

Ferenc pápa üzenetet küldött a súlyos sérülésből felépült katonáknak rendezett sportversenyre

Az Invictus Games elnevezésű sporteseményt szeptember 23. és 30. között rendezik meg a kanadai Torontóban; azok a katonák vesznek részt a rendezvényen, akik szolgálatuk során szereztek súlyos, sok esetben maradandó sérüléseket.

2017. szeptember 23. szombat

Görögkatolikus papok és az igazságszolgáltatás munkatársai mérkőztek meg Csengerben

Hetedik alkalommal rendezték meg szeptember 15-én Csengerben azt a futballkupát, amelyen a magyarországi görögkatolikus áldozópapok és kispapok, erdélyi és felvidéki paptársak, valamint a megyei igazságszolgáltatásban dolgozók mérték össze sportbéli tudásukat.

2017. szeptember 21. csütörtök

Végre megépül a pécsi Szent Mór Iskolaközpont tornacsarnoka

Letették az alapkövét, és ezzel megkezdődött az új tornacsarnok építése a pécsi Szent Mór Iskolaközpontban szeptember 12-én.

2017. szeptember 14. csütörtök

Támogassuk Danit, az autisták első EB-jének résztvevőjét!

Először rendezték meg az Európai Unió támogatásával az Autista Emberek Európai Bajnokságát szeptember 6. és 10. között. Az olaszországi versenyen az AOSZ (Autisták Országos Szövetsége) közreműködésével összesen öt gyerek indult, egyikük a ferences rendi Autista Segítő Központ... »

2017. szeptember 11. hétfő

Egyéves a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpont

A szalézi rend fenntartásában működő Don Bosco Sportközpont egy éve, 2016. szeptember 1-jén rendhagyó tanévnyitóval, majd másnap ünnepélyes avatással és felszenteléssel nyitotta meg kapuit Kazincbarcikán.

2017. szeptember 6. szerda

Megáldották a Nyíregyháza és Tokaj közötti kerékpárutat

Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó megáldotta a Nyíregyháza és Tokaj között megépített kerékpárutat az új szakasz augusztus 31-i átadása alkalmával.

2017. szeptember 4. hétfő

Pálos 70 – zarándokutakat szervez a pálos rend a márianosztrai engesztelő kegytemplom búcsújára

„Fehér barátok nyomában” címmel október 5-én háromnapos, október 7-én egynapos zarándoktúra indul Budapestről Márianosztrára. A résztvevők pálos kolostorok, szentélyek érintésével, főként a Mária-úton haladva, több mint hetven kilométer megtétele után érkeznek a... »

2017. szeptember 3. vasárnap

Szalézi Plusz – Túrák négy irányból Péliföldszentkeresztre

Második alkalommal rendezik meg idén szeptember 16-án, szombaton a Szalézi Plusz túrákat, amikor négy irányból – Pesthidegkútról, Vértestolnáról, Dorogról és Nyergesújfaluról – indulnak a túrázó zarándokok, hogy eljussanak Péliföldszentkeresztre, a szaléziak magyarországi... »

2017. szeptember 3. vasárnap

tovább »