Szentszéki nagyköveteknek szerveztek kurzust Szűz Máriáról

Mariológiai képzést indítottak április 16-án szentszéki nagykövetek számára. A kurzust a római Antonianum ferences egyetemen tartják, amely egyben a Nemzetközi Pápai Mariológiai Akadémia (Pontificia Academia Mariana Internationalis – PAMI) székhelye is.

2018. április 19. csütörtök

Tizedszer zarándokolnak Máriagyűdre a Pécsi Egyházmegye hívei

Tizedik alkalommal szervez zarándoklatot Máriagyűdre a Pécsi Egyházmegye május 12-én. A zarándoklat célja az egyházmegyében élők hitének és keresztény identitásának megerősítése.

2018. április 18. szerda

Csernai Balázs mutatott be szentmisét a Fatimai Szűzanya tiszteletére Győrben

Csernai Balázs tapolcai lelkipásztor, teológiai tanár mutatott be szentmisét a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére április 13-án a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

2018. április 17. kedd

Soubirous Szent Bernadett szűz

A lourdes-i látnokra emlékezünk liturgikus emléknapján.

2018. április 16. hétfő

Életadó szerzetesség, szolgálat és öröm – Szerzetesek zarándoklata Mátraverebély-Szentkúton

„Életadó szerzetesség – Szűz Máriával és Szent Józseffel a szerzetesi úton” címmel rendezték meg április 14-én a magyarországi szerzetesek zarándoklatát a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen. Pierbattista Pizzaballa jeruzsálemi érsek és Jeges Mirjam kármelita perjelnő... »

2018. április 15. vasárnap

Az Isteni Szeretet kegyhelyen nyitja meg a Mária-hónapot Ferenc pápa

A Szentatya május 1-jén, kedden délután fölkeresi a Róma határában található Isteni Szeretet elnevezésű Mária-kegyhelyet – jelentette be a Szentszék sajtóközpontjának igazgatója.

2018. április 14. szombat

Megáldották a kismamákat, az édesanyákat és családjaikat Munkácson

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén – idén április 9-én – a munkácsi Tours-i Szent Márton-székesegyházban bemutatott szentmise végén Majnek Antal megyéspüspök megáldotta az édesanyákat és a kismamákat.

2018. április 12. csütörtök

Az érseki magánkápolna búcsúját ünnepelték Kalocsán

Az érseki magánkápolna búcsúját tartották Kalocsán, az érseki kastélyban április 9-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepén. A szentmisén a város papjai és hívei is részt vettek.

2018. április 9. hétfő

Ferenc pápa Twitter-üzenete április 9-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. április 9. hétfő

Urunk születésének hírüladása – Gyümölcsoltó Boldogasszony

Jézus fogantatását, Urunk megtestesülését (Conceptio Domini, Conceptio Christi) ünnepeljük Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, melyet idén április 9-én tart Egyházunk.

2018. április 9. hétfő

Kovács Zoltán mariológus Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéről

Az alábbiakban Kovács Zoltán plébános, mariológus írását tesszük közzé Urunk születésének hírüladása, magyar népi nevén Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéről.

2018. április 9. hétfő

Szűz Mária kortárs ábrázolásaiból nyílt kiállítás Székesfehérváron

Szűz Mária kortárs ábrázolásaiból nyílt kiállítás március 28-án Székesfehérváron, a Csók István Képtárban. A több mint félszáz alkotó munkái között szobrokat, kerámiákat, textilműveket, festményeket, grafikákat és fotókat egyaránt láthat a közönség egészen május... »

2018. április 3. kedd

Az „Anya órája” – nagyszombat a Santa Maria Maggiore-bazilikában

Nagyszombaton délelőtt fél 11-kor a római Santa Maria Maggiore-bazilikában Stanisław Ryłko bíboros, a bazilika főpapjának a vezetésével tartották meg az „Anya órája” szertartást, amely Mária hitének órájára utal, aki várja Fia feltámadását.

2018. március 31. szombat

Beer Miklós váci megyéspüspök nyilatkozata a pásztói Mária-szobrok könnyezéséről

Az alábbiakban Beer Miklós váci megyéspüspök nyilatkozatát tesszük közzé a pásztói Mária-szobrok könnyezéséről.

2018. március 29. csütörtök

Lehet-e divatikon egy kegyszobor?

„Egészen szép vagy, Mária” címmel nyílt kiállítás a mátraverebély-szentkúti Szűzanya-szobor ruháiból március 23-án az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban.

2018. március 28. szerda

Sara Mariucci, a kislány, aki halála előtt találkozott a Szűzanyával

Egyházmegyei szinten vizsgálják a gubbiói kislány, a hároméves Sara Mariucci ügyét, aki egy nappal azelőtt, hogy a mennybe ment, arról beszélt, hogy találkozott Szűz Máriával. Morenának nevezte, ahogyan Bolíviában hívják a Szűzanyát. A gyermek sírjánál több csoda is... »

2018. március 27. kedd

Ferenc pápa üzenete a XXXIII. ifjúsági világnap alkalmából

Az ifjúsági világnapot hagyományosan virágvasárnap, idén március 25-én ünnepli a Katolikus Egyház. A 2018-as világnapra írt pápai üzenet témája: „Ne félj, Mária! Kegyelmet találtál Istennél.” (Lk 1,30)

2018. március 24. szombat

Ír–magyar napokat tartottak a Könnyező Szűzanya búcsúja alkalmából Győrben

A győri Könnyező Szűzanya búcsúja március 16-án kezdődött a helyi Nagyboldogasszony-székesegyházban. Az egyházi, liturgikus programok mellett ír–magyar napokat is szerveztek az ünnephez kapcsolódva.

2018. március 21. szerda

A Szűzanya ma is könnyezik miattunk – A győri Könnyező Szűzanya búcsújának harmadik napja

A Könnyező Szűzanya búcsújának harmadik napján, nagyböjt ötödik vasárnapján, március 18-án Fazakas Zoltán Márton OPraem csornai apát mutatott be ünnepi szentmisét a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

2018. március 20. kedd

Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese

Március 19-e Szent Józsefnek, az egyetemes Egyház védőszentjének főünnepe. A keresztény házasságok és családok, munkások, kézművesek, ácsok, favágók, asztalosok, üldözöttek és a jó halál védőszentjére emlékezünk.

2018. március 19. hétfő

tovább »