Ideje felkészülni a máriapócsi félmaratonra!

„Cipőre fel!” mottóval idén nyáron is megrendezik Máriapócson a családi futófesztivált. Félmaratont és egyéb távú versenyeket is szerveznek június 9-én a kegytemplom körül.

2018. február 20. kedd

2017-ben is stratégiai partnerként működött együtt a SPAR és a Máltai Szeretetszolgálat

A SPAR Magyarország több mint húsz éve támogatja a szükséget szenvedőket a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. A két szervezet tavaly megvalósult együttműködéséről olvashatnak az alábbiakban.

2018. február 13. kedd

Negyedik lett a magyar válogatott a papi futsal-Európa-bajnokságon

Negyedikként zárta február 8-án az olaszországi Bresciában rendezett papi futsal-Eb-t a magyar válogatott. A csapat a bronzmérkőzésen szenvedett 3–2-es vereséget a szlovákoktól.

2018. február 12. hétfő

Ötvenedik alkalommal futottak Don Boscóért Madridban

Február 4-én ismét megtartották Madridban a Cross Municipal Don Bosco futóversenyt. A spanyolországi szaléziak által szervezett sportesemény ötvenéves múltra tekint vissza.

2018. február 9. péntek

Papok és polgármesterek barátságos focimérkőzése a Partiumban

Immár harmadik alkalommal gyűltek össze február 6-án a Nagykároly környéki települések római és görögkatolikus lelkipásztorai, valamint a helyi elöljárók barátságos futballmérkőzésre, melyet idén a Szatmár megyei Kaplonyban rendeztek.

2018. február 8. csütörtök

A pápa felhívást intézett a téli olimpia sportolóihoz

Február 7-én, a szerdai általános kihallgatáson a Szentatya felhívással fordult a pénteken kezdődő XXIII. Téli Olimpiai Játékok sportolóihoz és szervezőihez: arra hívja a résztvevőket, hogy békésen oldják meg a konfliktusokat, párbeszéddel és a kölcsönös tisztelet jegyében, ahogy... »

2018. február 7. szerda

Ferenc pápa: Hányszor látjuk, hogy a prédikáció alatt némelyek elalszanak, mások fecsegnek...?

Február 7-én a Szentatya ismét a szentmiséről tartotta katekézisét. Az evangéliumról és a homíliáról elmélkedve hangsúlyozta, hogy az evangéliumban itt és most Krisztus szól hozzánk, szavára pedig életünkkel kell válaszolnunk. A jól előkészített és rövid homíliának is e... »

2018. február 7. szerda

Elődöntőt játszik a magyar válogatott a papi futsal-Európa-bajnokságon

A legjobb négy közé jutott a magyar válogatott az olaszországi Bresciában zajló papi futsal-Európa-bajnokságon.

2018. február 7. szerda

Kerékpáros zarándoklatot szerveznek Brenner János boldoggá avatására

A Mária Út Egyesület Brenner János május 1-jei boldoggá avatására kerékpáros zarándoklatot hirdet.

2018. február 5. hétfő

A Vatikán hivatalos meghívást kapott a dél-koreai téli olimpia megnyitójára

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság első alkalommal hívta meg hivatalosan a Szentszéket, hogy vegyen részt a téli olimpiai játékok megnyitóján Phjongcshangban, Dél-Koreában február 9-én.

2018. február 3. szombat

Újra pályára lép a magyar válogatott a papi futsal-Európa-bajnokságon

Az olaszországi Brescia ad otthont február 5. és 8. között a katolikus papok futsal-Európa-bajnokságának. Az immár tizenkettedik alkalommal megrendezendő kontinensviadalra tizenhat országból érkeznek résztvevők, köztük a magyar válogatott is.

2018. január 29. hétfő

Síelés reverendában – Idén is megrendezték a II. János Pál pápa által alapított versenyt

Január 20-án immár huszonegyedik alkalommal rendezték meg a II. János Pál pápa-síkupát a lengyelországi Wisłában.

2018. január 23. kedd

Éjszakai gyalogos zarándoklat indul Péliföldszentkeresztre

A péliföldszentkereszti szalézi közösség és a nyergesújfalui Zafféry Károly Szalézi Középiskola idén is megrendezi hagyományos éjszakai gyalogos zarándoklatát Nyergesújfaluról Péliföldszentkeresztre. A Szalézi Szent Ferenc tiszteletére meghirdetett zarándoklat január 19-én este... »

2018. január 17. szerda

Soha nem adom fel – Beszélgetés a piarista nindzsával

Márialigeti Kristóf háromezer jelentkező közül jutott el a tízfős döntőig a TV2 népszerű Ninja Warrior ügyességi vetélkedőjében. A negyedik kihívásig kitartott, mindössze hárman előzték meg. Kulisszatitkokról, sportolásról, hivatásról beszélgettünk a budapesti Piarista... »

2018. január 10. szerda

Alapításának 25. évfordulóját ünnepli a KIDS

Január 6-án nyitotta meg jubileumi évét három sportágban rendezett versennyel a KIDS, a Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége. A KIDS egyik alapító intézménye, a budapesti Piarista Gimnázium tornatermében mintegy 200 diák versenyzett vízkereszt napján.

2018. január 7. vasárnap

Futottak, de nem rohantak Nyíregyházán

„Hová rohansz?” mottóval hirdettek közösségi futást december 17-én a nyíregyháza-örökösföldi görögkatolikus egyházközségben. A rendezvényen csaknem százötvenen vettek részt, hogy a sietős adventi készülődés közepette mindennapi rohanásunk igazi végpontja felé irányítsák... »

2017. december 21. csütörtök

Különleges karácsonyi ajándék – Adam Peaty úszó bajnok lett a szurkolók szívében is

A Koppenhágában rendezett rövidpályás úszó Európa-bajnokságon december 16-án Adam Peaty angol úszó lett az első a férfiak között a 100 méteres mellúszásban. De egy másik „kategóriában” is elnyerte az első helyet.

2017. december 18. hétfő

Labdarúgó-bajnokság a békéért Kurdisztánban

Az iraki Kurdisztánban Szulejmánijja településtől 25 kilométerre található menekülttábor, ahol 6 ezer szíriai menekült él, a béke és a társadalmi kohézió színterévé vált ezekben a napokban.

2017. december 18. hétfő

Idén is megrendezték a Mikulás Focikupát a Pécsi Egyházmegyében

Hatodik alkalommal rendezett Mikulás Focikupát a Pécsi Egyházmegye Ifjúsági Referatúrája (PécsiKatifi) a baranyai megyeszékhelyen.

2017. december 13. szerda

Futással a zaklatás és erőszak ellen

A Nyírségi Amazonok csapata november 25-én csatlakozott a budapesti, illetve debreceni „Minek megyünk oda? Közösségi futás a zaklatás ellen” elnevezésű rendezvényhez. A görögkatolikus vallásukat is gyakorló futók tiltakozásuk szimbolikus kifejezéseként pirosban futottak együtt... »

2017. november 30. csütörtök

tovább »