Egyházi szolgálat családosként – Családi napot tartottak Máramarosszigeten

A „Keresztény családok: a szórványközösség jövőjének zálogai” című előadás-sorozat keretében családi napot rendeztek a máramarosszigeti Borromeo Szent Károly-plébánián április 29-én. Az eseményen részt vett az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye három állandó diakónusa... »

2019. május 6., hétfő

Állandódiakónus-jelöltek admissióját ünnepelték a Pécsi Egyházmegyében

Március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján Csullag Gábor és Koósz Roland admissióját ünnepelték a Baranya megyei Sombereken. Az állandó diakónusi szolgálat felé vezető út egyik utolsó állomása e szertartás, amelynek keretében a diakonátusra készülőket hivatalosan is... »

2019. március 28., csütörtök

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében találkoztak az állandó diakónusok

Október 11. és 13. között huszonharmadik alkalommal szervezték meg a magyar egyházmegyék állandó diakónusainak összejövetelét. Az immár hagyományosan a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban megrendezett találkozón mintegy ötvenen vettek részt, többen házastársukkal... »

2018. október 15., hétfő

Bemutatkoznak a Váci Egyházmegye új állandó diakónusai

Június 16-án a váci székesegyházban Beer Miklós megyéspüspök állandó diakónusokat is szentelt. Írásunkban Bakos Péter, Ferencz Zoltán, Katona Pál és Szakali Tibor bemutatkozó sorait adjuk közre.

2018. július 7., szombat

Az állandó diakónus vezetésével fogtak össze Csépán

A május végi nagy viharok során a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Csépán három családi házba villám csapott, az egyik ingatlan súlyosan megrongálódott. A faluközösségben nagyon sok jó szándékú ember állt az ügy mellé, és így elkezdődhettek a helyreállítási munkálatok.

2018. június 8., péntek

„Sok kegyelem, sok munka” – Állandó diakónusok jubileumi ünnepe Budapesten

Huszonöt éve szentelték diakónussá Gorove Lászlót és Nényei Gábort: április 27-én ezt – és két házaspár példás tanúságtételét, rengeteg gyümölcsöt termő közös munkáját – ünnepelték az országúti ferences templomban. Az ünnepi szentmisét Varga László kaposvári... »

2018. április 28., szombat

Állandódiakónus-jelöltek lektorrá avatása az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében

Krisztus király főünnepén a budapest-zuglói Páduai Szent Antal-plébániatemplomban Snell György püspök az esti szentmise keretében az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye két állandódiakónus-jelöltjét avatta lektorrá.

2017. november 27., hétfő

Idén is Leányfalun szervezték meg az állandó diakónusok találkozóját

Október 12. és 14. tartották a magyarországi állandó diakónusok és házastársaik, a diakonátus iránt érdeklődők ITT (Imádság, Tanulás, Találkozás) találkozóját és továbbképzését a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban. A szombati szentmise főcelebránsa és szónoka... »

2017. október 16., hétfő

Az Atya tekintetét keresve – Állandó diakónust szenteltek Pannonhalmán

Várszegi Asztrik püspök, főapát október 14-én, szombaton a Szent Márton-bazilikában állandó diakónussá szentelte a Pannonhalmi Területi Apátság szolgálatára Szalai Zsoltot, a bencés gimnázium prefektusát.

2017. október 16., hétfő

Állandó diakónusok jubileumát ünnepelték Budapesten

Erdő Péter bíboros, prímás május 27-én, szombaton hálaadó szentmisét mutatott be az Óbudai Szent József Templomigazgatóság kápolnájában, melynek keretében négy, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében szolgáló állandó diakónus felszentelésének tizedik, illetve huszonötödik... »

2017. május 27., szombat

Egy katolikus állandó diakónus lehet az új lakó Ausztria több száz éves remeteségében

Egy katolikus állandó diakónus nyerte el a sokak által áhított állást: ő lehet a remete Közép-Európa egyik utolsó remeteségében, mely egy kis ausztriai város fölött magasodó sziklán található.

2017. április 30., vasárnap

Állandódiakónus-jelöltek akolitussá avatása Budapesten

A kelenföldi Szent Gellért-templomban január 28-án Snell György püspök akolitussá avatta az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye öt állandódiakónus-jelöltjét.

2017. január 29., vasárnap

Állandó diakónusok továbbképzése Esztergomban

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye állandó diakónusokért felelős referatúrája szervezésében január 13–14-én továbbképzést tartottak a Szent Adalbert Központban.

2017. január 16., hétfő