A magyar szentek, boldogok és vértanúk tiszteletére szenteltek kápolnát Csíkszentkirályon

A magyar szentek, boldogok és vértanúk tiszteletére szenteltek római katolikus kápolnát november 13-án a székelyföldi Csíkszentkirályon. A jeles eseményen ünnepi szentmisét mutatott be Jakubinyi György gyulafehérvári érsek.

2017. november 14. kedd

Kelet-Afrikából menekült – katolikus pappá szentelték Németországban

Hazájában, Eritreában veszélyben volt az élete, Szudánban börtönbe zárták, mégsem rendült meg Medhanie Uqbamichael hite Isten szeretetében. November 4-én szentelték pappá a frankfurti Szent Hedvig-templomban, a dobokkal kísért keleti Ge’ez rítus szerint, a griesheimi eritreai közösség... »

2017. november 7. kedd

Papszentelést és beöltözést ünnepeltek a győri bencések

Október 25-én, a győri bencés perjelség védőszentje, Szent Mór püspök ünnepén Fiskál Ármin magára öltötte a bencés ruhát és megkezdte a noviciátust. Október 28-án Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát pappá szentelte Tullner Jób bencést.

2017. október 30. hétfő

Három diakónust szenteltek Veszprémben

Október 28-án, Szent Simon és Tádé apostolok ünnepén Márfi Gyula veszprémi érsek diakónussá szentelte Merva Pétert, Simon Lászlót, valamint Szabó Zoltánt, a Veszprémi Főegyházmegye papnövendékeit.

2017. október 29. vasárnap

Növekedjetek a szeretetben – Bátára zarándokoltak a Kaposvári Egyházmegye hívei

Az Eucharisztikus Világkongresszusra való készület jegyében Varga László kaposvári megyéspüspök zarándoklatra hívta egyházmegyéje híveit. Hazánk egyik legrégebbi kegyhelyére, Bátára október 28-án érkeztek a Kaposvári Egyházmegye zarándokai.

2017. október 28. szombat

„Még abban az órában” elkezdeni, amire az Úr hív – Jezsuita papszentelés Budapesten

Aki megismeri Isten szeretetét, egyetlen dologra vágyik: viszonozni azt – mutatott rá Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke október 21-én a Jézus Szíve jezsuita templomban bemutatott szentmisén, melyben áldozópappá szentelte Bellovics Gábor... »

2017. október 22. vasárnap

Gondoltál már arra, milyen jó lenne telefonon keresztül gyónni?

Telefonon keresztül gyónni? Erről a témáról írt nemrég Joshan Rodrigues, a mumbai érsekség papja, aki jelenleg egyházi kommunikációt tanul a római Szent Kereszt Egyetemen.

2017. október 19. csütörtök

Rómában szentelték diakónussá a debreceni Németh István papnövendéket

Rómában, a Szent Ignác-bazilikában szentelték diakónussá október 10-én a Pápai Német–Magyar Kollégium debreceni papnövendékét, Németh István akolitust a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye szolgálatára.

2017. október 17. kedd

Eucharisztikus készület az Eucharisztia templomában Homrogdon

Magyarország egyetlen Krisztus Teste és Vére tiszteletére épült templomának közössége – miután az MKPK meghirdette a Budapesten rendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való hároméves készületet – megszólítva érezte magát Homrogdon. Veress Zoltán plébános... »

2017. október 14. szombat

Diakónust szenteltek Máriapócson

Grunda Dávid alszerpapot szentelte diakónussá október 6-án Kocsis Fülöp érsek-metropolita a máriapócsi kegytemplomban.

2017. október 12. csütörtök

Krisztus ikonjának lenni – Diakónust szenteltek Nyíregyházán

Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye megyéspüspöke szeptember 30-án, Világosító Szent Gergely emléknapján diakónussá szentelte a Nyíregyházi Egyházmegye számára Szemán András alszerpapot a Szent Miklós-székesegyházban.

2017. október 9. hétfő

Akolitusokat avattak Vácon

Idén is a szent főangyalok ünnepéhez legközelebb eső szombaton, szeptember 30-án avatta fel Beer Miklós megyéspüspök a Váci Egyházmegye új akolitusait. Az ünnepségre a váci székesegyházban, az este hat órakor kezdődő szentmisén került sor.

2017. október 6. péntek

Orosz Atanáz diakónust szentelt Penészleken

Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök szentelte diakónussá Aranyics Arnoldot szeptember 26-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Penészleken. A szertartáson részt vett Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó is.

2017. október 4. szerda

Diakónusokat szenteltek a váci piarista templomban

Szeptember 30-án a váci Szent Anna piarista templomban Beer Miklós megyéspüspök három örökfogadalmas szerzetest szentelt diakónussá rendtársaik, családtagjaik, barátaik körében.

2017. október 4. szerda

Saját „kis utunkon” haladva válhatunk szentté – 80 éves a rákoshegyi Lisieux-i Szent Teréz-templom

Nyolcvan éve szentelték fel a budapest-rákoshegyi Lisieux-i Szent Teréz-templomot. A jubileumi búcsúi szentmisét október 1-jén Snell György esztergom-budapesti segédpüspök mutatta be, melynek keretében huszonöt fiatalnak kiszolgáltatta a bérmálás szentséget.

2017. október 2. hétfő

Adjuk át örömhírként házasságról szóló tanításunkat! – Családpasztorációs papi találkozó Leányfalun

Jegyesoktatásunknak azt kell közvetítenie, hogy lehet teljes szeretetben élni, azt adni és kapni – fogalmazta meg Székely János a szeptember 25. és 27. között Leányfalun megrendezett családpasztorációs papi találkozón, melynek a házasságra való felkészítés volt a fő... »

2017. szeptember 27. szerda

„A pokolban már voltam” – Tudósítás a börtönlelkészi hivatás frontvonalából

Szeptember 18–19-én Veszprémben rendezték a katolikus börtönlelkészek éves országos találkozóját. Felemelő és megrázó pillanatok tanúi voltunk.

2017. szeptember 19. kedd

Ferenc pápa az új püspökökhöz: A megkülönböztetés a Lélek adománya az Egyháznak

A Szentatya szeptember 14-én, csütörtökön délelőtt az Apostoli Palota Kelemen termében fogadta az idén felszentelt püspökök római szemináriumának tagjait, köztük Varga László kaposvári megyéspüspököt.

2017. szeptember 16. szombat

Egységre hívó szentségimádást tartottak Székesfehérváron

A Krisztus Király-templomban gyűltek össze Székesfehérvár katolikus hívei Spányi Antal püspök vezetésével szeptember 7-én, a hagyományos elsőcsütörtöki szentmisén és szentségimádáson, hogy együtt imádkozzanak új papi hivatásokért, a családokért és a világ... »

2017. szeptember 14. csütörtök

Szubdiakónust avattak a Szatmári Egyházmegyében

Szeptember 8-án, Kisboldogasszony napján, a templombúcsúi Szent Liturgia előtt Vasile Bizău máramarosi megyéspüspök alszerpappá avatta Simon István teológust Kökényesden. Pallai Béla parókus tájékoztatta szerkesztőségünket.

2017. szeptember 13. szerda

tovább »