Ajándékcsomagokkal, kályhával és tűzifával segít a Katolikus Karitász Kárpátalján

Karácsonyhoz közeledve egyre több adományozási programot szervez a Katolikus Karitász országszerte és határon túl. Kárpátalján december 14-én kétszáz ajándékcsomagot, valamint édességet – szaloncukrot, bejglit –, friss Lipóti kenyeret, kályhákat és tűzifát adtak át a... »

2018. december 18. kedd

Minden megváltozhat, ha hálát adunk – Nehéz helyzetben lévő embereket láttak vendégül Kaposváron

A Kaposvári Egyházmegyei Karitász és az OTP Bank kaposvári fiókjának dolgozói közösen hívtak meg ebédre nehéz helyzetben lévő embereket december 15-ére.

2018. december 18. kedd

Megnyílt a Karitász hagyományos karácsonyi vására Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász idén december 11. és 17. között tartja hagyományos karácsonyi jótékonysági vásárát a Szeged Nagyáruház földszintjén.

2018. december 12. szerda

Jótékonysági adventi vásárt szervezett a nagyváradi püspökség

December 8-án nyitotta meg kapuit a nagyváradi székesegyház előtti téren az adventi vásár, melynek bevételéből a Caritas Catolica által működtetett szegények konyháját bővítik, valamint két családot támogatnak majd.

2018. december 12. szerda

Reményt és munkalehetőséget adni – Reintegrációs központot hoztak létre Győrben

December 7-én sajtótájékoztatót tartott a Győri Egyházmegyei Karitász a győri Apor Vilmos Házban, hogy bemutassák a megváltozott munkaképességű emberek számára létrehozott reintegrációs központot. Az eseményen jelen volt Veres András győri megyéspüspök is.

2018. december 10. hétfő

A Karitász önkénteseit ünnepelték Szatmárnémetiben

December 5-én, az önkéntesség világnapja alkalmából a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet díjazta azokat a fiatalokat, akik ez év folyamán több mint 20 órát tevékenykedtek aktívan a közösségért.

2018. december 10. hétfő

„Egymillió csillag a szegényekért” – Záróesemény Kaposváron

Pécsen nyitották meg, majd Kaposváron zárták a Katolikus Karitász „Egymillió csillag a szegényekért” elnevezésű országos programsorozatát, melyet idén december 2-ától 9-éig rendeztek meg.

2018. december 10. hétfő

Pécsen nyitották meg az „Egymillió csillag a szegényekért” országos programsorozatot

Pécsen nyitották meg a Katolikus Karitász „Egymillió csillag a szegényekért” elnevezésű országos programsorozatát december 2-án.

2018. december 9. vasárnap

Pro Voluntarius díjat kapott a Katolikus Karitász orvosmissziója

A Katolikus Karitász orvosmissziójának önkéntesei a Kárpátalján és Délvidéken élő szórványmagyarság körében végzett áldozatos szolgálatukért részesültek elismerésben december 5-én.

2018. december 5. szerda

„Egymillió csillag a szegényekért” Kalocsán

December 2-án a kalocsai Astriceum Érseki Múzeumban tartották a Katolikus Karitász „Egymillió csillag a szegényekért” elnevezésű országos szolidaritási akciójának kalocsa-kecskeméti főegyházmegyei központi megnyitóját. Bábel Balázs érsek mondott ünnepi beszédet.

2018. december 4. kedd

Egymillió csillag a Szent István-bazilikában

Jótékonysági hangverseny lesz december 5-én, szerdán a Szent István-bazilikában a Katolikus Karitász „Egymillió csillag a szegényekért” elnevezésű országos szolidaritási akciójának budapesti állomásán.

2018. december 3. hétfő

Jelenlét pontokat működtet a Karitász a Sellyei Járásban

A Katolikus Karitász közleményét adjuk közre.

2018. december 1. szombat

Szent Erzsébet-kenyereket osztott a Győri Egyházmegyei Karitász

Második alkalommal osztottak Erzsébet-kenyeret a Győri Egyházmegyei Karitász önkéntesei és munkatársai példaképük, Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén, november 18-án.

2018. november 30. péntek

Füstérzékelőket adnak át a rászorulóknak négy segélyszervezet összefogásával

A „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” kampány keretében a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság füstérzékelőket adott át négy segélyszervezetnek november 14-én Budapesten. A Karitász, a Máltai Szeretetszolgálat, a Református Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt juttatja el a... »

2018. november 29. csütörtök

Először adták át a helyi Szent Erzsébet rózsája díjat Dombóváron

Dombóváron Szent Erzsébet rózsája díjat alapítottak. Az elismerést Hegedűs János plébános adta át a helyi karitászcsoport két önkéntesének, Kásler Béláné, Irmának és Kővágóné Csizmadia Annának november 24-én az újdombóvári templomban.

2018. november 27. kedd

Karitászönkénteseknek tartottak lelkinapot Budapesten

A Szent Erzsébet Karitász Központ lelkinapot tartott az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye karitászönkénteseinek november 17-én a budapesti Magyar Szentek templomában.

2018. november 26. hétfő

Tegyük ünneppé mások küzdelmes napjait – Elindult a Katolikus Karitász adventi akciója

Sajtótájékoztatóval és adományok átadásával indult a Katolikus Karitász „Tárjátok ki szíveteket!” mottóval meghirdetett adventi segélyakciója november 25-én Budapesten, a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia közösségi termében.

2018. november 25. vasárnap

Lelki hétvégét tartottak a Pécsi Egyházmegyei Karitász önkénteseinek

A Pécsi Egyházmegyében 42 karitászcsoport közel 500 önkéntese végzi szolgálatát. Hogy segítő szolgálatuk eredményes legyen, november 16–17-én ismét lelki hétvégét rendeztek számukra a pécsi Magtár Látogatóközpontban.

2018. november 24. szombat

Idén is meg lehet tölteni az angyalok batyuját – A Karitász akciója rászoruló gyerekeknek

A Katolikus Karitász idén is meghirdeti Angyalbatyu elnevezésű akcióját, melynek keretében nehéz sorsú gyermekek számára gyűjtenek karácsonyi ajándékokat. Az angyalok batyuját december 19-ig lehet megtölteni.

2018. november 22. csütörtök

Karitászcsoport alakult Tabon

Az adventi időszakhoz közeledve új önkéntes karitászcsoport alakult a Kaposvári Egyházmegyében, Tabon.

2018. november 22. csütörtök

tovább »