Katekumenátuskonferenciát tartottak Mohácson

Tizenkilencedik alkalommal szervezték meg a katekumenátuskonferenciát május 6. és 8. között. A mohácsi rendezvényről Jármi Zoltán atya, a Miskolci Egyházmegye hitoktatási bizottságának elnöke beszámolóját közöljük.

2019. május 15., szerda

Katekumenek bérmálása Székesfehérváron – KÉPRIPORT

Katekumeneket bérmált Spányi Antal megyéspüspök november 8-án, az esti szentmisében a székesfehérvári vasútvidéki Prohászka-emléktemplomban.

2018. november 15., csütörtök

Hitoktatók őszi képzése Pécsen – Katekumenális felkészítés a szentségek felvételére

Október 29-én Pécsen tartották az őszi hitoktatói továbbképzést a Magtár Látogatóközpontban, amelynek témája szentségek felvételére való katekumenális jellegű felkészítés volt. Közel száznegyven hitoktató és plébános vett részt az eseményen.

2018. október 31., szerda

Ferenc pápa: A jegyeseket tényleges katekumenátussal kell felkészíteni a házasságra!

Október 24-én a Szentatya a „Ne törj házasságot!” paranccsal folytatta a tízparancsolatról szóló katekézissorozatát. Hangsúlyozta, hogy a hűség olyan életstílus és életmód, amelynek kialakítása sok időt és komoly erőfeszítést igényel. Állhatatosságunk végső és állandó... »

2018. október 24., szerda

Jézus személyének titkáról szólt az októberi püspöki katekézis Pécsen

Október 18-án a 18 órakor kezdődő szentmise után Udvardy György pécsi megyéspüspök tartott katekézist a Dóm Kőtárban. A katekézis középpontjában Jézus személye állt: kicsoda ő, hogyan ismerhetjük meg?

2018. október 20., szombat

Nagymarosi Ifjúsági Találkozó: Új módon látni magunkat, ahogy az Atya ismer minket

„Mindenki, aki Krisztusban van, új teremtmény” (2Kor 5,17). E mottó jegyében október 6-án tartották meg az őszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amelyen a beavató szentségek (keresztség, bérmálás) lényegéről volt szó.

2018. október 7., vasárnap

Nem a plébániának van területe, hanem egy területnek közössége – Evangelizáció a plébániákon

Mohácson rendezték meg április 23. és 25. között a XVIII. Országos Katekumenátus Konferenciát, melynek címe és fő témája ez volt: „A katekumenátus hatása a plébánia evangelizációs küldetésére”.

2018. május 4., péntek

A szentségekről szólt a novemberi püspöki katekézis Pécsen

November 16-án az esti szentmisét követően ismét püspöki katekézisen vehettek részt a pécsi Dóm Kőtárban az érdeklődők.

2017. november 23., csütörtök

Folytatódott a mentorképzés a Szombathelyi Egyházmegyében

November 17-18-án tartották a mentorképzés második félévének utolsó találkozóját Szombathelyen, a Martineumban. Az élménypedagógiai képzés és a mérésértékelés tudományában való elmerülés után e hétvégén a mentoridentitással és az eredményes kíséréshez szükséges... »

2017. november 22., szerda

A szülők és a jegyesek megszólításáról gondolkodtak a katekumenátuskonferencia résztvevői

A XVII. Országos Katekumenátuskonferenciát október 2. és 4. között Mohácson rendezték meg. A konferencia fő témája az volt, hogy milyen új missziós lehetőségei vannak a Katolikus Egyháznak a szülők és jegyesek megszólítására.

2017. október 17., kedd

Ismét lesz felnőtt katekézis Pécsen

Szeptembertől újra tart felnőtt katekézist Udvardy György pécsi megyéspüspök a Dóm Kőtárban. Az előadásokat havi rendszerességgel tartják.

2017. szeptember 28., csütörtök

Katekumenátus a kultúrák találkozásában – Nemzetközi kongresszust szerveztek Pécsen

Nemzetközi kongresszusnak adott otthont a pécsi püspökség május 18. és 22. között. Európa tizennégy országából érkeztek a felnőtt megtérők Egyházba való beavatásával foglalkozó szakemberek, hogy megfogalmazzák tapasztalataikat és a katekumenátus új lehetőségeit.

2017. május 24., szerda

Kateketikai programok a Szeged-Csanádi Egyházmegyében

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Kateketikai Iroda szervezésében több előadást hallgathatnak meg az érdeklődők. A tanév utolsó rendezvényeként június 10-én tartják meg a II. Mentor-Katekéta Konferenciát.

2017. március 23., csütörtök

„A kereszténységet nem lehet magányosan megélni” – Beszélgetés Puss Sándor jezsuita szerzetessel

Puss Sándor felvidéki jezsuita szerzetessel Havasi Péter beszélgetett a Pátria Rádió katolikus műsorában Urunk megkeresztelkedésének ünnepén, január 8-án a keresztség szentségéről és arról, mennyire tartják fontosnak a szülők a felvidéki magyarság körében a gyermekek... »

2017. január 9., hétfő

Minden hívő Isten reklámja – Milyen lehetőségek rejlenek az Alpha-kurzusokban?

Az Országos Lelkipásztori Intézet szervezésében az Alpha-kurzusokban rejlő hatékony evangelizációs lehetőségekről beszélt a második szakmai nap résztvevőinek Fábry Kornél és Füzes Ádám október 22-én az MKPK budapesti irodaházának előadótermében.

2016. október 24., hétfő

A kereszténység alapjait segít megismerni az Alpha kurzus Dombóváron

Az evangelizáció egyik legújabb módszere az Alpha kurzusok indítása, amelyek bárki számára nyitottak, az sem feltétel, hogy a jelentkezők katolikusok legyenek. Dombóváron négy éve működik az Alpha csoport, Kutas Attila plébános és a szervezők május 28-án várták az... »

2016. június 1., szerda

Katekumenátuskonferencia Mohácson: közösségkeresés Krisztussal

Április 18–20. között rendezték meg a XVI. Országos Katekumenátuskonferenciát a Baranya megyei városban. Az előadásokon szó esett a beavató szentségekre való felkészülés szertartásainak történelmi változásairól, az európai helyzetképről és a magyarországi katekumenátus... »

2016. április 21., csütörtök

Bérmálás és plébániamegáldás Székesfehérváron

Április 3-án, vasárnap a székesfehérvári Prohászka-emléktemplomban Spányi Antal megyéspüspök a bérmálás szentségében részesítette az arra készülő híveket, majd megáldotta a felújított plébániát.

2016. április 5., kedd

Az élet csodája – Olaszországban megkeresztelték a mentőhajón született kisfiút

Divane októberben született, édesanyja ápolónő, Kamerunból menekült. Jelenleg Olaszországban élnek, az egyházmegye püspöke a kisfiúval a karjában nyitotta meg Fanóban a szent kaput. Az édesanya is a keresztségre készül.

2016. január 8., péntek

Katekumenátuskonferencia: A megvallott hittől a krisztusi elköteleződésig

„Azért jöttem, hogy életük legyen, és bőségben legyen” mottóval rendezték meg április 20. és 22. között Leányfalun a XV. Országos Katekumenátus Konferenciát. Az MKPK Hitoktatási Bizottságának szokásos évi fórumán a katekumenátussal foglalkozó lelkipásztorok, világi... »

2015. április 20., hétfő

tovább »