Neked munka, nekem álom – Fogyatékkal élők álmai teljesültek Székesfehérváron

Május 16-án országszerte mintegy kétszáz fogyatékossággal élő ember próbálhatta ki magát kétszáz különböző munkahelyen a „Neked munka, nekem álom” elnevezésű kezdeményezés keretében. Székesfehérváron sajtótájékoztatón ismertették az akciót.

2019. május 21., kedd

Karitász határok nélkül – Délvidékre látogattak a Karitász képviselői

Délvidékre látogatott a magyarországi Katolikus Karitász, hogy továbberősítse együttműködését a helyi karitászszervezetekkel. A Karitász vezetői a szabadkai és a nagybecskereki egyházmegye területére látogattak el, hogy betekintést nyerjenek az ott működő szociális intézmények... »

2019. május 20., hétfő

Karitászönkéntesek alapképzése Sopronban

A soproni Szent Márton Házban május 11-én, szombaton az „Embertől emberig ér a szeretet" mottóval karitász-alapképzést tartottak a Sopron környéki karitászönkénteseknek.

2019. május 15., szerda

Megkezdődött a Katolikus Karitász kelet-magyarországi logisztikai központjának építése

Helyszínbejárás keretében mutatta be a Katolikus Karitász vezetősége május 7-én a keleti országrészt ellátó logisztikai központ most kezdődött munkálatait, a létesítmény funkcióit.

2019. május 9., csütörtök

Zöldellő kertek a Székesfehérvári Egyházmegyében

A „Zöldellő kertek” program a Katolikus Karitász „Öngondoskodó háztartások” című, hátrányos helyzetű családokat segítő programcsoportja. A programhoz a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász is csatlakozott, az ő beszámolójukat adjuk közre.

2019. május 9., csütörtök

Tavaszváró családi délutánok Harkán

Április utolsó hétvégéjén, 27-én és 28-án tavaszváró családi délutánt rendezett a Győr-Moson-Sopron megyei községben a négy éve alakult helyi karitászcsoport.

2019. május 8., szerda

Vecsei Miklós: A nyomorban élők felzárkóztatása az egész társadalom ügye

Április közepén Vecsei Miklóst nevezték ki a diagnózisalapú felzárkózási roma stratégia előkészítésének és végrehajtásának koordinálásáért felelős miniszterelnöki biztosává. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét új feladatáról kérdeztük.

2019. május 6., hétfő

Csak kapcsolatokkal lehet gyógyítani – Interjú Siposné Kohári Szilviával, az egri RÉV vezetőjével

Siposné Kohári Szilvia februárban Jószolgálat díjat kapott. Ennek kapcsán kerestük fel. Munkájukról, missziójukról, a siker titkáról kérdeztük, illetve arról, mi is tulajdonképpen a siker a szenvedélybetegek segítése területén.

2019. április 28., vasárnap

Stresszkezelő tréninget indít a RÉV Egerben

A Katolikus Karitász RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata tízalkalmas stresszkezelő tréninget indít a szervezet egri központjában.

2019. április 27., szombat

Pákozdi István köszönti a hatvanéves Écsy Gábort

Április 25-én tölti be hatvanadik életévét Écsy Gábor, a Katolikus Karitász igazgatója, plébános, püspöki helynök. Az ünnepeltet Pákozdi István, a Budapesti Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség lelkésze köszönti.

2019. április 25., csütörtök

Szülőknek és álláskeresőknek indít csoportfoglalkozásokat a budapesti RÉV szolgálat

A Katolikus Karitász RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata a tavasz folyamán szülőknek, valamint álláskeresőknek indít csoportfoglalkozásokat Budapesten.

2019. április 23., kedd

Tartós szeretet határok nélkül

Több mint kétszáz élelmiszercsomagot adott át rászorulóknak a Katolikus Karitász Kárpátalján. A „Tartós szeretet” nagyböjti élelmiszergyűjtő felhívás eredményeként 170 tonna adomány gyűlt össze, amelyből a határon túli magyar családokat is támogatni tudja a... »

2019. április 19., péntek

„Keresztényüldözés a történelemben” címmel rendeztek konferenciát Budapesten

„Keresztényüldözés a történelemben” címmel rendeztek konferenciát Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen április 11-én.

2019. április 12., péntek

170 tonna szeretet – Több mint 21 ezer rászorulónak segít a Karitász húsvét előtt

Közel 170 tonna élelmiszer gyűlt össze a „Tartós szeretet” adománygyűjtő akció során. Ebből országszerte több mint 21 ezer csomagot állítottak össze a Karitász önkéntesei. A csomagok átadása már folyamatban van a karitászcsoportoknál.

2019. április 11., csütörtök

Vetőmagokat osztott a Katolikus Karitász Celldömölkön

Rászoruló családoknak osztott vetőmagot március 18-án a Celldömölk-Alsósági Karitász.

2019. április 9., kedd

Letették a Katolikus Karitász székesfehérvári logisztikai központjának alapkövét

A székesfehérvári Alba Ipari Zónában épülő 890 négyzetméteres logisztikai központból a nyugati országrészt látja majd el a Katolikus Karitász. Az április 8-án tartott alapkőletételen jelen volt többek között Spányi Antal püspök és Écsy Gábor, a segélyszervezet országos... »

2019. április 9., kedd

Karitászönkéntesek találkozója és szakmai napja Pécsett

Március 29-én és 30-án tartották a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász önkéntesei idei első lelki hétvégéjét a pécsi Magtár Látogatóközpontban.

2019. április 5., péntek

Szociális-karitatív alapképzést tartottak Debrecenben

Szociális-karitatív alapképzést tartottak mintegy nyolcvan önkéntesnek és érdeklődőnek a Hajdúdorogi Egyházmegye debreceni érseki hivatalában, Árvai Ferenc atya, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója vezetésével március 30-án.

2019. április 4., csütörtök

Az Egyház szívében vagytok! – Ferenc pápa a menekülteket segítő rabati karitászközpontba látogatott

Marokkói apostoli látogatásának első napján, március 30-án a Szentatya a rabati katolikus karitászközpontba látogatott, ahol a fővárosban tartózkodó menekülteket segítik. A Qantara nevű program keretében a 23 ezer fős marokkói keresztény közösség évente nyolcezer bevándorló... »

2019. március 31., vasárnap

Nagydobronyban végzett szűrővizsgálatokat a Katolikus Karitász orvosmissziója

Több mint száz óvodás és kisiskolás, valamint az Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon 17 lakójának szemészeti, fogászati és ortopédiai vizsgálatát végezte el a Katolikus Karitász Orvosmissziója március 23-án és 24-én a kárpátaljai Nagydobronyban.

2019. március 29., péntek

tovább »