Lehetséges a gyógyulás, lehetséges az újjászületés – Nagymarosi Ifjúsági Találkozó 2019 tavaszán

A Nagymarosi Ifjúsági Találkozó idei tavaszi alkalmát május 18-án rendezték meg – az előadások, műhelybeszélgetések a gyógyulás szentségeiről (a szentgyónásról és a betegek kenetéről) szóltak. A délutáni szentmise főcelebránsa Beer Miklós váci megyéspüspök volt.

2019. május 18., szombat

Szentmise a Fatimai Szűzanya tiszteletére a győri székesegyházban

Május 13-án a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére szentmisét mutatott be Varga Imre agyagosszergényi plébános Győrben, a Nagyboldogasszony-székesegyházban. Koncelebrált Bognár István városplébános, püspöki irodaigazgató.

2019. május 17., péntek

Keresztelő és ministránsavatás Győr-Révfaluban a Jó Pásztor vasárnapján – KÉPRIPORT

Május 12-én, a Jó Pásztor vasárnapján a győr-révfalui Szentháromság-templomban ünnepi szentmise keretében részesült a keresztség szentségében egy kisgyermek, négyen pedig felölthették magukra a ministránsok ruháját.

2019. május 14., kedd

Papot szenteltek Srí Lankán a merényletsorozat utáni első szentmisén

Egy kis faluban mutatták be április 30-án az első nyilvános szentmisét azóta, hogy a több mint kétszázötven emberéletet követelő húsvétvasárnapi terrortámadások után a helyi egyház vezetői bezáratták a templomokat.

2019. május 13., hétfő

Ez nem egy kulturális társulat, nem szakszervezet – Papokat szentelt Ferenc pápa

Ferenc pápa húsvét negyedik vasárnapján, május 12-én délelőtt a vatikáni Szent Péter-bazilikában 19 diakónust szentelt pappá. „Az Oltáriszentség ünneplése az Úr ingyenességének csúcspontja, arra kérlek benneteket, hogy ne szennyezzétek be kicsinyes érdekekkel” – mondta... »

2019. május 12., vasárnap

Tizenegy gyermek részesült a keresztség szentségében a budapesti Salkaházi Sára Katolikus Iskolában

Tizenegy diák részesült a keresztség szentségében a budapesti Salkaházi Sára Katolikus Iskolában a névadó boldog liturgikus emléknapját megelőző napon, május 10-én.

2019. május 10., péntek

Az Eucharisztia jegyében tartottak továbbképzést hitoktatóknak Pécsett

Május 4-én hitoktatóknak tartottak képzést a pécsi Magtár Látogatóközpontban. Célja az Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés, valamint a szeptemberben bevezetendő, katekumenális szemléletű szentségfelkészítés folyamatában a szülői találkozók témáinak és módjának... »

2019. május 9., csütörtök

Jakubinyi György érsek bérmált több mint száz cigány hívőt Sepsiszentgyörgyön

Nem mindennapi eseményben volt része a sepsiszentgyörgyi Mária, Világ Királynője-egyházközség híveinek május 1-jén, hiszen Jakubinyi György gyulafehérvári érsek a bérmálás szentségét száznál is több roma hívőnek szolgáltatta ki.

2019. május 9., csütörtök

Ferenc pápa sajtótájékoztatója: Az egyik legszebb dolog rátalálni az Egyház anyaságára

Május 7-én este, a bulgáriai és észak-macedóniai útjáról hazatérőben is elbeszélgetett Ferenc pápa az újságírókkal a repülőgép fedélzetén. Többek között Jean Vanier-ről, Teréz anya nővéreiről, a meglátogatott két országról, az ortodoxokkal való kapcsolatról, a női... »

2019. május 9., csütörtök

Ferenc pápa a bulgáriai Rakovszkiban: Jézust nem látjuk testi szemünkkel, de látjuk a hit szemével!

Bulgáriai látogatásának második napján május 6-án délelőtt a Szentatya a rakovszki Szent Szív-templomban mutatott be misét, amelynek keretében 245 gyermek járult elsőáldozáshoz.

2019. május 6., hétfő

Hittem Jézus megtartó szeretetében – Hiba György jezsuita a diakónusszenteléséről

Április 23-án a római Il Gesù templomban diakónussá szentelték Hiba György magyar jezsuita skolasztikust. A szentelést követően Hiba György megosztotta személyes tapasztalatait a Vatikáni Rádió magyar szerkesztőségével.

2019. május 6., hétfő

II. János Pál pápa és Szent Fausztina ereklyéjét helyezték el a sződi templomban

Az Isteni Irgalmasság vasárnapján, április 28-án a sződi Mária Magdolna-templomban Beer Miklós váci megyéspüspök mutatott be szentmisét Jerzy Nowak SDS plébános koncelebrálásával. A szertartás keretében elhelyezték a templomban Szent II. János Pál pápa és Szent Fausztina... »

2019. május 2., csütörtök

Jó együtt lenniük a testvéreknek – Papi osztálytalálkozó Linzben

Április 24–26-án Linzben találkoztak az 1971-ben Gyulafehérváron és Ditróban pappá szentelt lelkipásztorok. A házigazda Vencser László, az ausztriai idegen nyelvű katolikus pasztoráció igazgatója volt.

2019. május 1., szerda

Hívom a családokat 2019 májusában – Bíró László püspök levele

Hívom a családokat, házaspárokat, jegyeseket és szerelmeseket, a családokat szerető szerzetes- és paptestvéreket, és mindenkit, aki a család és az élet mellett áll!

2019. május 1., szerda

Pappá szentelték Balla János piaristát

Április 27-én, szombaton Erdő Péter bíboros, prímás pappá szentelte Balla János piarista szerzetest a budapesti Piarista kápolnában. A fiatal szerzetest rendtársai, családtagjai és közeli barátai szeretetteljes körében ünnepelte a magyar piarista közösség.

2019. április 27., szombat

jEgyben – Házassági felkészítést tartottak a kaposvári püspökségen

Idén ötödik alkalommal szerveztek felkészítést házasodni készülő fiatalok számára a kaposvári püspökségen, „jEgyben” címmel. A két hétvégén, március 8–9-én és 29–30-án tartott tréningen tizenegy pár vett részt.

2019. április 27., szombat

Istenkeresés és beavatás – Beszélgetés a katekumenátus gyakorlatáról

A nagyböjt végéhez közeledve a budai ciszterci Szent Imre-plébánián Kató-Bellavics Ágota katekétával, valamint a keresztelésre készülő Pataki Barbarával és Burján Tamással beszélgettünk hitről, beavatásról.

2019. április 20., szombat

Az utolsó vacsora emlékmiséje a püspöki székhelyeken – FRISSÍTVE

Nagycsütörtökön este az utolsó vacsora és az Eucharisztia alapítása emlékére mutattak be szentmisét katolikus templomainkban, a lábmosás szertartásával külön emlékeztetve Jézus Krisztus alázatos szeretetére. A püspöki szentmisékről adunk körképet az alábbiakban, az egyházmegyék... »

2019. április 19., péntek

Krizmaszentelési szentmisék a külhoni egyházmegyékben

Nagycsütörtök délelőttjén olajszentelési misét tartanak a püspöki székesegyházakban. A főpásztor együtt misézik egyházmegyéje papságával, megszenteli a keresztelendők és a betegek olaját, valamint a krizmát. A papság megújítja szenteléskor tett ígéreteit. A külhoni... »

2019. április 19., péntek

Olajszentelési szentmisék egyházmegyéinkben – FRISSÍTVE

Nagycsütörtök délelőttjén olajszentelési misét tartanak a püspöki székesegyházakban. A főpásztor együtt misézik egyházmegyéje papságával, megszenteli a keresztelendők és a betegek olaját, valamint a krizmát. A papság megújítja szenteléskor tett ígéreteit. Az egyházmegyék... »

2019. április 19., péntek

tovább »