Épül a Szegedi Ifjúsági Centrum

Épül a Szegedi Ifjúsági Centrum, a Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásában megvalósuló létesítmény bokrétaünnepét augusztus 17-én, pénteken tartották.

2018. augusztus 19. vasárnap

Háromnapos kerékpáros zarándoklaton vettek részt az ajakiak

Tizenkettedik alkalommal indultak el kerékpárral Máriapócsra az ajaki Nagyboldogasszony-plébánia hívei július 17-én.

2018. augusztus 6. hétfő

Felkeresték a lourdes-i kegyhelyet a Tour de France versenyzői

Idén július 7. és 29. között zajlott a világ legismertebb országúti kerékpárversenye, a Tour de France. A mezőny július 27-én Lourdes városából rajtolt, és néhány versenyző felkereste a kegyhelyet, hogy gyertyát gyújtson a Szűzanya tiszteletére.

2018. augusztus 2. csütörtök

Tekerés és lelki feltöltődés – A XI. Ferences Biciklitúra margójára

Július 21-től július 27-ig tartott Csíksomlyó, Szováta, Szamosújvár, Zsibó, Kaplony és Máriapócs érintésével az erdélyi kezdeményezésű Ferences Biciklitúra, azaz a FerBiT 2018-as futama. Egy résztvevő, Lajos Csilla beszámolóját adjuk közre.

2018. augusztus 1. szerda

Több mint fitnesz – Test és lélek imája Pannonhalmán

Július 16-ától 19-éig Dejcsics Konrád OSB vezetésével fitnesz lelkigyakorlatot rendeztek Pannonhalmán.

2018. július 22. vasárnap

Dominique Lebrun francia érsek, volt futballbíró: Felnézek a horvátokra

Dominique Lebrun tizenhárom éven át fújta a sípot focimeccseken mint a francia futballszövetség játékvezetője. Ma már nem bíróként dolgozik, hanem érsek. Az alábbi interjúban hazája vb-győzelméről beszél.

2018. július 17. kedd

Ferenc pápa: A sport segítse elő a találkozás kultúráját

A Szentatya üzenetet küldött a Rio de Janeiróban augusztus 25-én tartandó sportkonferenciára. A sport nemcsak a szórakozás egy formája, hanem mindenekelőtt eszköz a találkozás kultúrájának támogatására – hangsúlyozza a pápa.

2018. július 17. kedd

Vébé-láz a nappali melegedőben

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság minden mérkőzését kivetítőn is figyelemmel kísérhették a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Feszty Árpád utcai nappali melegedőjébe betérő hajléktalan emberek. A meccsekre tippelni is lehetett – a legeredményesebb tippelő értékes... »

2018. július 17. kedd

A labdarúgásnak is van védőszentje?

A mai napon Horvátország és Franciaország játékával véget ér az oroszországi labdarúgó-világbajnokság. Sokan izgultuk, szurkoltuk végig a mérkőzéseket. Jó tudni, hogy a világbajnokság előtt, alatt és azt követően – akár amikor a gyermekünkkel, barátainkkal focizunk, égi... »

2018. július 15. vasárnap

Négy szent, akikhez imádkozhatsz, hogy a te csapatod nyerjen

Holnap Horvátország és Franciaország az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon döntőt játszik. Megszokott, hogy focidrukkerek és játékosok imádkoznak a sikerért. Sokan közülük keresztet vetnek, amikor a pályára lépnek. De melyik szent közbenjárását kell kérni a... »

2018. július 14. szombat

Francia püspök, volt futballbíró beszél arról, mire tanít minket a foci

A 2018-as világbajnokság vége felé Dominique Lebrunt kérdezte a SIR szerkesztősége, aki most Rouen püspöke, korábban azonban tizenhárom éven át a francia futballszövetségnél dolgozott játékvezetőként.

2018. július 14. szombat

„Közösségben még a kerekek is jobban gurulnak” – Július 21-én rajtol az erdélyi ferences biciklitúra

Július 21-én rajtol, majd a Mária Úton halad Csíksomlyó, Szováta, Szamosújvár, Zsibó, Kaplony és Máriapócs megállóhelyekkel az erdélyi kezdeményezésű Ferences Biciklitúra, azaz a FerBiT 2018-as futama. Az ötletgazdával, Főcze Bonaventurával Serbán Mária és Dénes Gabriella... »

2018. július 13. péntek

A horvát válogatott edzője a hitéből és a rózsafüzér imádságból merít erőt

Július 15-én, vasárnap Horvátország labdarúgó-válogatottja Franciaországgal mérkőzik meg a 2018-as futball-világbajnokság kupájáért, miután július 11-én legyőzték az angol csapatot.

2018. július 12. csütörtök

Jó minősítést kaptak a Máltai SE játékosai a nemzetközi edzőtáborban

Jó minősítést kaptak a Máltai SE játékosai, és elismerésben részesült az egyesület szakmai vezetése is, miután három fiatal játékos tudását és képességeit nemzetközi edzőtáborban tesztelték az olaszországi Perugiában.

2018. július 10. kedd

Fitnesz lelkigyakorlat Pannonhalmán

Sport és spiritualitás, fitnesz és imádság nem egymást kizáró fogalmak. Nem mindennapi lelkigyakorlatra invitálnak a pannonhalmi bencések július közepén.

2018. július 9. hétfő

Vallásközi krikett Angliában – a Vatikán csapatának részvételével

A „Hit fénye” turné keretében utazott Angliába a Vatikán krikettcsapata. A canterburyi érsek híres Lord’s Cricket Ground klubjának játékosaival együtt egy muszlim, szikh, hindu, buddhista és zsidó játékosokból álló csapattal is megmérkőznek – a vallásközi párbeszéd... »

2018. július 3. kedd

Lengyel motoros zarándokok vettek részt szentmisén a Szent István-bazilikában

Kétszáz lengyel motoros zarándok érkezett Budapestre július 1-jén a krakkói szalézi tartomány, a MotorkerékPálosok és a Via Sacra zarándok utazási iroda szervezésében. A motorosok a Szent István-bazilikában szentmisén vettek részt, majd tovább utaztak Međugorje felé.

2018. július 2. hétfő

Együttműködési megállapodást kötött a Mária Út Egyesület és a Vatikán

Együttműködési megállapodást kötött a Mária Út Egyesület és a „Sport az emberiség szolgálatában” vatikáni kezdeményezés a Mária Maraton kapcsán; a július 7–8-i tatai rendezvény az együttműködés első gyümölcse.

2018. július 2. hétfő

Ferenc pápa úszókat, köztük magyar sportolókat fogadott

A június 29-én kezdődő római Sette Colli (Hét domb) elnevezésű úszóverseny alkalmából június 28-án Ferenc pápa fogadta a sportág képviselőit a Vatikánban. Az audiencián többek között a magyar válogatott kiválasztott tagjai is részt vehettek.

2018. június 29. péntek

Az etióp fiatalokért futottak diákok, tanárok és szaléziak Ausztriában

Ötezer euró nyereséggel végződött Ausztriában, az unterwaltersdorfi Don Bosco gimnáziumban másodszor megrendezett jótékonysági adománygyűjtő futás június 20-án.

2018. június 26. kedd

tovább »