Magyarországra érkezik John Jackson, a torinói lepel világhírű kutatója

Szeptember 23. és 29. között hazánkba érkezik és Szegeden, Szarvason, Lajosmizsén, Pécsett, Győrött, valamint három budapesti helyszínen tart előadást a lepel világhírű kutatója, John Jackson és felesége, Rebecca. Az egyhetes látogatás szervezőjével, Greschik Gyula kutatómérnökkel... »

2018. szeptember 8., szombat

A torinói lepel kutatója: Megbízhatatlan a vizsgálat, amely szerint néhány vérfolt nem eredeti

Emanuela Marinelli, a római La Sapienza egyetem professzora, világhírű lepelkutató szerint minden tudományos alapot nélkülöz az a vizsgálatsor, amely hamisnak találta a Jézus halotti leplén található vérfoltok felét.

2018. július 19., csütörtök

Ugyanazt a testet fedhette a torinói lepel és az oviedói orcatakaró kendő

Spanyol szindonológiai (a torinói halotti lepellel foglalkozó) vizsgálatok szerint a torinói lepel és az Oviedóban őrzött orcatakaró (sudarium) nagy valószínűséggel ugyanannak az embernek a holttestét takarta.

2016. április 14., csütörtök

A torinói lepelről tartottak előadást Miskolcon

Tamási József kartali plébános tartott előadást február 28-án a torinói halotti lepelről a miskolc-martinkertvárosi Jézus Szíve-templomban.

2016. március 3., csütörtök

Nemzetközi szalézi találkozó Don Bosco 200. születési évfordulóján

Augusztus 10. és 16. között világtalálkozót szervez a Szalézi Ifjúsági Mozgalom (Salesian Youth Movement – SYM) nemzetközi szervezete 16 és 30 év közötti fiatalok számára Don Bosco születési helyén – számol be a Szaléziak.hu.

2015. július 21., kedd

Hatvanöt év után újra látogatható a vilniusi Szent László-kápolna

A litván főváros Szent Szaniszló és Szent László katolikus székesegyházában hatvanöt év után, idén júniustól újra látogatható a magyar király tiszteletére épített kápolna, melynek oltárán újra látható Szent László szobra – tájékoztatta szerkesztőségünket a vilniusi... »

2015. július 13., hétfő

Kétmillióan látták Torinóban a halotti leplet

Június 24-én, Keresztelő Szent János, Torino védőszentje születésének liturgikus ünnepén zárult le a halotti lepel 2015-ös közszemlére tétele – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

2015. július 3., péntek

Elkezdődött Ferenc pápa kétnapos torinói apostoli látogatása

Ferenc pápa június 21–22-én látogatást tesz Torinóban abból az alkalomból, hogy Jézus halotti leplét közszemlére tették – tájékoztat az MTI és a Vatikáni Rádió.

2015. június 21., vasárnap

Zarándoklatot kaptak ajándékba a hajléktalanok Ferenc pápától

Több mint száz hajléktalan vesz részt Ferenc pápa ajándékaként a torinói lepelhez vezető zarándoklaton. A nyomorúságban élőknek is szükségük van a szép dolgok nyújtotta örömre – fogalmazott Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás. A Zenit katolikus hírügynökség... »

2015. június 10., szerda

A torinói lepelhez zarándokoltak olaszországi magyarok

Az olaszországi magyar közösségek tagjai mennybemenetel ünnepén, május 17-én, vasárnap zarándokoltak el Torinóba, Jézus halotti lepléhez – tájékoztat Németh László olaszországi magyar főlelkész.

2015. május 19., kedd

A torinói lepel alapján rekonstruálták Jézus gyermekkori arcát

Modern számítógépes képalkotó eljárásokkal vizsgálták meg a torinói leplet, és rekonstruálták, milyen lehetett Jézus gyermekkorában – írja az Assisi Szent Konvent sajtóirodája és a Vatikáni Rádió angol nyelvű szerkesztősége.

2015. május 7., csütörtök

Újra kiállították a torinói leplet

Öt év után ismét kiállították április 19-én, vasárnap a kereszténység egyik legjelentősebb ereklyéjét, a torinói leplet – tájékoztat az MTI.

2015. április 21., kedd

Nosiglia érsek: A szent vászonról leolvashatjuk az Úr szenvedésének jeleit

A napokban ismertették a Szentszék sajtótermében Ferenc pápa júniusi torinói látogatásának részletes programját. Cesare Nosiglia torinói érsek, Jézus halotti leplének pápai őrzője a bemutatón az esemény jelentőségéről szólt. A Vatikáni Rádió hírét adjuk közre.

2015. március 28., szombat

Júniusban a Szentatya is megnézi a torinói leplet

Ferenc pápa június 21–22-én látogatást tesz Torinóban Jézus halotti leplének közszemlére tétele alkalmából. A pápai út részletes programját március 25-én ismertette a Vatikán Sajtótermében Cesare Nosiglia torinói érsek, a halotti lepel pápai őrzője – közli a Vatikáni... »

2015. március 27., péntek

Torino díszpolgára lett Ferenc pápa

Az észak-olaszországi Torino városának egyöntetű határozata alapján díszpolgári címet adományoz Ferenc pápának.

2015. január 21., szerda

Ferenc pápa jövőre Torinóba látogat

A Szentatya a november 5-i általános kihallgatás végén bejelentette: 2015-ben Torinóba látogat, hogy lerója tiszteletét a szent lepel előtt.

2014. november 6., csütörtök

Oroszországot járja a torinói lepel másolata

Oroszország számos városába eljutott körútján az egyház egyik legbecsesebb ereklyéjének reprodukciója. A Zenit hírügynökség jelenti.

2014. szeptember 9., kedd

Elhunyt Boda László

Dr. Boda László, a PPKE Hittudományi Karának nyugalmazott erkölcsteológia-professzora életének 85. évében elhunyt – tájékoztat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

2014. augusztus 13., szerda

2015-ben lesz Don Bosco születésének bicentenáriuma

Don Bosco születésének 2015-ös bicentenáriumára a szalézi világ igen gazdag rendezvény- és eseménysorozattal készül világszinten és egyes tartományok szintjén egyaránt. A várható eseményekről a szaléziak.hu nyomán számolunk be.

2014. június 2., hétfő

Új vizsgálatok igazolják a torinói lepel ókori eredetét

Giulio Fanti, a Padovai Egyetem mérnöki karának méréstechnikával foglalkozó professzora és Saverio Gaeta újságíró március 27-én megjelent könyvükben ismertetik a kémiai és mechanikai vizsgálatok eredményeit, melyek szerint a lepel az első századból származik.

2013. április 2., kedd

tovább »