Őrzője vagyok az én testvéremnek – Bemutatták Németh Gábor bioetikai könyvét

Március 21-én este a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán mutatták be Németh Gábor „Bioetikai vázlatok” című könyvét, a kar és a kötetet kiadó Szent István Társulat közös szervezésében.

2019. március 22., péntek

Meghallgatni, odafigyelni, együttérezni – Villanófényben Beran Ferenc

Osztálytalálkozóra gyűlt össze egy iskolai osztály. 1998-ban végeztek a Patrona Hungariae Katolikus Gimnáziumban. Beran Ferenc is tanáraik között van: iskolalelkészként négy éven át kísérte a diákokat a hitéletben. Bár azóta eltelt húsz év, beszélgetésükben gyorsan kialakul az... »

2019. március 14., csütörtök

Pécsett rendezik meg idén a Katolikus Társadalmi Napokat – Ülésezett a püspöki konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) március 12-én és 13-án megtartotta tavaszi rendes ülését. A testület döntéseiről Tóth Tamás, az MKPK titkára számolt be március 13-án, Budapesten.

2019. március 14., csütörtök

Boldogságórák az iskolában – Szakmai nap az esztergomi Vitéz János-tanítóképzőben

150 éves az állami tanítóképzés – jövőbe mutató tartalommal ünnepelték a jubileumot a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Óvó- és Tanítóképző Tanszéke szervezésében Esztergomban március 12-én pedagógusok és hallgatók.

2019. március 13., szerda

Újabb területen segíti a PPKE az egyiptomi keresztény fiatalok továbbtanulását

Új alapokra helyezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) mind a kairói Kopt Ortodox Kulturális Központtal (KOKK), mind a gízai Ferences Kulturális Központtal (FKK) kialakított oktatási és kutatási tevékenységét március 5-én az egyiptomi fővárosban.

2019. március 12., kedd

Huszonöt éves az Egyházi Könyvtárak Egyesülése

Alapításának huszonötödik évfordulóját ünnepelte az Egyházi Könyvtárak Egyesülése (EKE) március 5-én Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának dísztermében.

2019. március 6., szerda

Egyetemi hallgatók szerveztek ökumenikus jótékonysági farsangot Budapesten

Február 28-án a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola dísztermében budapesti egyetemek hallgatói és oktatói vettek részt az ökumenikus farsangi ünnepségen, amelynek bevételét a Károli Egyetem kollégiumában történt tűzesetben elhunyt édesapa családjának ajánlották fel.

2019. március 5., kedd

Rendkívül eredményesek voltak Szuromi Szabolcs kutatásai a középkori gyóntatási kézikönyvekről

Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora legújabb londoni kutatása új adatokkal szolgál a segédkönyvek keletkezéséről, vándorlásáról, az egyházi életre gyakorol hatásáról.

2019. március 2., szombat

Könyvújdonság a csíki székelyek vallásosságáról

Fejes Ildikó „A vallásosság történelmi és szociológiai dimenziói Csíkban” című könyve a közelmúltban jelent meg Erdélyben. A szociológus szerző a KALOT Népfőiskola és Felnőttképzési Egyesület csíkszeredai irodavezetője és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem... »

2019. március 2., szombat

Erősödő kapcsolat a Pázmány és a Horvát Katolikus Egyetem között

A budapesti és a zágrábi katolikus egyetem rektora az öt évvel ezelőtt megkötött kétoldalú megállapodás további lehetséges bővítési területeiről folytatott részletes – a kapcsolatok teljes körére kiterjedő – egyeztetést február 19-én Zágrábban, a Horvát Katolikus Egyetem... »

2019. március 1., péntek

Diplomaosztó ünnepség a Pázmányon

176 hallgató vette át alap-, illetve mesterképzési diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán február 23-án, Piliscsabán.

2019. február 28., csütörtök

A szeretetre építve – Elindult a szociális intézmények vezetőinek továbbképzése Győrben

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és a Katolikus Szeretetszolgálat közös szervezésében február 15-én indult a szociális intézmények vezetőinek törvényben előírt továbbképzése Győrben, amelynek első napján ünnepélyes megnyitót rendeztek a Hotel Rába City Centerben.

2019. február 16., szombat

A papi életállapotra való alkalmasság elvesztése a latin Egyházban – Kánonjogi konferencia a PPKE-n

Immár huszonegyedik alkalommal rendezték meg a fakultási jogokkal rendelkező Kánonjogi Intézet éves nemzetközi konferenciáját a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szent II. János Pál pápáról elnevezett dísztermében február 11-én.

2019. február 12., kedd

A teremtés fizikája – Előadás a Pázmány HTK-n

Raffai Péter asztrofizikus február 7-én „A teremtés fizikája” címmel tartott előadást a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán (PPKE HTK), a kar 2. Számú Keresztény Bölcseleti Tanszéke és az Országos Keresztény Vállalkozói Konferencia szervezésében.

2019. február 11., hétfő

Isten dicsősége és a teremtés szépsége – Teológiai tanárok tartottak konferenciát Budapesten

Teológiai tanároknak rendeztek konferenciát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán (PPKE HTK) január 24. és 25. között. A tanácskozás előadói Isten dicsőségét és a teremtés szépségét vizsgálták. Tudósításunk a konferencia első napját mutatja be.

2019. január 25., péntek

Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi... »

2019. január 22., kedd

A talentumok embere – Seregély István nyugalmazott egri érsekre emlékeztek Budapesten

Szuromi Szabolcs Anzelm OPraem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) rektora mutatott be szentmisét Seregély István nyugalmazott egri érsek, a PPKE első nagykancellárja (1992–2005) emlékére január 19-én Budapesten, az Egyetemi templomban.

2019. január 21., hétfő

Együttműködés a Pázmány és a Kaliforniai Egyetem között

A bölcsészettudományi kutatási és oktatási területekre vonatkozó általános együttműködési megállapodást írt alá Szuromi Szabolcs Anzelm, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) rektora és a Kaliforniai Egyetem (University of California, Los Angeles – UCLA) vezetősége január 11-én... »

2019. január 15., kedd

Szentmise Seregély István, a Pázmány első nagykancellárja emlékére

Szuromi Szabolcs Anzelm OPraem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) rektora január 19-én, szombaton 18 órakor szentmisét mutat be Budapesten, az Egyetemi templomban Seregély István nyugalmazott egri érsek, a PPKE első nagykancellárja emlékére.

2019. január 7., hétfő

Papnövendékek titkos élete – Gyűjtés Böjte Csaba árváinak

Adventben közös gyűjtést szervezett a Központi Papnevelő Intézet (KPI), a nyíregyházi Görögkatolikus Papnevelő Intézet, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara és a debreceni Manófalva Óvoda. Szabó Csaba, a KPI harmadéves papnövendéke személyes hangú beszámolóját... »

2018. december 27., csütörtök

tovább »