Ferenc pápa Trujillóban: Isten és Mária szeretete mindig „tájszólásban” fejezi ki magát

„Tekintsünk Máriára és emlékezzünk a perui édesanyákra és nagymamákra, az élet és a családok mozgató erejére, akiket védelmezni kell a »nőgyilkosságok« ellen küzdő törvényekkel is” – mondta a pápa azon a Mária-ájtatosságon, amelyet január 20-án este tartott a perui... »

2018. január 22. hétfő

Ferenc pápa látogatása a Lourdes-i Miasszonyunk-kegyhelyen Iquiquében

Január 18-án, apostoli látogatása utolsó chilei szentmiséje után a Szentatya Iquique Lourdes-i Miasszonyunk-kegyhelyének lelkigyakorlatos házában ebédelt kísérete tagjaival.

2018. január 20. szombat

Fatimai engesztelés Szombathely-Szentkirályon

Boldogasszony hava – január – tizenharmadik napjának estéjén sok hívő vett részt a szombathely-szentkirályi templomban bemutatott szentmisén és a Szűzanya fatimai jelenésének emlékére tartott imaórán.

2018. január 19. péntek

Ferenc pápa Iquiquében: Kezdjük el mi a csodát, Jézus majd befejezi!

Chilei látogatásának utolsó napján, január 18-án a Szentatya a Kármelhegyi Boldogasszony, Chile anyja és királynője tiszteletére mutatott be szentmisét.

2018. január 18. csütörtök

Vándorkiállítás mutatja be Murillo Szoptató Madonnáját a Felvidéken

Még tavaly indult útnak az a vándorkiállítás, amely Bartolomé Esteban Murillo születésének 400. évfordulója alkalmából Dél-Szlovákia több városában bemutatja a spanyol festő Szoptató Madonna című festményét, amely Cigánymadonna néven is ismert. Puss Sándor SJ írását adjuk... »

2018. január 17. szerda

Januári fatimai mise a győri székesegyházban

Markovics Milán Mór tatai tábori lelkész január 13-án a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére mutatott be szentmisét a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. Az ünnepen koncelebrált Bognár István győri városplébános, püspöki irodaigazgató.

2018. január 16. kedd

Újévi érseki szentmise Veszprémben

„Isten nélkül nem lehet tökéletes a békességünk” – mondta Márfi Gyula érsek január elsején, Szűz Mária, Isten Anyja ünnepén a veszprémi Szent Mihály-bazilikában bemutatott szentmisén. Az újévi szentmisén Nagy Károly apátkanonok, a bazilika plébánosa és Felker Zsolt káplán... »

2018. január 4. csütörtök

Mária istenanyasága – újévi püspöki szentmise a pécsi székesegyházban

Udvardy György megyéspüspök január elsején, Szűz Mária, Isten Anyja ünnepén újévi szentmisét mutatott be Pécsett, a székesegyházban.

2018. január 4. csütörtök

Erdő Péter Esztergomban: Jézus valóban beleszületett az emberiség nagy családjába

Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be ünnepi szentmisét Szűz Mária, Isten Anyja ünnepén, a béke világnapján, 2018. január 1-jén este az esztergomi bazilikában.

2018. január 4. csütörtök

Jézus nevét hívjuk az új évre – Püspöki szentmise Szűz Mária, Isten Anyja ünnepén Szombathelyen

Jézus nevébe ajánljuk az új esztendőt, az ő keresztjét rajzoljuk családunkra, nemzetünkre, a világra – mondta január 1-jén, Szűz Mária, Isten Anyja főünnepén a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyházban bemutatott szentmisén Székely János megyéspüspök.

2018. január 3. szerda

A Fülöp-szigeteken állami ünneppé nyilvánították a Szeplőtelen Fogantatás napját

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki államelnök aláírta a törvényt, melynek értelmében a 85 millió katolikus hívőt számláló országban a Szeplőtelen Fogantatás ünnepe, december 8-a állami ünnep, munkaszüneti nap lett.

2018. január 3. szerda

Pizzaballa érsek: Építsük a békét, ahogy a pásztorok tették!

„Mindenki arra kapott meghívást, hogy életével adjon választ. Senki sincs kirekesztve a béke iránti elkötelezettségből” – hangsúlyozta Pierbattista Pizzaballa érsek, a jeruzsálemi latin patriarkátus apostoli adminisztrátora a béke világnapján, Szűz Mária, Isten Anyja ünnepén... »

2018. január 3. szerda

Helyezzük Isten kezébe az előttünk álló esztendőt! – 2018 a családok éve a Győri Egyházmegyében is

Veres András megyéspüspök a 2018-as esztendő első napján, Szűz Mária, Isten anyja ünnepén, a béke 51. világnapján ünnepi szentmisét mutatott be a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

2018. január 2. kedd

Ferenc pápa: Mária Jézus elé viszi az emberek szükségeit és szenvedéseit

Újév napján a szokásos déli úrangyala elimádkozásakor a pápa Mária közbenjáró szerepére hívta fel a hívők figyelmét, és mindenkit arra kért, hogy a békés jövő biztosításáért dolgozzon. Ferenc pápa beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2018. január 1. hétfő

Ferenc pápa az újévi szentmisén: A csendben Istennel megőrizhetjük szabadságunkat!

2018. január elsején délelőtt a Szentatya a Szent Péter-bazilikában mutatott be szentmisét. Beszédében arról az egy mondatról elmélkedett, amely Máriára vonatkozik a napi evangéliumban: „Megőrizte mindezeket a dolgokat, és gyakran elgondolkodott rajtuk szívében.”

2018. január 1. hétfő

Máriáról szólt az év utolsó püspöki katekézise Pécsett

December 21-én tartották az idei év utolsó püspöki katekézisét Pécsett, a Dóm Kőtárban. Udvardy György megyéspüspök ezúttal Máriáról beszélt.

2017. december 28. csütörtök

Ferenc pápa: a Szűzanya Isten terve tökéletes munkatársának bizonyul!

December 24-én, advent negyedik vasárnapján délben a Szentatya az angyali üdvözletről szóló evangéliumi szakaszról elmélkedett. Arra biztatta a hívőket, hogy Máriához hasonlóan bátor nagylelkűséggel fogadják Isten életükre vonatkozó tervét.

2017. december 24. vasárnap

Böjte Csaba Ózdon: Tanuljuk meg Mária jókedvű, vidám természetességét!

Advent második vasárnapján, december 10-én Ózdra látogatott Böjte Csaba. A dévai Szent Ferenc Alapítványt létrehozó ferences szerzetes a Szent Kereszt felmagasztalása-templomban mutatott be szentmisét.

2017. december 19. kedd

Újrakoronázták a Fatimai Szűzanya szobrát Balatonfűzfőn

December 7-én, Szeplőtelen Fogantatás főünnepének előestéjén a balatonfűzfői plébániatemplomban mutatott be szentmisét Márfi Gyula veszprémi érsek. A főpásztor a szertartás keretében megáldotta a Fatimai Szűzanya szobrának felújított koronáját és újrakoronázta a... »

2017. december 15. péntek

Elhárul az akadály a međugorjei zarándoklatok egyházi szervezése elől?

Henryk Hoser varsó-pragai érsek Ferenc pápa megbízásából, a Szentszék különleges küldötteként 2017-ben több alkalommal Međugorjéban járt. Az érsek az Aleteia szerkesztőségének elmondta: Ferenc pápa a közeljövőben várhatóan döntést fog hozni a jelenések... »

2017. december 14. csütörtök

tovább »