Kellünk a világnak – Főbúcsúját ünnepelte nemzeti kegyhelyünk

Mária mennybevétele ünnepén, Mátraverebély-Szentkút főbúcsúján nagy sokaság fogadta a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjét. Augusztus 12-én Szabó József tartott elmélkedést a hit és szentségek kapcsolatáról, majd Erdő Péter bíboros mutatott be... »

2018. augusztus 13. hétfő

A katolikusok igazi kincse az Eucharisztia – Bocsa József SchP a váci örökimádás-kápolnáról

Magyarországon elsőként a váci piarista Szent Anna-templomban nyílt az év 365 napján 24 órában működő valódi örökimádás-kápolna, 2014 júniusában. Az eddigi tapasztalatokról Bocsa József SchP piarista házfőnököt, a templom plébánosát kérdeztük.

2018. augusztus 12. vasárnap

Az új temesvári püspök mutatott be szentmisét Csíksomlyón

Az augusztus 6-án beiktatott temesvári megyéspüspök, a csíkcsomortáni születésű Pál József Csaba csíki körútja során, augusztus 10-én este a csíksomlyói Szent Péter és Szent Pál-plébániatemplomban mutatott be ünnepi szentmisét.

2018. augusztus 12. vasárnap

CSAK, avagy a Schönstatt Családakadémia a családpasztoráció szolgálatában

A Kaposvári Egyházmegyében 2017 novemberében második alkalommal indult Schönstatt Családakadémia (CSAK). A házaspároknak szóló kétéves képzés első évében a résztvevők a házasságuk megerősítésén dolgoznak. Ennek része a nyári tábor, melyet július utolsó hetében... »

2018. augusztus 12. vasárnap

Ferenc pápa Twitter-üzenete augusztus 12-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. augusztus 12. vasárnap

Szülőfaluja is együtt ünnepelt az új temesvári püspökkel

Nagy ünnepre utazott az erdélyi Csíkcsomortán autóbusznyi népe Temesvárra augusztus 6-án, hiszen a falu szülöttjét, Pál József Csabát szentelték püspökké. Bakó M. Hajnalka beszámolóját közöljük, szerkesztve.

2018. augusztus 11. szombat

Hogyan győzd le a gonoszt? Tanácsok Róma fő ördögűzőjétől

A 2016-ban elhunyt olasz exorcista, Gabriele Amorth 2015-ben egy hosszú interjúban osztotta meg, hogyan tarthatjuk távol magunktól a sátánt.

2018. augusztus 8. szerda

„A zarándok nem valahová, hanem valakihez, az Istenhez igyekszik” – Diakónusszentelés Máriapócson

Tizenhárom pap szolgált augusztus 6-án a máriapócsi kegytemplom oltára körül. Egyikük gyalogosan, zarándokként érkezett Úrszínváltozás ünnepére, amelynek szertartása során ifj. Obbágy László alszerpapot diakónussá szentelte Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök.

2018. augusztus 7. kedd

Püspökké szentelték és hivatalába iktatták Pál József Csabát Temesváron

Pál József Csaba kanonokot, a hegyvidéki főesperesség elöljáróját, a resicabányai Havas Boldogasszony-templom plébánosát május 16-án nevezte ki Ferenc pápa a Temesvári Egyházmegye megyéspüspökévé. Püspökké szentelésére és beiktatására augusztus 6-án került sor a temesvári... »

2018. augusztus 6. hétfő

Ternyák Csaba: A kegyelem kohójában a szenvedés értékké válik

A Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhelyen 21. alkalommal tartották meg az idősek, betegek és szociális otthonban élők búcsúját. Az augusztus 2-án – Angyalos Boldogasszony ünnepén – megrendezett eseményen Ternyák Csaba egri érsek mutatott be szentmisét.

2018. augusztus 2. csütörtök

Élőben is követhető lesz a temesvári püspökszentelés

Augusztus 6-án, hétfőn a temesvári Szent György-székesegyházban püspökké szentelik Pál József Csabát, a Temesvári Egyházmegye új főpásztorát. Az esemény élőben is követhető lesz rádión, televízión, valamint az interneten keresztül.

2018. augusztus 2. csütörtök

Új püspököt kapott a torontói szlovák görögkatolikus egyházmegye

Ferenc pápa Marián Andrej Pacákot nevezte ki a torontói szlovák görögkatolikus eparchia új püspökévé. A kinevezést július 5-én, Szent Cirill és Metód apostolok ünnepén hozták nyilvánosságra, akik a kanadai szlovák görögkatolikus egyházmegye védőszentjei is.

2018. július 24. kedd

Prohászka Ottokár eucharisztikus lelkisége – Szabó Ferenc SJ jegyzete

Az eucharisztikus kongresszusra való lelki felkészülést segíti Szabó Ferenc a Vatikáni Rádióban elhangzott jegyzete. Teilhard de Chardin jezsuita tudós és Dienes Valéria filozófus eucharisztikus lelkiségének ismertetése mellett Prohászka Ottokár példája és írásai szolgálják hitünk... »

2018. július 23. hétfő

Ferenc pápa celebrálta egy svájci gárdista esküvőjét

Mindenki meglepetésére maga a pápa celebrálta egy svájci gárdista esküvőjét július 14-én. Minden előzetes bejelentés nélkül megjelent a vatikáni Santo Stefano degli Abissini-templomban, és a sekrestyében felkészült a ceremóniára.

2018. július 17. kedd

Mennyire személyesen szeret bennünket Isten! – Villanófényben Héray András

Életéről, hivatásáról tesz tanúságot Héray András, a „Krisztus Ügye” Lelki Család (Familia Spiritualis Opus, FSO) tagja, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia búcsúzó irodaigazgatója.

2018. július 10. kedd

Bízzál az Úrban, s a jót cselekedd – Diakónusszentelés Nyíregyházán

Július 7-én Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök diakónussá szentelte Gánicz Tamás alszerpapot a Szent Miklós-székesegyházban. A püspöki titkár szolgálatának vezérgondolataként a 37. zsoltár sorait kapta püspökétől.

2018. július 8. vasárnap

Bemutatkoznak a Váci Egyházmegye új állandó diakónusai

Június 16-án a váci székesegyházban Beer Miklós megyéspüspök állandó diakónusokat is szentelt. Írásunkban Bakos Péter, Ferencz Zoltán, Katona Pál és Szakali Tibor bemutatkozó sorait adjuk közre.

2018. július 7. szombat

A Te arcodat keresem, Uram – Papszentelés Szatmárnémetiben

Schönberger Jenő püspök július 7-én a szatmárnémeti székesegyházban pappá szentelte Turtureanu Róbert diakónust.

2018. július 7. szombat

Tiszta szívből – Az Egri Főegyházmegye elsőmiséseivel beszélgettünk

Egerben június 16-án Czókoly Sándor és Drahos Dávid állt Ternyák Csaba érsek elé, hogy a felszentelő ima és a kézrátétel által részesüljön a Krisztustól kapott áldozópapi küldetésben.

2018. július 6. péntek

Méltónak találtattak – Papszentelés Gyulafehérváron

Június 29-én a gyulafehérvári székesegyházban bemutatott szentmisén Jakubinyi György érsek pappá szentelte a csíkszépvízi Antal Zoltán Lászlót, a galócási Fülöp Zsombort, a borzonti Kovács Józsefet, a kézdivásárhelyi Pasca Szilárdot és a petrozsényi Popesc Mihăiță... »

2018. június 29. péntek

tovább »