Fogvatartottak zarándoklata Szentkúton: „Nem kell szabadulni ahhoz, hogy belül megváltozzunk”

Tizenhat börtön közel nyolcvan fogvatartottja vett részt június 13-án, szerdán a III. Országos Fogvatartotti Zarándoklaton, a Mátraverebély-szentkúti Nemzeti Kegyhelyen. A szentmisét Bíró László tábori püspök mutatta be.

2018. június 14. csütörtök

„A Szentlélek teljesen ott van bennetek!” – Varga László püspök celebrált szentmisét Homokkomáromban

Varga László kaposvári megyéspüspök mutatott be szentmisét Páduai Szent Antal emléknapján, június 13-án a homokkomáromi Kisboldogasszony-templomban, ahol a kegyhely engesztelő napján – minden hónap 13-án – zarándokok százai gyűlnek össze.

2018. június 14. csütörtök

„Aki zarándokol, jó úton van” – Máriapócsra zarándokoltak a napkori egyházközség tagjai

A május 28-i gyalogos zarándoklatról Kovácsné Török Tímea hitoktató írt szerkesztőségünknek. A továbbiakban az ő beszámolóját olvashatják.

2018. június 6. szerda

Ferenc pápa szerint a rózsafüzér a szív imája

Május 31-én, csütörtökön lezárult a Máriának szentelt hónap. Mint minden évben, idén is fáklyás körmenetben vonultak a hívek a vatikáni kertekben a rózsafüzért imádkozva.

2018. június 1. péntek

Ferenc pápa Hoser érseket állandó apostoli vizitátornak nevezte ki Međugorjéba

Ferenc pápa 2018. május 31-én Henryk Hosert, a lengyelországi Warszawa-Praga nyugalmazott érsekét határozatlan ideig kinevezte a međugorjei plébánia különleges apostoli vizitátornak ad nutum Sanctae Sedis, vagyis a Szentszék szolgálatára.

2018. június 1. péntek

A guatemalai Rózsafüzér Királynőjét ábrázoló mozaikot avattak a vatikáni kertekben

Vatikáni vezetők, a guatemalai helyi egyház és a Szentszékhez akkreditált diplomáciai testület képviselőinek jelenlétében május 29-én, kedden a vatikáni kertekben ünnepi keretek között helyezték el és áldották meg a guatemalai Rózsafüzér Királynőjét ábrázoló mozaikot.

2018. május 31. csütörtök

Kilométerek imádkozva, énekelve – Élő rózsafüzér tizenkettedszer

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg május 26-án az Élő rózsafüzér zarándoklatot Budapest körül. Öt kiindulópontból kilenc útvonalon haladtak a zarándokok, hogy imádsággal vegyék körül a fővárost.

2018. május 31. csütörtök

Szűz Máriát köszöntötték a Monostorapáti melletti egykori almádi bencés monostornál

Május 21-én, pünkösdhétfőn, Szűz Mária, az Egyház Anyja emléknapján szabadtéri szentmisét mutattak be a Veszprém megyei Monostorapáti keleti határában, az Eger-patak völgyében, az egykori Almád település Boldogságos Szűz Mária és Mindenszentek bencés monostorának... »

2018. május 30. szerda

A Real Madrid labdarúgói a Szűzanyának ajánlották fel a Bajnokok Ligája kupáját

A Real Madrid labdarúgói május 27-én, vasárnap az Almudena székesegyházban jelképesen felajánlották a Szűzanyának a Bajnokok Ligája kupáját, amelyet a május 26-i, szombati döntőben nyert el a spanyol csapat Kijevben.

2018. május 29. kedd

Máriaremetére zarándokoltak a Székesfehérvári Egyházmegye hívei

Május 27-én, Szentháromság vasárnapján 91. alkalommal zarándokoltak a Székesfehérvári Egyházmegye hívei Máriaremetére, hogy a Szűzanya közbenjárását kérjék önmagukért, szeretteikért és a magyar nemzetért.

2018. május 29. kedd

„Mindent alakítsatok áldozattá!” – Szentmise Győrben a Fatimai Szűzanya tiszteletére

Május 13-án Benkó Attila győri kórházlelkész mutatott be szentmisét a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A szertartáson Bognár István városplébános, püspöki irodaigazgató koncelebrált.

2018. május 29. kedd

Salve Regina: az ezeréves klasszikus

Ha az ember a „Salve Regina” kezdősorait meghallja a szentmise alatt, garantáltan libabőrös lesz. Ezer évvel ezelőtt keletkezett és a mai napig az Egyház mindennapi imájának, a zsolozsmának a záró akkordját képezi.

2018. május 27. vasárnap

A Rábaközi Boldogasszony kegyképének búcsúját ünnepelték Csornán

A Csornai Premontrei Apátság egyik kiemelkedő hagyománya a Rábaközi Boldogasszony kegyképének búcsúja. A minden év májusának utolsó vasárnapján megtartott búcsút idén május 27-én ünnepelték a csornai Nagyboldogasszony premontrei templomban.

2018. május 27. vasárnap

Milyen magyar vonatkozása van Mária, a keresztények segítsége ünnepének?

A Katolikus Egyház május 24-én ünnepli Mária, a keresztények segítsége napját. Az ünnepnek magyar vonatkozása is van: május 24-e azoknak a magyar huszároknak állít emléket, akik kiszabadították Napóleon fogságából VII. Piusz pápát, és hazakísérték őt Rómába.

2018. május 24. csütörtök

Ferenc pápa Twitter-üzenete május 24-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. május 24. csütörtök

Szűz Mária, a keresztények segítsége

Május 24. Szűz Mária, a keresztények segítsége liturgikus ünnepe.

2018. május 24. csütörtök

Andrea Bocelli Fatimában: Itt minden lélegzetvétel imádság

Andrea Bocelli május közepén Fatimában járt, hogy énekével hozzájáruljon a portugáliai kegyhely jubileumi ünnepségsorozatához, amely a Mária-jelenések századik évfordulóján, tavaly vette kezdetét. A híres olasz tenor a személyes imádságra is időt szakított.

2018. május 23. szerda

Böcskei László püspökkel ünnepeltek pünkösdhétfőn Sárospatakon

Május 21-én, pünkösdhétfőn, a Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja emléknapján, Szent Erzsébet szentté avatásának 783. évfordulóján – Ternyák Csaba egri érsek meghívására – Böcskei László nagyváradi megyéspüspök mutatott be koncelebrált ünnepi szentmisét... »

2018. május 23. szerda

Ferenc pápa felhívása: Imádkozzunk a kínai keresztényekért!

Május 23-án, a szerda délelőtti általános kihallgatás végén a Szentatya arra kérte a katolikus hívőket, hogy május 24-én, Máriának, a keresztények segítségének ünnepén különösen is imádkozzanak a Kínában élő katolikus hívőkért.

2018. május 23. szerda

„Máriának ez a címe nem elméleti meggondolásokra ösztönöz” – Főegyházmegyei majális Máriaremetén

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye pünkösdhétfőn, május 21-én tartotta meg a máriaremetei kegytemplom kertjében hagyományos majálisát. Idén először volt ez a nap Szűz Máriának, az Egyház Anyjának emléknapja. Az ünnepen Erdő Péter bíboros, prímás tartott katekézist és mutatott... »

2018. május 21. hétfő

tovább »