A pécsi havihegyi mandulafa lett az Év fája

A pécsi havihegyi mandulafa nyerte el 4779 szavazattal idén az Év fája címet – közölte október 18-án a versenyt 2010-ben életre hívó Ökotárs Alapítvány. Az évszázados fa, mely a pécsi Havas Boldogasszony-kápolna mellett áll, szinte jelképévé vált a városrésznek.

2018. október 20. szombat

Újrahasznosított anyagokból készült pihenősarok egy bajai iskolában

A bajai Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusai a szülőkkel és a gyerekekkel együtt szeptember–október folyamán készítették el az udvaron a pihenősarkot.

2018. október 18. csütörtök

Termésbetakarítás és terménymegáldás az iskolában

„Kertünk kincsei – Isten ajándéka” címmel rendeztek kiállítást október 8. és 13. között a pestszentlőrinci Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola projekthete keretében.

2018. október 17. szerda

Terményáldás a kiskunhalasi katolikus szakiskola tankertjében – KÉPRIPORT

Terményáldási ünnepséget tartottak október 11-én Kiskunhalason, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tankertjében felállított terményoltárnál.

2018. október 15. hétfő

Teremtésvédelmi kalendárium – Gyere, tartsad kicsi sapkád, adok érett, piros almát!

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Ma már nem sapkában, kendőben visszük haza a zöldséget, gyümölcsöt, de akkor mégis miben? Ezúttal ezen töprengünk.

2018. október 12. péntek

Városszépítő nap Egerben

Településszépítő napot tartottak az Egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium pedagógusai és diákjai.

2018. október 8. hétfő

Római szimpózium a globális fenntarthatóságról a PPKE szervezésében

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) szervezésében immár második alkalommal került sor a „Globális fenntarthatóság” nemzetközi szimpóziumra október 2–3-án a Római Magyar Akadémián.

2018. október 5. péntek

Assisi Szent Ferenc

Október 4-e szentje: Assisi Szent Ferenc. Minden idők egyik legnépszerűbb szentje, már életében legendák születtek róla, alakja számos képzőművészt, zeneszerzőt, írót, filmrendezőt ihletett meg. XVI. Benedek pápa az „életszentség óriásának” nevezte.

2018. október 4. csütörtök

Ferencesek üzenete Szent Ferenc ünnepére

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány a következő gondolatokkal készül október 4-re, Assisi Szent Ferenc ünnepére.

2018. október 3. szerda

Terményeket áldott meg Erdő Péter bíboros Budapesten – KÉPRIPORT

A mindennapi kenyérért adunk hálát ezen a napon – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a budapest-istenhegyi Szent László-templomban tartott szentmisén, szeptember 30-án, vasárnap.

2018. október 1. hétfő

Teremtésvédelmi kalendárium – Lassan ébredünk

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. E heti anyagunk címe magáért beszél: lassan ébredünk, pedig nemcsak a környezetünkről, hanem saját magunkról is van szó…

2018. szeptember 28. péntek

Fordítsuk Szent Márton üzenetét kortársra! – Műhelymunka az Ars Sacra Fesztiválon

Szent Márton pólón és táskán az Ars Sacra Fesztiválon? Miért ne? A Verkstaden szitanyomó műhely és a Mindspace erre kínált alkalmat szeptember 20-án a budapesti Nagyboldogasszony-főplébánia-templom altemplomában tartott, „Fordítsuk Szent Márton üzenetét kortársra!” című... »

2018. szeptember 25. kedd

Kinyílik a kolostorkert kapuja: Boldogasszony Iskolanővérek a Ráday Korzón

A IX. kerület közelgő Ráday Korzó rendezvényéhez a Boldogasszony Iskolanővérek rendháza is csatlakozik. A pihenni és elcsendesedni vágyók szeptember 29-én, szombaton délelőtt, 10–12 óra között a Ráday utcáról nyíló kert vendégei lehetnek.

2018. szeptember 24. hétfő

Schmidt Egon: A Csarnok tér lepkéi

„Gyermekkorom óta szeretem és csodálom a lepkéket. Soha nem volt gyűjteményem, nem tűztem gombostűre egyetlenegyet sem, de bárhol is találkoztunk, mindig figyeltem őket” – írja Schmidt Egon.

2018. szeptember 23. vasárnap

A Gerecsét bemutató látogatóközpont épül Péliföldszentkereszten

Letették a Gerecsét bemutató látogatóközpont alapkövét a Komárom-Esztergom megyei Péliföldszentkereszten szeptember 15-én. A Don Bosco Szalézi Társasága az egy év alatt megvalósuló beruházásra 215 millió forint uniós támogatást nyert el.

2018. szeptember 18. kedd

Augusztus vége, de már őszi vonulás

Schmidt Egon írását olvashatják.

2018. szeptember 16. vasárnap

Kertépítő mesterek a pécsi püspökségen

Idén nyáron is szervezett múzeumpedagógiai tábort a pécsi püspökség „Barokk kert újratöltve” címmel. A program tavaly debütált, idén már huszonegy gyermek vett részt az ötnapos rendezvényen.

2018. szeptember 14. péntek

Elbírja-e az argánfa a kecskéket? – A körülöttünk lévő világért való felelősségünkről a Kattárson

„Utunk a jövőbe” címmel rendeztek teremtésvédelmi konferenciát a Katolikus Társadalmi Napok (Kattárs) keretében szeptember 8-án Székesfehérváron, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az előadók tudományos, teológiai és gyakorlati szempontból közelítették meg a... »

2018. szeptember 8. szombat

Teremtésvédelmi kalendárium – Napraforgók a kertben és a földeken

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Ezúttal azt mutatjuk be, hogy a napraforgók és a méhek hogyan „lázadnak fel” a kizsigerelés ellen.

2018. szeptember 7. péntek

Tagle manilai érsek: Mennyi az értéke a bíborosnak? És az órájának?

Augusztus 21–26. között rendezték meg Dublinban a Családok IX. Világtalálkozóját. Az esemény keretében tartott háromnapos pasztorális konferencián az előadók az Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdítás egy-egy témáját fejtették ki. A továbbiakban egy-egy előadás összefoglalóját... »

2018. szeptember 4. kedd

tovább »