Közelebb kerülni Krisztushoz! – Állandó szentségimádás indul a Lehel téri templomban

Január 22-étől hétfőtől szombatig állandó szentségimádás indul Budapesten a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templomban, tájékoztatta szerkesztőségünket Monostori László plébániai kormányzó. Lelkipásztori körlevelét az alábbiakban közreadjuk.

2018. január 21. vasárnap

Változások a Győri Egyházmegyében a bérmálás szentsége kiszolgáltatásának gyakorlatában

A Győri Egyházmegye január 19-én megjelentetett közleményét adjuk közre a bérmálás szentsége kiszolgáltatásának gyakorlatában bekövetkező változásokról.

2018. január 19. péntek

A házasságok az égben köttetnek – Ferenc pápa összeadott egy párt a repülőgépen

A Santiago de Chiléből Iquiquébe tartó repülőgépen Ferenc pápa január 18-án összeadta a személyzet két tagját. A 41 éves Carlos Ciuffardi stewardként, a 39 éves Paula Podest Ruiz hostessként dolgozik a Latam légitársaságnál.

2018. január 18. csütörtök

Pappá szentelték Liga Konrádot Mezőkövesden

Január 7-én, Urunk megkeresztelkedésének napján Ternyák Csaba egri érsek pappá szentelte Liga Konrád diakónust a mezőkövesdi Szent László-templomban.

2018. január 10. szerda

Ferenc pápa első Twitter-üzenete január 7-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. január 7. vasárnap

Szinte minden lengyel kötődik a katolicizmushoz – A helyi egyház statisztikai adatai 2016-ról

2016-ban a lengyel katolikusok 36,7%-a vett részt vasárnap szentmisén és 16% áldozott – tájékoztatott a lengyel helyi egyház statisztikai hivatala a tavalyelőtti évről szóló jelentésében. 2015-höz képest a vasárnapi szentmisére járók száma 3,1%-kal, a szentáldozáshoz járulók... »

2018. január 7. vasárnap

Ferenc pápa: A hit átadására a család szeretetnyelvére van szükség!

Január 7-én, Jézus megkeresztelkedésének ünnepén a Szentatya harmincnégy gyermeket (tizennyolc lányt és tizenhat fiút) keresztelt meg a Sixtus-kápolnában bemutatott szentmisén. Rövid, rögtönzött beszédét teljes egészében közöljük.

2018. január 7. vasárnap

Békesség e háznak! – A házszentelés hagyományáról

Fehérváry Jákó bencés szerzetes, teológus írása a házszentelés hagyományáról.

2018. január 4. csütörtök

A szeretet magyarázza meg az egységet Istenben – Diakónusszentelés Kalocsán

December 26-án a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban Bábel Balázs érsek diakónussá szentelte Bartakovics Zsolt, Czele József, Gyirán Péter, Lőrincz Dávid, Pecsmán Viktor és Tuzson Attila papnövendékeket.

2017. december 27. szerda

Lektor- és akolitusavatás Veszprémben

Két jelöltet lektorrá, egy kispapot akolitussá avatott december 17-én Márfi Gyula érsek a veszprémi Szent Mihály-bazilikában. Az ünnepi szentmise keretében érkezett meg Veszprémbe a betlehemi láng.

2017. december 19. kedd

ANGYAL a Lehel téren – Rekordszámú pap várja a gyónni vágyókat az Árpád-házi Szent Margit-templomban

A Regnum Marianum és a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom közössége „Adventi és Nagyböjti Gyónási Alkalmat”, azaz ANGYAL-t szervez december 20-án, 18 órától a budapesti Lehel téri templomban.

2017. december 13. szerda

Ferenc pápa: Miért menjünk misére vasárnap?

December 13-án a Szentatya folytatta a szentmiséről tartott katekéziseit. Ma a vasárnapi szentmise értelmére mutatott rá. Ferenc pápa katekézisét teljes terjedelmében közöljük.

2017. december 13. szerda

Pedagógusok és iskolai munkatársak részesültek a bérmálás szentségében Kalocsán

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye köznevelési intézményeinek dolgozói adventi lelkinapra gyűltek össze Kalocsán december 9-én.

2017. december 11. hétfő

Szovjet emlékműből oltár – Megújult az alsószentiváni fatimai kegytemplom

„Az alsószentiváni fatimai kegyhely oltárát képező kőtömb, amely a szovjet hatalom dicsőségét hirdető hősi emlékmű alapja volt, mostantól jelképezze, hogy az emberiség történelme Isten kezében van” – mondta Spányi Antal püspök december 3-án, a Fejér megyei község kegytemplom... »

2017. december 4. hétfő

Ferenc pápa diakónusokat és papokat szentelt Bangladesben

A pápa december 1-jén délelőtt szentmisét mutatott be Banglades fővárosában, Dakkában, a Suhrawardy Udyan Parkban, melynek keretében tizenhat diakónust és tizenhat papot szentelt.

2017. december 1. péntek

Szombathelyen is bekapcsolódtak a Krisztus király ünnepén tartott egyórás szentségimádásba

November 25-én, a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség, a II. János Pál Katolikus Szakkollégium, a Szily János Értékőrző Ifjúsági Fórum és a Szombathelyi Esti 8-as szervezésében tartottak szentségimádást a Jézus... »

2017. november 30. csütörtök

A mi életünkben király-e Krisztus? – Érseki szentmise a veszprémi székesegyházban

Krisztus, a mindenség királya ünnepén, november 26-án este ünnepi szentmisét mutatott be Márfi Gyula érsek Veszprémben, a Szent Mihály-bazilikában.

2017. november 28. kedd

Keresztelőt tartottak a Lea Otthonban

November 18-án tizenkét kisgyermek és öt édesanya részesült a keresztség szentségében a Székesfehérvári Egyházmegye Lea Családok Átmeneti Otthonában. A szertartást Hajdú Ferenc, az intézmény püspöki biztosa végezte.

2017. november 27. hétfő

„A Ferenc pápával való találkozást a Lélek vezette” – Kocsis Fülöp az ad limina látogatásról

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai november 20–24-ig ad limina látogatáson vettek részt Rómában. A küldöttség tagjaként az örök városban tartózkodó Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolitát Somogyi Viktória kérdezte tapasztalatairól, élményeiről november 21-én a... »

2017. november 27. hétfő

Már kilencezren együtt – Téged is vár Krisztus Király!

Szerte a Kárpát-medencéből már több mint kilencezren jelentkeztek a november 25-i szentségimádásra, melyet Krisztus Király főünnepének előestéjén 17 és 18 óra között tartanak. A cél, hogy húszezren együtt dicsőítsük Krisztust.

2017. november 22. szerda

tovább »