Lengyel barátaink kilenc napon át imádkoznak Ferenc pápa csíksomlyói látogatásának eredményességéért

Częstochowában, a Jasna Góra-i kolostorban május 23-tól a szerzetesek együtt imádkoznak Ferenc pápa gyümölcsöző romániai apostoli útjáért, különösen a csíksomlyói látogatásáért. Bátor Botond pálos szerzetes, hargitafürdői elöljáró-plébános tájékoztatta... »

2019. május 22., szerda

Májusi Mária-áhítat Kovásznán

Május 18-án a Szűzanyát köszönteni érkező hívekkel telt meg a kovásznai templom, ahol minden hónap harmadik szombatján Mária-áhítatot tartanak.

2019. május 22., szerda

Kaposvárra érkezett a Boldogasszony-kiállítás

Május 14-én megnyílt a kaposvári Kárpát-haza Galériában a „Boldogasszony” című kiállítás, melyet május 28-ig tekinthetnek meg az érdeklődők a Somogy Megyei Kormányhivatal galériájában.

2019. május 19., vasárnap

Szentmise a Fatimai Szűzanya tiszteletére a győri székesegyházban

Május 13-án a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére szentmisét mutatott be Varga Imre agyagosszergényi plébános Győrben, a Nagyboldogasszony-székesegyházban. Koncelebrált Bognár István városplébános, püspöki irodaigazgató.

2019. május 17., péntek

Óvodások is részt vettek az alsószentiváni búcsúnapon

A Fatimai Szűzanya első magyarországi kegyhelyén, Alsószentivánon május 13-án tartott búcsúi szentmisére és körmenetre a Székesfehérvári Egyházmegye fenntartásában működő óvodákból és iskolákból is érkeztek gyerekek és felnőttek. A szentmise főcelebránsa Udvardy György... »

2019. május 17., péntek

A dolgozó anya, aki reggelenként több száz emberrel együtt imádkozik rózsafüzért az Instagramon

A közösségi média sokat emlegetett veszélyei mellett érdemes a pozitívumokat is számba venni – például amikor több száz ember együtt imádkozza a rózsafüzért reggel 6.45-kor az Instagramon.

2019. május 16., csütörtök

Megkezdődött a fatimai engesztelő imaestsorozat Mátészalkán

A hagyomány szerint májustól októberig, Szűz Mária fatimai jelenésére emlékezve minden hónap 13. napján imára gyűlnek a hívek a mátészalkai Szűz Mária Szeplőtlen Szíve-templomban. Az idei első imaesten, május 13-án Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök mutatott be... »

2019. május 16., csütörtök

A Kaposvári Egyházmegyébe látogatott Michael August Blume apostoli nuncius

Május 13-án Varga László megyéspüspök meghívására Michael August Blume, az Apostoli Szentszék magyarországi nagykövete a Kaposvári Egyházmegyébe látogatott, ahol a papsággal és a hívekkel, Somogy megye és Kaposvár vezetőivel is találkozott.

2019. május 15., szerda

Ferenc pápa Twitter-üzenete május 13-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2019. május 13., hétfő

Ferenc pápa jóváhagyta a međugorjei zarándoklatokat

Henryk Hoser, a međugorjei plébánia különleges apostoli vizitátora május 12-én tette közzé a hírt. A Szentszék Sajtótermének megbízott igazgatója, Alessandro Gisotti elmondta: ez nem jelenti a jelenések hitelességének elismerését.

2019. május 13., hétfő

Máriával Jézushoz, az irgalom útján – Első alkalommal tartottak rózsafüzér-találkozót Tiszazugon

A csépai Szent Jakab-plébániához tartozó tiszasasi Nagyboldogasszony-templom adott otthont az első tiszazugi rózsafüzér-találkozónak, melyre az Isteni Irgalmasság és az Irgalmasság Anyja rózsafüzércsoportok tagjait várták május 4-én.

2019. május 13., hétfő

A Fatimai Boldogságos Szűz Mária

1917. május 13-án egy Cova da Iria („Béke völgye”) nevű helyen, a portugáliai Fatima közelében három pásztorgyermek, a tízéves Lúcia Santos és unokatestvérei, a kilencéves Francisco és a hétéves Jacinta Marto egy asszonyt pillantottak meg, aki ragyogóbb volt, mint a nap.

2019. május 13., hétfő

Úton Máriával a Krisztussal való örök találkozás felé – Ismét élő rózsafüzér oltalmazta a fővárost

A 13. Élő Rózsafüzér zarándoklat vont május 11-én védőburkot Budapest köré. A több útvonalon haladó zarándoksereg a nap végén öt helyszínen ünnepelt szentmisét – ezek egyike a nagytétényi Nagyboldogasszony-templom volt.

2019. május 11., szombat

Megkezdődött a magyar zarándokév a nyitrai kálvárián

Május 4-én ünnepélyesen megkezdődött a magyar zarándokév a felvidéki Nyitra kálváriáján. Ez már a harmadik esztendő, hogy a magyar híveknek az egész év folyamán lehetőségük nyílik elzarándokolni Zoboralja e kevésbé ismert kegyhelyére.

2019. május 8., szerda

Idén is meghirdeti a világméretű Segítő Szűz Mária-kilencedet a Szalézi Család

Tekintettel a tavalyi sikerre, a Szalézi Család 2019-ben megismétli a felhívást a Segítő Szűz Mária-kilenced imádkozására, meghívva mindenkit, aki Don Bosco szerzetesi családjához tartozik, hogy május 15-től kapcsolódjon bele a közös imádságba.

2019. május 8., szerda

A pápalátogatásra hangolt az elsőszombati ájtatosság Csíksomlyón

Engesztelő imaórát és szentmisét tartottak a csíksomlyói kegytemplomban május 4-én este. Az ünnepélyes Mária-köszöntőn Urbán Erik ferences tartományfőnök köszöntötte az édesanyákat, majd a pápalátogatásra való készületre buzdított.

2019. május 7., kedd

Százhúsz kilométer Máriától Máriához – Zarándoklat Máriapócsról Sajópálfalára

A Máriapócsi Görögkatolikus Egyházközség zarándoklatot szervezett Sajópálfalára. A „Máriától Máriához” vezető 120 kilométeres távolságot április 28. és május 1. között tették meg a zarándokok.

2019. május 7., kedd

Boldog Gizella királyné

Szent István király hitvesére, első koronás királynénkra, Szent Imre herceg édesanyjára emlékezünk liturgikus emléknapján, május 7-én.

2019. május 7., kedd

Ferenc pápa a neszebari Szűzanyát kérte: Legyen Bulgária a találkozás földje!

Május 5-én a vasárnap déli szokásos Regina caeli imádságot a Szentatya Szófiában, a Szent Alexandr Nyevszkij-templom melletti nagy téren, a neszebari Szűzanya ikonja előtt imádkozta el a bolgár hívőkkel.

2019. május 5., vasárnap

Köszöntjük az édesanyákat!

Május első vasárnapján szeretettel köszöntjük az édesanyákat, és hálát adunk értük. Isten áldását kérjük életükre; az Úr édesanyja, Szűz Mária óvja, védje őket!

2019. május 5., vasárnap

tovább »

Útravaló – 2019. május 22.

Útravaló – 2019. május 22.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 22.

Mai evangélium – 2019. május 22.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,1–8

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle