Tizenhat diakónust szentel pappá vasárnap a pápa

Papokat szentel Ferenc pápa húsvét 4. vasárnapján, április 22-én, a hivatások világnapja alkalmából a Szent Péter-bazilikában.

09:03

Ferenc pápa: Beszédünk, nézésünk, cselekvésünk a kereszt jegyét hordozza magán

A Szentatya április 18-án folytatta a keresztségről múlt héten elkezdett tanítását a délelőtti általános kihallgatás keretében. Hangsúlyozta, hogy Isten egész életünkben, szüntelenül hív minket a krisztusi életre, és meghívásaira várja is válaszunkat.

2018. április 18. szerda

Pappá szentelték Grunda Dávidot Máriapócson

Egykori tanára, Görögország görögkatolikus apostoli exarchája, Manel Nin szentelte pappá Grunda Dávid görögkatolikus diakónust április 15-én Máriapócson.

2018. április 18. szerda

„A Gondviselésre bízni önmagunkat és gyakorolni az erényeket” – Interjú Szocska A. Ábellel

Ferenc pápa április 7-én nyíregyházi megyéspüspökké tette meg Szocska A. Ábel bazilita szerzetest, aki korábban apostoli kormányzóként vezette a görögkatolikus Nyíregyházi Egyházmegyét. Az újonnan kinevezett és szentelése előtt álló püspökkel Polyákné Tóth Nóra készített... »

2018. április 17. kedd

Májusban szentelik püspökké Szocska A. Ábelt

Május elején szentelik püspökké Szocska A. Ábel OSBM apostoli kormányzót, akit Ferenc pápa április elején nevezett ki a Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspökévé. A szertartások helyéről és idejéről tájékozódhatnak az alábbiakban.

2018. április 17. kedd

Szeretettel, kedvvel, erővel – Bérmálást ünnepeltek az újpesti Egek Királynéja-templomban

Április 15-én Erdő Péter bíboros, prímás a vasárnapi szentmise keretében 29 fiatalnak és felnőttnek szolgáltatta ki a bérmálás szentségét az újpesti Egek Királynéja-templomban.

2018. április 15. vasárnap

Ferenc pápa: Ünnepeld meg újjászületésnapodat is!

Április 11-én a Szentatya – miután múlt héten befejezte a szentmise témáját – a keresztségről, a keresztény élet alapjáról tartotta katekézisét a szokásos szerda délelőtti általános kihallgatás keretében a Szent Péter téren.

2018. április 11. szerda

Ferenc pápa az irgalmasság misszionáriusaihoz: Isten a kezére „tetoválta” gyermekei nevét

A Szentatya április 10-én délelőtt fél tizenegykor fogadta az Apostoli Palotában az irgalmasság misszionáriusait, akikhez hosszú beszédet intézett.

2018. április 11. szerda

Az esküvő egy napra, a szentségi házasság egy életre szól – Jegyes hétvégét tartottak Gödöllőn

Április 6. és 8. között a Házas Hétvége lelkiségi mozgalom keretében jegyes hétvégét tartottak a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium épületében.

2018. április 10. kedd

Elhelyezték Szent Fausztina és Szent II. János Pál ereklyéjét az egyeki templomban

Bérmálás keretében helyezte el április 8-án, az Isteni Irgalmasság vasárnapján Szent Fausztina és II. János Pál ereklyéjét az egyeki templomban Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök. Az ünnepi szentmise a plébánia jubileumi évének kiemelkedő eseménye volt.

2018. április 9. hétfő

Ferenc pápa: A mise a mindennapokban tanúsított krisztusi magatartásunkban éri el célját!

Április 4-én a délelőtti általános kihallgatás keretében a Szentatya a szentmiséről tartott katekéziseinek végéhez érkezett. Ferenc pápa katekézisének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk.

2018. április 4. szerda

Olajszentelési misék nagycsütörtökön egyházmegyéinkben

Nagycsütörtök délelőtt olajszentelési misét tartanak a püspöki székesegyházakban. A püspök együtt misézik az egyházmegye papjaival, megszenteli a keresztelendők és a betegek olaját, valamint a krizmát. A papság ilyenkor megújítja szenteléskor tett ígéreteit. Az egyházmegyék... »

2018. március 29. csütörtök

Varga László püspök tartott nagyböjti lelkigyakorlatot a veszprémi bazilikában

Március 25-én, a hagyományoknak megfelelően virágvasárnap kezdődött a nagyböjti háromnapos lelkigyakorlat a Szent Mihály-bazilikában, Veszprémben.

2018. március 29. csütörtök

Nagycsütörtök az Eucharisztia és a papság alapításának ünnepe

Nagycsütörtök délelőtt olajszentelési misét tartanak a püspöki székesegyházakban, a szertartás keretében a papság megújítja felszenteléskor tett ígéreteit. Este pedig minden templomban szentmisével emlékeznek az utolsó vacsorára, az Oltáriszentség és az egyházi rend... »

2018. március 28. szerda

Bérmálkozásra készülőkkel találkozott Német László püspök Nagybecskereken

Hagyományosan a virágvasárnapot megelőző szombaton – idén ez március 24-ére esett – tartják a Nagybecskereki Egyházmegye bérmálkozásra készülő fiataljainak találkozóját, amelyen Német László SVD püspök megismerkedik a hittanosokkal, valamint bemutatja nekik a... »

2018. március 27. kedd

ANGYAL a Lehel téren – Ismét várják a gyónni vágyókat az Árpád-házi Szent Margit-templomban

Közel húsz pap gyóntat március 27-én este Budapesten, a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templomban. A program este 6-kor szentmisével kezdődik.

2018. március 26. hétfő

Felszentelték az első amazóniai bennszülött papot

Március 17-én Brazíliában, az Amazónia vidékén fekvő São Gabriel da Cachoeira egyházmegyében pappá szentelték Geraldo Trindade Montenegrót. Az újmisés Geraldo atya a huszonhárom amazóniai bennszülött törzsből az első helyi származású katolikus pap.

2018. március 25. vasárnap

Diakónust szenteltek Nyáregyházán

Beer Miklós váci megyéspüspök március 16-án diakónussá szentelte Szakállas Lajos akolitust a Pest megyei Nyáregyháza Két Szív-plébániatemplomában.

2018. március 23. péntek

Ferenc pápa Twitter-üzenete március 23-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. március 23. péntek

Ferenc pápa a miséről: Az áldozásban Jézus is magához vesz minket!

Március 21-én a Szentatya folytatta katekézissorozatát a szentmiséről, e héten az áldozásról elmélkedett. Azt hangsúlyozta, hogy az Eucharisztia gyógyszer is számunkra, és amikor áldozunk, nemcsak mi vesszük magunkhoz Jézust, hanem ő alakít magába minket.

2018. március 21. szerda

tovább »