Idén is kigyúltak a csillagok a szegényekért Erdély tíz településén

Az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akció keretében október 12-én és 13-án ismét felragyogtak az együttérzés lángjai Erdély tíz településén. Az akcióhoz Bereck is csatlakozik, ott október 26-án lehet gyertyát gyújtani a szegényekért.

2018. október 15. hétfő

Munkába állást segítő programot szerveztek hátrányos helyzetű fiataloknak a Szatmári Egyházmegyében

A The Future is Ours 3 (A jövő a mienk 3) projekt keretében a szatmári egyházmegyei karitász szakemberei hátrányos helyzetű fiataloknak nyújtottak segítséget a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben. Százharmincegy fiatal vett részt a tréningeken.

2018. október 12. péntek

„Mindenben meglátni Isten csodáját” – Hetedik alkalommal adták át a Caritas Hungarica díjat

Október 6-án a budapesti Magyar Szentek templomában ünnepi szentmisében adott hálát Spányi Antal püspök, a Katolikus Karitász elnöke, az egyházmegyei karitászigazgatók és mintegy 200 önkéntes és vendég azokért, akik önzetlenül segítik a rászorulókat.

2018. október 7. vasárnap

„Legyen öröm az iskolakezdés” akció Székesfehérváron

A Katolikus Karitász országos iskolakezdési segélyprogramja, a „Legyen öröm az iskolakezdés!” keretén belül Spányi Antal megyéspüspök a székesfehérvári Zentai Úti Általános Iskola negyvenkilenc tanulójának adott át utalványokat október 5-én.

2018. október 5. péntek

Megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte az egyházmegyei karitász Ajakon

Az ajaki Nagyboldogasszony-templomban ünnepelték a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász megalakulásának 25. évfordulóját szeptember 29-én. A jubileumi eseményről, mely egybeesett Ajak várossá nyilvánításának 5. évfordulójával, Hasulyóné Rutkai Éva írt beszámolót, melyet... »

2018. október 4. csütörtök

Karitászönkénteseknek tartottak alapképzést Pannonhalmán

A „Jól segíteni” program keretében szeptember 29-én a pannonhalmi Nagyboldogasszony-plébánián rendezték meg a Győri Egyházmegye és a Pannonhalmi Területi Apátság karitászönkénteseinek szóló szociális-karitatív alapképzést, amelyen a két egyházmegyéből összesen hetvenhatan... »

2018. október 3. szerda

Az Egri Főegyházmegye karitászönkénteseinek találkozója

Az Egri Főegyházmegyében működő karitászönkéntesek találkoztak szeptember 29-én az egri bazilikában. A találkozón hatvan karitászcsoport hatszáz önkéntese vett részt, köztük negyvenöt caritas junior taggal.

2018. október 1. hétfő

Önkéntes segítők találkoztak Debrecenben

Szeptember 25-én a debreceni karitatív iroda munkáját segítő önkéntesek találkoztak az érseki hivatalban.

2018. október 1. hétfő

Határon átguruló segítség a Katolikus Karitásztól

Ötven darab kerékpárt osztott szét kárpátaljai magyar családoknak a Katolikus Karitász. A bicikliket szeptember 28-án vitték el Beregszászra.

2018. október 1. hétfő

Egyéves a Karitász Orvosmissziója

Egy évvel ezelőtt, 2017 őszén indult első útjára a Katolikus Karitász Orvosmissziója. A misszió célja, hogy Kárpátalján és Délvidéken ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással, és szükség szerint gyógyászati segédeszközökkel, vagy további orvosi ellátással segítse a... »

2018. szeptember 24. hétfő

Szent Jakabról elnevezett szociális központ nyílik Egyházashetyén

Szeptember 21-én Székely János szombathelyi megyéspüspök áldotta meg a Szent Jakab Szociális Központot Egyházashetyén. Az új intézmény a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász részeként működik majd.

2018. szeptember 23. vasárnap

Jótékonysági lekvárfőzést szervezett a Karitász Bordányban – KÉPRIPORT

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász bordányi csoportja évről évre megszervezi szeptemberben a jótékony célú szilvalekvárfőzést.

2018. szeptember 21. péntek

Hétköznapi hősök Nagyváradon – Akik mások segítésével töltötték az egész vakációt

A vakáció nem minden diáknak szólt a felhőtlen szórakozásról. Voltak, akik munkát vállaltak, hogy pénzt gyűjtsenek táborokra, kirándulásokra vagy tandíjuk fedezésére, de voltak olyanok is – bár jóval kevesebben –, akik nem fizetségért dolgoztak... Szombati-Gille Tamás írását... »

2018. szeptember 19. szerda

Karitászigazgatók tanácskoztak Hajdúszoboszlón

Országos értekezletet tartottak szeptember 10–11-én az egyházmegyék karitászigazgatói Hajdúszoboszlón, a Szent László római katolikus plébániához tartozó zarándokház és kápolna épületében.

2018. szeptember 11. kedd

Kiút a hajléktalanságból: Bemutatkozik a pécsi Remény Háza

A pécs-kertvárosi Szent Erzsébet-plébánián működő Remény Háza naponta hatvan-hetven embernek nyújt ellátást. A nappali melegedő reggelit, meleg ebédet, tisztálkodási és mosási lehetőséget, gyógyszerosztást, szociális ügyekben szakszerű segítségnyújtást és kikapcsolódási... »

2018. szeptember 10. hétfő

Istentől való küldetésü(n)k van!

Számos egyházi szervezet mellett fogyatékkal élőket ellátó otthonok és a Katolikus Karitász is bemutatkozott a Katolikus Társadalmi Napok (Kattárs) második napján, szeptember 8-án Székesfehérváron.

2018. szeptember 8. szombat

Közel száz délvidéki gyermek kapott új iskolatáskát a Katolikus Karitásztól

Közel száz iskolatáskát adományozott a Katolikus Karitász a ferences rend által működtetett délvidéki Lurkóházak lakóinak.

2018. szeptember 6. csütörtök

Kisgyermekek iskolakezdését támogatja Kárpátalján a Katolikus Karitász

A Magyar Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete negyven kisdiáknak adott át ünnepélyes keretek közt iskolatáskákat és taneszközöket szeptember 4-én Aknaszlatinán.

2018. szeptember 4. kedd

Gyógyászati segédeszközöket adományozott a Teva a Katolikus Karitásznak

Nagy értékű gyógyászati segédeszközöket adományozott a Teva Gyógyszergyár Zrt. a közelmúltban a Katolikus Karitásznak.

2018. augusztus 31. péntek

Domaszéken rendezték meg a Katolikus Karitász önkéntesképző táborát

Augusztus 12–17. között rendezték meg a Katolikus Karitász önkénteseinek képzési táborát a Csongrád megyei Domaszéken. Az eseményen 13 egyházmegye 55 képviselője gyarapította tudását a karitászmunkáról.

2018. augusztus 24. péntek

tovább »