Pécsett rendezik meg idén a Katolikus Társadalmi Napokat – Ülésezett a püspöki konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) március 12-én és 13-án megtartotta tavaszi rendes ülését. A testület döntéseiről Tóth Tamás, az MKPK titkára számolt be március 13-án, Budapesten.

2019. március 14. , csütörtök

Papi rekollekciók Székesfehérváron az eucharisztikus kongresszusra való készület jegyében

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való felkészülés jegyében zajlanak idén a papi rekollekciók a Székesfehérvári Egyházmegyében. Az idei első továbbképzést március 7-én tartották meg.

2019. március 12. , kedd

Folytatódott a lelki felkészülés az eucharisztikus kongresszusra Homrogdon

Homrogdon, a Krisztus Teste és Vére tiszteletére szentelt templomban 2017 szeptembere óta rendeznek programokat a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület jegyében. Legutóbb március 5-én tartottak imanapot, melyen Gábor Bertalan szepsi esperes-plébános mondott... »

2019. március 11. , hétfő

Összehozza az embereket – Elkezdődtek a missziós kereszt programjai a Szeged-Csanádi Egyházmegyében

Március 10-én, vasárnap reggel, elsőáldozók bemutatásának adott helyet a szegedi dóm. A gyerekek a missziós kereszt köré gyűlve imádkoztak. Ezt követően szentmisét mutatott be Kiss-Rigó László megyéspüspök.

2019. március 10. , vasárnap

Keszthelyre érkezett az 1938-as eucharisztikus világkongresszust bemutató kiállítás

Márfi Gyula veszprémi érsek nyitotta meg az „Eucharistia Vinculum Caritatis – Az Oltáriszentség a szeretet köteléke” című kiállítást március 4-én Keszthelyen, a Kis Szent Teréz-bazilikában.

2019. március 10. , vasárnap

Szegedet is körülfonják a leveles-indás életfaágak – Új állomásra érkezett a missziós kereszt

A Szeged-Csanádi Egyházmegyébe érkezett március 9-én a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma, a missziós kereszt.

2019. március 9. , szombat

2020-ban határon innen és túlról is várják az elsőáldozókat Budapestre – Kérdések és válaszok

Korábbi két publikációnkban a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) kapcsán kérdeztük Fábry Kornélt, a 2020-as budapesti találkozó általános titkárát. Olvasói levelek és telefonok nyomán, a nagy érdeklődésre számot tartó elsőáldozás kapcsán kérdeztük ismét Kornél... »

2019. március 9. , szombat

Ünneppel kezdődött a felkészülés a NEK-re Sopronhorpácson – KÉPRIPORT

Március 3-án a sopronhorpácsi Szent Péter és Pál-templomban koncelebrált szentmisével nyitották meg az öt testvérplébánia – Egyházasfalu, Keresztény, Und, Zsira és Sopronhorpács – felkészülését az 2020-as eucharisztikus világkongresszusra.

2019. március 8. , péntek

Béri Renátó az Oltáriszentségről: Isten ingyenes „szolgáltató”, százszázalékos lefedettséggel

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület március 2-án folytatódott a debreceni Megtestesülés-templomban. Ez alkalommal a fiatalok és leendő bérmálkozók szempontjából szemlélték az Oltáriszentség titkát, többek közt Béri Renátó kármelita... »

2019. március 7. , csütörtök

Közös tennivalókról tanácskoztak a hazai szerzetesrendek tagjai Budapesten

A Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája február 28-án együtt gondolkodásra hívta a szerzeteseket a budapesti Piarista Gimnáziumba.

2019. március 6. , szerda

Az Eucharisztia sugárzó fényében napozunk – Püspöki előadás Nyíregyházán

Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya-plébánia dísztermében tartott előadást Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészülete jegyében február 27-én, miután szentmisét ünnepelt a jelen lévő hívekkel.

2019. március 6. , szerda

A történelem igazságot szolgáltat – Tóth Tamás a XII. Piuszt érintő levéltári anyag megnyitásáról

Ferenc pápa döntése nyomán 2020. március 2-ától kutathatóvá válik a Vatikáni Titkos Levéltár XII. Piusz pápaságának idejét érintő anyaga. A döntésről, az előkészítő munkáról, a vatikáni levéltárról Tóth Tamás egyháztörténész, az MKPK titkára írását adjuk közre.... »

2019. március 6. , szerda

Kalocsára látogatott az apostoli nuncius

Március 3-án Kalocsára látogatott Michael August Blume SVD érsek, apostoli nuncius. A város nevezetességeinek megtekintése után ünnepi szentmisét mutatott be a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban, majd a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye papságával találkozott a Nagyasszonyunk Katolikus... »

2019. március 4. , hétfő

Minden a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról – Húsz kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban a második rész olvasható.

2019. február 28. , csütörtök

Útra kel a bátai Szent Vér-ereklye

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve körútra indul a bátai Szent Vér-ereklye a Pécsi Egyházmegye területén.

2019. február 25. , hétfő

Karl Wallner: Magyarországra figyel a keresztény világ – Eucharisztikus Kongresszus 2020

A Pápai Missziós Művek ausztriai igazgatója, Karl Wallner ciszterci szerzetes szerint Magyarországnak nagy szerepe lehet abban, hogy Európa visszatérjen keresztény gyökereihez.

2019. február 24. , vasárnap

Jézus előtt a barát–ellenség viszonyt gondoljuk át újra! – Dejcsics Konrád OSB Székesfehérváron

„Minden forrásom belőled fakad… – Miből is? (Ön-)kritikus készület a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra” címmel Dejcsics Konrád bencés szerzetes, a Pannonhalmi Főapátság kulturális főigazgatója tartott előadást február 20-án a székesfehérvári Szent István Hitoktatási és... »

2019. február 23. , szombat

Nagykárolyban is imádkoztak a missziós kereszt előtt

Február 4. és 15. között a Szatmári Egyházmegyében tett körutat a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje: február 13–15-én Nagykárolyban, a Kalazanci Szent József-templomban helyezték ki a világrendezvény szimbólumát.

2019. február 20. , szerda

Erdő Péter: Az Eucharisztia olyan téma, ami összeköt, és nem elválaszt

Erdő Péter bíboros, prímás február 19-én az M1 közszolgálati csatorna Ma este című műsorának vendége volt, ahol a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről is beszélt.

2019. február 20. , szerda

Erdő Péter: Mindszenty bíboros a keresztény erényekről hősiesen tett tanúságot

Február 13–15. között plenáris tanácskozást tartott az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció, melyen részt vett Erdő Péter bíboros, prímás is. A tanácskozás után, Budapesten kérdeztük a bíborost a találkozóról és a Mindszenty József boldoggá avatásának határkövét... »

2019. február 19. , kedd

tovább »