A Miskolci Egyházmegyében tartották találkozójukat az egyházmegyék karitászigazgatói

A Magyar Katolikus Egyház egyházmegyéinek karitászigazgatóit a Miskolci Egyházmegye látta vendégül éves találkozójuk alkalmából február 10. és 12. között.

19:05

Több hátrányos helyzetű gyermeken szeretne segíteni a Gyulafehérvári Caritas

A Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye területén – Hargita, Maros, Kovászna és Hunyad megyében – élő gyerekek között kiváltságosnak számítanak azok, akik a Caritas nappali foglalkoztatóiba járnak: meleg ebédet kapnak a tanulás előtt. Ám sajnos nem járhatnak oda annyian,... »

2019. február 13. szerda

„Segítenünk kellett, nem tehettünk mást” – Átadták a Jószolgálat díjat Budapesten

A Magyar Tudományos Akadémia dísztermében február 10-én átadták az idei Jószolgálat díjakat. Az egyik önkéntes kitüntetett Elekné Román Katalin egyházközségi képviselő-testületi elnök, a mélyszegénységben élő kerecsendi gyermekek gyámolítója.

2019. február 11. hétfő

Karitász-önkéntesek alapképzése Érden

Önkéntesek számára tartott alapképzést a Katolikus Karitász február 4-én Érden.

2019. február 11. hétfő

Az egyházmegyei karitász nyugdíjba vonuló munkatársát köszöntötték a győri püspökségen

Pappné Szerencsi Marietta, a Győri Egyházmegyei Karitász önkéntese, majd elkötelezett munkatársa hosszú szolgálat után idén januárban nyugdíjba vonult. Február 6-án Veres András megyéspüspök és a püspökség munkatársai is elbúcsúztak tőle.

2019. február 11. hétfő

Rászorulóknak osztottak meleg ételt a Caritas Catolica önkéntesei Nagyváradon

A jótékonysághoz nem feltétlenül van szükség hatalmas anyagi forrásokra, néha elég az is, ha néhány jóakaratú ember összeáll, és szabadidejét arra áldozza, hogy másoknak örömet szerezzen. Így tett február 4-én egy maroknyi váradi fiatal is – a Caritas Catolica... »

2019. február 10. vasárnap

Te tudnál éhesen tanulni? – A Gyulafehérvári Caritas sms-kampánya a szegény gyerekekért

A Gyulafehérvári Caritas 2018 őszén indította el sms-kampányát, melynek során rászoruló gyerekek meleg ebédjéhez lehetett hozzájárulni. Mivel az összegyűlt összeg sajnos nem elég, továbbra is kérik az adakozni kész személyek segítségét.

2019. január 31. csütörtök

A korai fejlesztésről tanácskoztak Szatmárnémetiben

A hét év alatti gyermekek fejlesztését érintő kérdésekről tartottak szakmai kerekasztal-beszélgetést január 28-án Szatmárnémetiben, a Szatmári Egyházmegyei Caritas székhelyén.

2019. január 30. szerda

„Ha csak egy pohár vizet adtok...” – A beteglátogató szolgálat egy önkéntes szemével

Aradi Istvánné Katát kérdezte Bartucz Katalin a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ II. számú Belgyógyászati Klinikáján végzett önkéntes beteglátogató szolgálatáról.

2019. január 28. hétfő

Amit Isten tud betölteni… – Jubilál a Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat

Idén tartja 150. lelkigyakorlatát a Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat. Várják és fogadják azokat, akik szabadulni szeretnének az alkohol rabságából, függőségeikből. Az alábbiakban Balázs tanúságtételét adjuk közre.

2019. január 27. vasárnap

Vidám babák – A Katolikus Karitász és a DM közös pelenkaprogramja

Rendhagyó, babákban és pelenkában gazdag ünnepség volt január 23-án Budakalászon, a helyi plébánia közösségi termében. A Karitász és a DM képviselője helyi családoknak adott át pelenkát, fél évre elegendő mennyiséget.

2019. január 24. csütörtök

Budapesten tartotta évkezdő értekezletét a Katolikus Karitász

A budapesti Magyar Szentek templomában tartotta évkezdő értekezletét a Katolikus Karitász január 14-én, hétfőn.

2019. január 17. csütörtök

Római polgármester: A Trevi-kútba dobott pénz továbbra is a szegényeké

A Trevi-kútba dobott aprópénz továbbra is az egyházmegyei Caritast illeti – jelentette be Róma polgármestere, miután január 14-én vita támadt, mert a hírek szerint a főváros el akarta vonni ezt a pénzt a szegényektől, és karbantartásra akarta fordítani.

2019. január 15. kedd

Itt halom, ott gödör – Kárpátalján járt az egészségügyi szűréseket végző karitászos misszióscsoport

Az egyik decemberi, adventi hétvégén elkísértük Kárpátaljára a Katolikus Karitász egészségügyi szűréseket végző misszióscsoportját.

2019. január 4. péntek

Angyalbatyuk érkeztek a budapesti Magyar Szentek templomába

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központja szervezésében december 22-én közel 250 ajándékcsomagot adott át a Magyar Szentek templomában Erdő Péter bíboros, prímás és Mádl Dalma, a Karitász jószolgálati nagykövete a Gyermekek a gyermekekért elnevezésű... »

2018. december 22. szombat

„Mindenki karácsonya” Szombathelyen

Betlehemes műsorral, egy tál meleg étellel és ajándékcsomaggal várta a rászorulókat a Szombathelyi Egyházmegye, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász és a Áldott Kereszt Egyesület és Szeretetszolgálat december 20-án.

2018. december 21. péntek

Angol diákok végeztek önkéntes munkát a nagyváradi Caritas Catolicánál

A nagyváradi Caritas Catolica évek óta működik együtt az egyesült királyságbeli Beaulieu Convent School katolikus lányiskolával. Idén 12 diáklány és 4 pedagógus töltött két napot humanitárius tevékenységgel a Caritas Catolica önkéntesprogramja keretében Nagyváradon.

2018. december 19. szerda

Ajándékcsomagokkal, kályhával és tűzifával segít a Katolikus Karitász Kárpátalján

Karácsonyhoz közeledve egyre több adományozási programot szervez a Katolikus Karitász országszerte és határon túl. Kárpátalján december 14-én kétszáz ajándékcsomagot, valamint édességet – szaloncukrot, bejglit –, friss Lipóti kenyeret, kályhákat és tűzifát adtak át a... »

2018. december 18. kedd

Minden megváltozhat, ha hálát adunk – Nehéz helyzetben lévő embereket láttak vendégül Kaposváron

A Kaposvári Egyházmegyei Karitász és az OTP Bank kaposvári fiókjának dolgozói közösen hívtak meg ebédre nehéz helyzetben lévő embereket december 15-ére.

2018. december 18. kedd

Megnyílt a Karitász hagyományos karácsonyi vására Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász idén december 11. és 17. között tartja hagyományos karácsonyi jótékonysági vásárát a Szeged Nagyáruház földszintjén.

2018. december 12. szerda

tovább »