Ferenc pápa Trujillóban: Mennyi könnyet töröltél le ma?

Peru látogatásának második napján, január 20-án a Trujillo nagyváros melletti Huanchaco tengerpartján mutatott be szentmisét a Szentatya, amelyen mintegy kétszázezer hívő vett részt.

2018. január 21. vasárnap

Ferenc pápa az őshonos perui lakossághoz: Életetek kiáltás minden ember lelkiismeretéhez!

Perui látogatásán a Szentatya első útja (január 19-én este) az amazóniai őshonos lakossághoz vezetett: Puerto Maldonadóban a sokféle népcsoport mintegy ötezer képviselőjével találkozott. Felemelte szavát a térség kizsákmányolására, az ott élők kultúrájának eltörlésére... »

2018. január 20. szombat

Ferenc pápa a fiatalokhoz: Szükségünk van arra, hogy kérdőre vonjatok minket!

Január 17-én este a Szentatya a chilei fiatalokkal találkozott a maipúi nemzeti Mária-kegyhelyen. A tőle megszokott közvetlen hangnemben arra biztatta a fiatalokat, hogy tevékeny szerepet vállaljanak az Egyház életében, és maradjanak kapcsolatban Jézussal, hogy el ne veszítsék kedvüket és... »

2018. január 20. szombat

Ferenc pápa Iquiquében: Kezdjük el mi a csodát, Jézus majd befejezi!

Chilei látogatásának utolsó napján, január 18-án a Szentatya a Kármelhegyi Boldogasszony, Chile anyja és királynője tiszteletére mutatott be szentmisét.

2018. január 18. csütörtök

Ferenc pápa: A hit átadására a család szeretetnyelvére van szükség!

Január 7-én, Jézus megkeresztelkedésének ünnepén a Szentatya harmincnégy gyermeket (tizennyolc lányt és tizenhat fiút) keresztelt meg a Sixtus-kápolnában bemutatott szentmisén. Rövid, rögtönzött beszédét teljes egészében közöljük.

2018. január 7. vasárnap

Ferenc pápa vízkeresztkor: A Gyermek megtalálásával újra megtaláljuk önmagunkat

Vízkereszt ünnepén Ferenc pápa az evangéliumban szereplő bölcsek három gesztusáról elmélkedett a Szent Péter-bazilikában bemutatott szentmisén. Ezek a gesztusok a mai keresztények életében is nélkülözhetetlenek. A Szentatya homíliáját teljes terjedelmében közöljük.

2018. január 6. szombat

Ferenc pápa az újévi szentmisén: A csendben Istennel megőrizhetjük szabadságunkat!

2018. január elsején délelőtt a Szentatya a Szent Péter-bazilikában mutatott be szentmisét. Beszédében arról az egy mondatról elmélkedett, amely Máriára vonatkozik a napi evangéliumban: „Megőrizte mindezeket a dolgokat, és gyakran elgondolkodott rajtuk szívében.”

2018. január 1. hétfő

Ferenc pápa homíliája a fiataloknak Rangunban: Életetekkel, szívetekkel kiáltsatok!

November 30-án a Szentatya a ranguni Szűz Mária-székesegyházban mutatott be szentmisét a fiataloknak. Ez volt mianmari apostoli útjának utolsó programja. Ferenc pápa homíliáját teljes terjedelmében közöljük.

2017. november 30. csütörtök

Ferenc pápa: A lelkifurdalás az üdvösség jele

„Ne féljünk kimondani az igazságot az életünkről, vállaljuk bűneinket, és gyónjuk meg az Úrnak, hogy megbocsásson!” – buzdított szentbeszédében Ferenc pápa szeptember 28-án reggel, a vatikáni Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. szeptember 28. csütörtök

Ferenc pápa: A Jézushoz tartozás szabaddá tesz minket

„Akik Isten igéjét hallgatják, és tettekre is váltják” – így határozza meg Jézus a család fogalmát. Ez a család tágabb, mint az, amelyben a világra jövünk – mutatott rá a pápa a szeptember 26-án a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmise homíliájában.

2017. szeptember 26. kedd

Ferenc pápa: A katolikusok sokszor megbotránkoznak az irgalmasságon

„Az ajtó, amelyen keresztül találkozhatunk Jézussal, akkor nyílik meg, ha elismerjük bűnösségünket” – mondta Ferenc pápa szeptember 21-én, csütörtök reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. szeptember 21. csütörtök

Ferenc pápa: Szalonkeresztények vagy úton lévő apostolok vagyunk?

Június 29-én, Szent Péter és Pál napján a Szentatya a bíborosi testülettel együtt mutatta be az ünnepi szentmisét, amelynek keretében harminchat (az elmúlt egy év során) kinevezett érsek vehette át a palliumot.

2017. június 29. csütörtök

Hat új boldogság Ferenc pápától

A Szentatya a Malmőben bemutatott szentmisével fejezte be svédországi apostoli látogatását november 1-jén. Homíliájában a nyolc boldogságról elmélkedve hat új boldogságmondást fogalmazott meg. Olyan modern élethelyzeteket jelölt meg, „melyeket megújult és mindig időszerű lelkülettel... »

2016. november 2. szerda

Ferenc pápa: Tudunk-e köszönetet mondani, vagy magától értődőnek tartunk mindent?

Október 9-én a Szentatya ünnepélyes szentmisét mutatott be a Szent Péter téren a máriás jubileum résztvevőivel, a Szűz Máriát különösen is tisztelő mozgalmak és társulatok tagjaival. Homíliáját teljes terjedelmében közöljük.

2016. október 9. vasárnap

Ferenc pápa homíliája a tbiliszi stadionban

Grúziai látogatásának második napján, október 1-én, Lisieux-i Szent Teréz emléknapján a Szentatya Tbilisziben, a Mikheil Meskhi Stadionban mutatott be szentmisét.

2016. október 1. szombat

Ferenc pápa az apostoli nunciusokkal mutatott be szentmisét

Lépjetek ki önmagatokból, hogy hirdethessétek az evangéliumot a föld minden sarkán – erre buzdította Ferenc pápa az apostoli nunciusokat, akik részt vettek a Szent Márta-házban szeptember 17-én reggel bemutatott szentmisén.

2016. szeptember 17. szombat

Ferenc pápa a zárómisén: Isten „mindig szurkol” nekünk, mint a legelszántabb szurkoló!

Július 31-én, vasárnap délelőtt Ferenc pápa másfél millió fiatal jelenlétében mutatta be az ifjúsági világtalálkozó zárómiséjét Krakkóban. Arra biztatta őket, hogy a Jézussal való kapcsolatukat tegyék első helyre életükben, és ne engedjék, hogy bármi megakadályozza őket ebben... »

2016. július 31. vasárnap

Ferenc pápa Częstochowában: Isten stílusa: kicsivé, közelivé és konkréttá válni

Ferenc pápa első lengyelországi szentmiséjét július 28-án, csütörtök délelőtt Częstochowában mutatta be, az ország keresztény hitre térésének 1050. évfordulója alkalmából. Homíliájának magyar nyelvű fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2016. július 28. csütörtök

Ferenc pápa: A zárkózottságot az ima változtatja nyitottsággá!

Június 29-én, Szent Péter és Pál apostol ünnepén a Szentatya szentmisét mutatott be a Szent Péter-bazilikában, amelynek keretében megáldotta az utóbbi egy évben kinevezett metropolita érsekek palliumát.

2016. június 29. szerda

Ferenc pápa köszöntőbeszéde az ecsmiadzini örmény apostoli székesegyházban

A Szentatya június 24-én kezdődő háromnapos örményországi látogatásának első találkozója magyar idő szerint kora délután zajlott az ecsmiadzini apostoli székesegyházban, ahol közös ima keretében köszöntötte egymást Ferenc pápa és II. Garegin katholikosz. Az alábbiakban a... »

2016. június 24. péntek

tovább »