Kovács Zoltán mariológus: Újkori Mária-jelenések, szerepük és elbírálásuk az Egyházban

A fatimai jelenések 100. évfordulóján a csallóközi bacsfa-szentantali kegyhelyen november 17-én konferenciát tartottak, melynek védnöke Hal'ko József, a Pozsonyi Főegyházmegye segédpüspöke volt. Alábbiakban Kovács Zoltán mariológus előadását adjuk közre.

10:01

„Máriát dicsérni, hívek, jöjjetek!” – Veres András mutat be magyar nyelvű szentmisét Nagyszombatban

Évről évre ünnepel novemberben Nagyszombat és környéke, Mária csodás közbenjárására emlékezve. November 18-án a nagyszombati Szent Miklós-bazilikában magyar nyelvű szentmisét mutat be Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke.

2017. november 17. péntek

Fatimai imaestet tartottak Dozmaton

November 13-án Bucsu, Dozmat, Sé és Torony község hívei a dozmati templomban együtt imádkoztak a fatimai Szűzanyához: szentségimádáson, szentmisén és körmeneten vettek részt – tájékoztatott Magyar Ákos.

2017. november 16. csütörtök

Sankó Szabolcs újmisés celebrált szentmisét Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére Győrben

Sankó Szabolcs újmisés dunaszerdahelyi segédlelkész szentmisét mutatott be a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére november 13-án az orsolyita nővérek győri Szent Anna-templomában.

2017. november 16. csütörtök

Lefejeztek egy Mária-szobrot Esztergomban

Lefejezték Esztergomban a bazilika melletti lourdes-i barlangban álló Mária-kegyszobrot november 13-án délelőtt. Ismeretlen tettesek a szobrot eldöntötték, eltörték, a szobor fejét pedig a szemben lévő padra helyezték.

2017. november 13. hétfő

San Giovanni Rotondo lesz a Fatimai Szűzanya vándorszobra útjának utolsó állomása

San Giovanni Rotondo lesz a Fatimai Szűzanya eredeti vándorszobra zarándokútjának utolsó állomása. Az olasz városban november 15. és 27. között fogadják a szobrot, ami ezután visszakerül a fatimai Rózsafüzér Királynője-bazilikába, és többé nem viszik rendszeres... »

2017. november 9. csütörtök

A nagyváradi egyházmegye hitoktatói és hittanosai Máriapócsra zarándokoltak

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye hitoktatói és az egyházmegyei hittanolimpián kiemelkedő eredményt elért diákok október 28-án zarándoklatot tettek Máriapócsra.

2017. november 7. kedd

Kápolnaszentelés a felvidéki Nagykaposon

Három nappal a Szent Simon és Júdás Tádé apostolokról elnevezett nagykaposi templom búcsúja után, november elsején tartották a közelmúltban felújított, a Boldogságos Szűz Mária tiszteletére emelt kápolna szentelését – tájékoztatott Jeso Eszter.

2017. november 3. péntek

Megújult a hajdúdorogi görögkatolikus székesegyházat jelző tábla az autópálya mentén

Megújult az Istenszülő bevezetése a templomba titulusú főszékesegyházat jelző tábla az M3-as autópálya mentén október 31-én.

2017. november 2. csütörtök

Újrakezdeni tíz év börtön után? – Rózsafüzérrel a bűnözés és drogfüggés ellen

Bűnözés és drogfüggés – ez határozta meg a chilei Khristian Briones életét, mielőtt 39 évesen börtönbe került volna. Az ott töltött tíz év alatt az általa mélyen tisztelt Szűzanya segítségével kezdett megújulni az élete.

2017. október 31. kedd

Ferenc pápa Twitter-üzenete október 31-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. október 31. kedd

Rózsafüzér – nem csak októberben!

Kovács Zoltán plébános, mariológus írását olvashatják, aki arra biztat, hogy október hónap elmúltával is vegyük kézbe gyermeki szeretettel és hűséggel mindennap a szentolvasót.

2017. október 31. kedd

„Máriapócs mindenkié!” – Orosz István kegyhelyigazgató ünnepi és hétköznapi vallásosságról

Egy éve a nemzeti kegyhely igazgatója. „Mindenki parókusa”, mint mondja, akinek éppúgy kedvesen kell fogadnia a szelfiző turistát, mint a zarándokot. És noha a liturgia szépségének és méltóságának legfőbb felelőse, tudnia kell megszólítani azokat is, akiket az untat, Máriapócs... »

2017. október 22. vasárnap

Engesztelni és kiengesztelődni – országos találkozót tartottak Vácon

11. alkalommal hirdette meg a váci központtal működő engesztelési mozgalom az Országos Kiengesztelődési Találkozót. Október 21-én a piaristák váci Szent Anna-templomában gyűltek össze a hívek, hogy együtt tanulják az engesztelés, megbocsátás útját, és imádkozzanak ennek... »

2017. október 21. szombat

A Fatimai Szűzanya szobra a pozsonyi magyar családok között vándorol

Újabb kezdeményezés indul a pozsonyi magyarok körében: otthonukba fogadhatják a Szűzanya vándorszobrát, amelyet vasárnaponként ad tovább az egyik család a másiknak. A kísérőfüzetben javaslatot találnak a napi közös imaszándékra is.

2017. október 20. péntek

Iskolásokkal tartottak fatimai imaórát Egyeken

Október 13-án az egyeki Szent János Katolikus Óvoda, Egységes Óvoda-Bölcsőde és Általános Iskola igazgatója, Kirilla Pál, valamint a lelkivezető, Papp László atya Fatimába zarándokoltak, hogy Mária oltalmára bízzák az intézmény gyermekeit és munkatársait.

2017. október 20. péntek

Határon túli magyar diákok is csatlakoztak az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” akcióhoz

Több határon túli magyar iskola közössége csatlakozott október 18-án az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű nemzetközi akcióhoz.

2017. október 19. csütörtök

Ha nő vagy, szeretni fogod Lukács evangéliumát

Október 18-án Szent Lukácsra emlékezünk, aki orvosként Krisztusban fedezte fel az emberiség gyógyítóját. Evangéliumában – a központi témák, az irgalmasság és a bűnbocsánat mellett – kiemelkedő szerepet töltenek be az asszonyok. Ennek okán az „asszonyok evangéliumának” is... »

2017. október 18. szerda

Isten a maga szabadságával ajándékoz meg – A belaruszi nuncius mutatott be szentmisét Várpalotán

Pintér Gábor címzetes velebusdói érsek, az Apostoli Szentszék belaruszi követe mutatott be szentmisét október 15-én Várpalotán.

2017. október 18. szerda

A fatimai centenáriumot ünnepelték a felvidéki Szentmárián

A bodrogközi Szentmáriára zarándokoltak október 13-án, az utolsó fatimai jelenés 100. évfordulóján Nagykapos és Királyhelmec hívei. Jeso Eszter tájékoztatta szerkesztőségünket.

2017. október 18. szerda

tovább »