Bemutatkozott a budaörsi karitászcsoport

Április 16-án a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatója és igazgatóhelyettese kereste fel a budaörsi karitászcsoportot, hogy megbeszélést folytassanak az eredményes együttműködés elősegítése érdekében.

2018. április 24. kedd

Felvidéki vendégek a Győri Egyházmegyei Karitásznál

Április 18-án a Nagyszombati Főegyházmegyéhez tartozó Dunaszerdahelyről érkeztek vendégek Győrbe, hogy szorosabbra fűzzék kapcsolatukat a Győri Egyházmegyei Karitásszal, és megbeszélést folytassanak a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről.

2018. április 23. hétfő

Tárd ki a szíved! – Tavaszváró délutánt rendezett a harkai karitászcsoport

A családok éve apropóján a Győr-Moson-Sopron megyei Harka karitászcsoportja immár második alkalommal rendezte meg mintegy nyolcszáz résztvevővel a „Tárd ki a szíved! – Tavaszváró délután” elnevezésű programot a harkai és környékbeli családoknak április 14-én.

2018. április 23. hétfő

A túrterebesi idősklub táncos kedve – KÉPRIPORT

A Szatmári Egyházmegye karitászszervezetéhez tartozó túrterebesi idősklub tagjai az április közepén tartott tavaszi bálon megmutatták, hogy nemcsak a sütés-főzésben, hanem a tánc terén is verhetetlenek.

2018. április 20. péntek

Vetőmagot osztott a Katolikus Karitász – Idén is elindult az „Öngondoskodó háztartások” program

Az országban 254 településen közel 4000 családnak adományozott 11 millió forint értékben vetőmagot a Katolikus Karitász az „Öngondoskodó háztartások” elnevezésű program keretében.

2018. április 16. hétfő

Karitászos összefogással újult meg egy otthon Kisbéren

A Katolikus Karitász országos központja és a Győri Egyházmegyei Karitász közös erővel segítette egy kisbéri ház szennyvízcsatornájának kiépítését.

2018. április 13. péntek

A pestszentimrei karitászcsoport, avagy a jó szándék története

Kovács István, a Katolikus Karitász pestszentimrei csoportjának vezetője számolt be a közös munkáról; a csapat büszke rá, hogy már hetedik éve segíti ebédosztással a rászorulókat.

2018. április 7. szombat

„Küldetésünk szép, de nehéz” – Az Assisi Szent Ferenc Közösségi Központ a craciai romák között

A Szatmári Egyházmegyei Caritas égisze alatt működő nagybányai Assisi Szent Ferenc Közösségi Központ segítséget és támogatást nyújt a szegények között a legszegényebbeknek, az elesettek között a legelesettebbeknek: a Cracia nyomortelep lakóinak.

2018. április 5. csütörtök

Libanoni delegáció járt Spányi Antal püspöknél

Spányi Antal megyéspüspök március 26-án a székesfehérvári püspöki palotában fogadta a libanoni küldötteket, akikkel megbeszélést folytatott az afrikai országban élő keresztények helyzetéről.

2018. március 29. csütörtök

Nyílt napot tartott és tartós élelmiszert osztott Győri Egyházmegyei Karitász

A Győri Egyházmegyei Karitász – történetében első alkalommal – március 20-ára, a szociális munka világnapjára nyílt napot hirdetett.

2018. március 23. péntek

„Tartós szeretet” – Idén is rekordot döntött a Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtése

Március 4. és 11. között rendezték meg idén templomainkban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. Spányi Antal, a Katolikus Karitász elnöke március 21-én a székesfehérvári adományátadón megköszönte az országos és az egyházmegyei központok, valamint a plébániai... »

2018. március 22. csütörtök

Ismét megrendezték a „Neked munka, nekem álom” programot Székesfehérváron

Székesfehérváron ismét megvalósult a „Neked munka, nekem álom” program a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász szervezésében. A szemléletformáló nap a fogyatékkal élő emberek és munkáltatók kötetlen találkozását teszi lehetővé. A programról március 20-án tartottak... »

2018. március 22. csütörtök

Hetven év után először mutattak be szentmisét a nagyváradi Szent József Központ kápolnájában

Szent József ünnepén, március 19-én szentmisét tartottak az egyházmegyei karitász központjának helyt adó Szent József Központ kápolnájában, Nagyváradon. Az épület 1948-as elkobzását követően ez volt az első szentmise a felújított kápolnában, melyet 2017 decemberében áldott meg... »

2018. március 21. szerda

A Katolikus Karitász és a Máltai Szeretetszolgálat is közreműködik a családi Erzsébet-táborokban

Tíz hétvégén összesen ezer család üdülhet a családi Erzsébet-táborokban a Balatonnál – jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Zánkán, az Erzsébet-táborban március 10-én.

2018. március 12. hétfő

Esély a termelőnek, támogatás a rászorulóknak – Bemutatkozik a VeddEgyütt termelői vásár

A VeddEgyütt termelői vásár több helyszínen működik; egyik különlegessége, hogy a bevétel egy részét jótékony célra fordítják: felajánlják rászorulóknak, vagy egy adott cél megvalósítását támogatják belőle.

2018. március 11. vasárnap

Tematikus csoportot indít álláskeresőknek a Katolikus Karitász RÉV szolgálata

Álláskeresőknek indít tematikus csoportot a Katolikus Karitász RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata. A csoport célja az álláskeresés és az új munkahelyre való beilleszkedés támogatása csoportmódszer és egyéni konzultáció segítségével. A foglalkozásokra március 26-ig lehet... »

2018. március 10. szombat

Kitüntettek a nagyváradi egyházmegye fiatal karitászönkéntesét

A Caritas Catolica önkéntesét, Chelemen Franciska Carment tüntették ki március 1-jén a Szent Erzsébet Otthonban végzett munkájáért a nagyváradi önkormányzat szociális igazgatósága által szervezett Önkéntesek Gáláján.

2018. március 7. szerda

A nyomor felszámolásáért – Országos kísérleti program indul egyházi segélyszervezetek bevonásával

Öt járás száznégy települését és mintegy százezer embert érint a „Végtelen lehetőség” elnevezésű kísérleti program, amely a leghátrányosabb helyzetű régiók felzárkózását segíti elő a legjelentősebb civil és egyházi szervezetek, szeretetszolgálatok bevonásával.

2018. március 7. szerda

Tartós szeretet – Vasárnap kezdődik a Katolikus Karitász nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtése

Március 4. és 11. között rendezik meg hazánk templomaiban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. A „Tartós szeretet” mottóval meghirdetett országos gyűjtés során a hívek a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetik el felajánlásaikat.

2018. március 2. péntek

Országos fejlesztés a Katolikus Karitász hálózatában

Európai uniós forrásból újul meg a Katolikus Karitász hálózata. A fejlesztéseknek köszönhetően javul a veszélyeztetett, hátrányos helyzetű, valamint a krízishelyzetben lévő személyek, családok hátrányainak leküzdését célzó szolgáltatások hatékonysága, minősége.

2018. február 27. kedd

tovább »