Bemutatták Michael Hesemann Fatima titkai című könyvét Veszprémben

Michael Hesemann „Fatima titkai” című könyvének bemutatóját tartották szeptember 20-án a veszprémi Szaléziánumban. A könyvbemutató egyben a Szent Mihály ünnepére felkészítő kilenced nyitóprogramja volt. A bemutatón Pálfalviné Ősze Judit igazgató köszöntötte a... »

2017. szeptember 23. szombat

Fájdalmas Anya-búcsút tartottak Egerben

Egerben minden évben kiemelt esemény a Fájdalmas Anya búcsúja. Az idén is több százan látogattak el a városba szeptember 15. és 17. között a Kárpát-medence magyarlakta területeiről.

2017. szeptember 20. szerda

Mária varrónője

Varga Ottóné immár tizennyolc esztendeje készíti a mátraverebély-szentkúti csodatévő kegyszobor ruháit. A közelmúlt Mária-ünnepeihez kapcsolódva kérdezte őt a Nógrád Megyei Hírlap munkatársa.

2017. szeptember 17. vasárnap

Mária nevenapja – a váci Hétkápolna búcsúja

A Vác-Alsóváros határában, a Duna-part közelében álló Hétkápolna-kegytemplom búcsújára minden évben sok százan érkeznek közeli s távolabbi vidékekről, hogy részt vegyenek a szentmiséken, Mária közbenjárását kérjék maguk s szeretteik részére. Így volt ez idén is, szeptember... »

2017. szeptember 17. vasárnap

Püspöki szentmisén köszöntötték a zarándokok a Szűzanyát Máriaradnán

A nagyváradi egyházmegye számos plébániájáról érkeztek zarándokok szeptember 8-án, Kisboldogasszony ünnepén a máriaradnai kegytemplomhoz, hogy a Szűzanya oltalmáért imádkozzanak. A Mária-kegyhelyen Böcskei László nagyváradi megyéspüspök mutatott be koncelebrált... »

2017. szeptember 16. szombat

Szentmisét mutattak be az orsolyiták győri templomában a Fatimai Szűz Mária tiszteletére

Héray András FSO, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia irodaigazgatója mutatta be a szentmisét a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére szeptember 13-án az orsolyita nővérek győri Szent Anna-templomában. A szertartáson koncelebrált Boros Károly nyékvárkonyi plébános.

2017. szeptember 15. péntek

Végéhez közeledik a Fatimai Boldogságos Szűz Mária-kegyhely helyreállítása Alsószentivánon

A Fatimai Boldogságos Szűz Mária első hazai kegyhelyének rekonstrukciója a befejezés előtti fázisba ért. Spányi Antal megyéspüspök és Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató a fatimai jelenések 100. évfordulójának ünnepe előtt Schlosser Attila Iván építész kíséretében ellátogattak... »

2017. szeptember 15. péntek

Ferenc pápa Twitter-üzenete szeptember 15-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. szeptember 15. péntek

Búcsút tartottak hazánk legrégebbi, ma is működő kegyhelyén, Jásdon

Mintegy hétszáz zarándok vett részt szeptember 10-én a jásdi búcsún. A Veszprém megyében található kegyhely több mint kilencszáz éves múltra tekinthet vissza.

2017. szeptember 15. péntek

Ferenc pápa: Szemléljük a Fájdalmas Szűzanyát, a kereszten győzedelmeskedő Jézus édesanyját!

Szeptember 15-én, pénteken a pápa a Szent Márta-házban bemutatott reggeli szentmisén a kereszt tövénél álló Fájdalmas Szűzanyáról elmélkedett, akinek ma tartja liturgikus emléknapját az Egyház.

2017. szeptember 15. péntek

A Fájdalmas Szűzanya

Szeptember 15. a Fájdalmas Szűzanya (Hétfájdalmú Szűz) emléknapja Egyházunkban. A Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepéhez kapcsolódik, liturgikus ünneplését először a szervita rendnek engedélyezték, majd VII. Piusz pápa terjesztette ki az egész egyházra.

2017. szeptember 15. péntek

Kisboldogasszonyt köszöntötték a bácsfa-szentantali búcsún

A vérrel könnyező Szűzanya kegyhelyén, a csallóközi Bácsfa-Szentantalon hagyományosan kétnapos búcsúval ünnepelték Szűz Mária születését. Szentmisét mutattak be Snell György és Pápai Lajos püspökök. A szeptember 9–10-i eseményekről Srankó László plébános tájékoztatta... »

2017. szeptember 14. csütörtök

Egységre hívó szentségimádást tartottak Székesfehérváron

A Krisztus Király-templomban gyűltek össze Székesfehérvár katolikus hívei Spányi Antal püspök vezetésével szeptember 7-én, a hagyományos elsőcsütörtöki szentmisén és szentségimádáson, hogy együtt imádkozzanak új papi hivatásokért, a családokért és a világ... »

2017. szeptember 14. csütörtök

Imádkozós, csöndes este Molnár-C. Pál Mária-tiszteletének forrásairól

Szeptember 11-én, hétfőn este a Párbeszéd Házában Szűz Mária jelentősége Molnár-C. Pál művészetében címmel a művész unokája, Csillag Péter és felesége, Csillag Éva tartott meditatív előadást, a zene és a költészet segítségével megidézve az önmagát „Boldog művész”-nek... »

2017. szeptember 12. kedd

Szűz Mária szent neve

Szeptember 12-én a magyar és a német nyelvterületen a Boldogságos Szűz Mária neve napját tartjuk. Az ünnepet Boldog XI. Ince pápa rendelte el annak emlékére, hogy 1683-ban a keresztény seregek megfutamították a Bécset ostromló török hadsereget.

2017. szeptember 12. kedd

Tebenned örvendez, malaszttal teljes, minden teremtmény – Templombúcsú Beregdarócon

A beregdaróci görögkatolikus egyházközség szeptember 3-án ünnepelte templomának búcsúját. A szertartást megelőzően Szocska Ábel apostoli kormányzó megáldotta az egyházközség által állíttatott keresztet a helyi temetőben. A hálaadó Szent Liturgián Lakatos László... »

2017. szeptember 12. kedd

„Megújulás a gyökereknél” – Egyházmegyei zarándoklat Szentjobbon

Kisboldogasszony ünnepén, Szűz Mária születésnapján, 2017. szeptember 10-én a nagyváradi egyházmegye hívei Szentjobbon gyűltek össze, hogy hálát adjanak, és kérjék a Szűzanya további oltalmát. Az ünnepi szabadtéri szentmise főcelebránsa Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek... »

2017. szeptember 12. kedd

Kisboldogasszony-napi búcsút tartottak Máriapócson

Szeptember 10-én tartották a máriapócsi nemzeti kegyhelyen a Kisboldogasszony-napi búcsút. Az ünnepi hétvége csúcspontja a vasárnapi Szent Liturgia volt. A szertartást Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök vezette.

2017. szeptember 11. hétfő

Kópházára zarándokoltak a soproni diákok – KÉPRIPORT

A soproni Szent Orsolya-iskola évkezdő hagyományaihoz híven szeptember 8-án ismét több száz diák indult zarándoklatra tanáraik és Kovács Gergő Vilmos iskolalelkész kíséretében.

2017. szeptember 11. hétfő

Szűz Mária születése – Kisboldogasszony

Szeptember 8-án, Kisboldogasszony (népi elnevezése: Kisasszony) napján Egyházunk Szűz Mária születésnapját (Nativitas Beatae Mariae Virginis) ünnepli.

2017. szeptember 8. péntek

tovább »