Folytatódik a 2020-as eucharisztikus kongresszus missziós küldötteinek képzése

Az esztergomi Szent Adalbert Központ konferenciatermében közel háromszáz missziós küldött vett részt a május 20-án megrendezett képzésen, amely a 2020-as budapesti nemzetközi eucharisztikus kongresszusra való felkészítést szolgálta.

2017. május 22. hétfő

Kárpát-medencén átívelő szolidaritás a felvidéki és a délvidéki Mária Rádiókért

A kölcsönös szeretet és felelősségvállalás jegyében fogtak össze a Kárpát-medencében működő magyar nyelvű Mária Rádiók. Az erdélyi, a délvidéki, a felvidéki és az anyaországi adó a délvidéki és felvidéki Mária Rádió megerősítésére és fejlesztésére gyűjt... »

2017. május 19. péntek

Fábry Kornél: A magyar Egyház készül a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

Magyarország a Katolikus Egyház legnagyobb világrendezvényére készül. A 2020 szeptemberére meghirdetett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészítő folyamatának első évét értékelve Fábry Kornél, a NEK Általános Titkárságának főtitkára reményét fejezte ki, hogy a... »

2017. április 30. vasárnap

Pályázatot hirdetnek az Eucharisztikus Kongresszus logójának megtervezésére

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága logópályázatot ír ki a 2020-as budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logójának megtervezésére.

2017. április 26. szerda

Ministránsok ünnepe és Szent Adalbert-díjak átadása Esztergomban

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye védőszentjéről, Szent Adalbert püspök és vértanúról emlékeztek meg Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével április 22-én az esztergomi bazilikában. Az ünnephez kapcsolódóan rendezték meg a főegyházmegyei ministránstalálkozót, és átadták a... »

2017. április 22. szombat

Tanúságtétel a világ felé – előadás a 2020-as budapesti eucharisztikus kongresszusról Veszprémben

„Legyetek tehát irgalmasok!” címmel tartott előadást Fábry Kornél, a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága főtitkára a szervezés alatt álló 2020-as rendezvényről március 29-én a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége veszprémi csoportjának... »

2017. március 30. csütörtök

Szóljunk mai nyelven a hitről – Erdő Péter volt a katolikus rádió közönségtalálkozójának vendége

A Magyar Katolikus Rádió március 28-án közönségtalálkozót és nyilvános felvételt szervezett, melynek vendége Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek volt. A főpásztort Sályi András felelős szerkesztő és Szikora József főszerkesztő kérdezte.

2017. március 29. szerda

Erdő Péter tartott előadást az európai Mária Rádiók találkozóján

A jelenleg hetvenegy országban működő Mária Rádiók háromévente tartanak világtalálkozót, évente pedig regionálisat. Utóbbinak ebben az esztendőben március 21. és 23. között Magyarország volt a házigazdája Esztergomban, a Szent Adalbert Központban.

2017. március 22. szerda

Képzést tartottak a 2020-as eucharisztikus kongresszus missziós küldötteinek

Megtartották a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós küldötteinek első képzését március 18-án, az esztergomi Szent Adalbert Központban.

2017. március 21. kedd

Az eucharisztikus kongresszus előkészületeiről egyeztetett a Vatikánban Erdő Péter bíboros

Ferenc pápa hamarosan elfogadhatja a 2020-ban Magyarországon rendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelmondatát, amelyre az egyházi világtalálkozó programja épül, széles digitális platformmal a fiatal hívők számára is – számolt be vatikáni látogatásáról Erdő Péter... »

2017. március 17. péntek

Fábry Kornél Kaposvár Városért kitüntetésben részesült

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Kaposvár Városért kitüntetést adományozott Fábry Kornél egykori kaposfüredi plébánosnak, a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága főtitkárának. A díjat január 23-án, a város ünnepi közgyűlésén adták... »

2017. január 25. szerda

Dolhai Lajos lett a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus teológiai bizottságának elnöke

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek – mint a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus fővédnöke és elnöke – Dolhai Lajost, az Egri Hittudományi Főiskola rektorát nevezte ki a kongresszus teológiai bizottságának elnökévé.

2016. október 20. csütörtök

A budapesti Eucharisztikus Világkongresszus jegyében hirdet pályázatot a Szent Atanáz-főiskola

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola a budapesti 2020-as Eucharisztikus Világkongresszusra készülve négyéves országos pályázatsorozatot hirdet teológia szakos egyetemi és főiskolai hallgatóknak, amelynek témája: „A Szent Eucharisztia a keleti egyházakban”.

2016. július 9. szombat

Elindult a szentségimádási staféta a budapesti Eucharisztikus Világkong­resszusra

A budapest-farkasréti Mindenszentek-plébánia kezdeményezésére szentségimádási staféta – imalánc indult az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében június 9-én.

2016. június 10. péntek

Fábry Kornél koordinálja a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeit

Megkezdődtek a budapesti eucharisztikus kongresszus előkészületei. A központi koordinációt a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága látja el, melynek főtitkárává Erdő Péter bíboros Fábry Kornélt nevezte ki. A főtitkárt május 28-án kérdeztük új... »

2016. május 28. szombat

Interjú Erdő Péter bíborossal a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő látogatásra érkezett május 25. és 28. között Budapestre Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának elnöke. A világesemény előkészítési folyamatáról Erdő Péter bíborost... »

2016. május 28. szombat

Erdő Péter Boldog Meszlényi Zoltán emléknapján: Ne féljünk megvallani hitünket!

Boldog Meszlényi Zoltán emléknapján, március 4-én Erdő Péter bíboros mutatott be szentmisét a vértanú püspök tiszteletére a budapest-lágymányosi Boldog Meszlényi Zoltán-templomban, majd megáldotta az újonnan elkészült korpuszt és üvegablakokat.

2016. március 4. péntek

Budapesten tartják ősszel a Katolikus Társadalmi Napokat – Ülésezett a püspöki konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) március 1-jén és 2-án megtartotta tavaszi rendes ülését. Az ülés után, március 3-án Mohos Gábor, a testület titkára tartott sajtótájékoztatót.

2016. március 3. csütörtök

Papi és szerzetesi hivatásokért imádkoztak az Örökimádás templomban

Február 4-én, délután 17 órától Erdő Péter bíboros vezetésével elsőcsütörtöki szentségimádást tartottak a budapesti Örökimádás templomban, amelyet bíborosi szentmise követett. Erdő Péter szentbeszédében a cebui Eucharisztikus Világkongresszus mottóját állította a... »

2016. február 4. csütörtök

Interjú Erdő Péter bíborossal a 2020-as budapesti Eucharisztikus Világkongresszusról

Vértesaljai László SJ, a Vatikáni Rádió magyar adásának főszerkesztője interjút készített Erdő Péter bíborossal Ferenc pápa döntéséről, a 2020-as budapesti eucharisztikus kongresszusról.

2016. február 4. csütörtök

tovább »