Ősszel a remény évada kezdődik a Soproni Petőfi Színházban

A remény évada lesz a 2019/2020-as a Soproni Petőfi Színházban, ahol felnőttbérlettel hat nagyszínházi darabot láthat a közönség – mondta a Soproni Petőfi Színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője a január 22-én tartott sajtótájékoztatón.

10:39

Meglátni a betegben Krisztust – Orvosok és egészségügyi dolgozók szentségimádása

Huszonnégy órás szentségimádásra hívta a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom (T72 Mozgalom) Egészségügyi Munkacsoportja az orvosokat és egészségügyi dolgozókat január 22-ére, Boldog Batthyány-Strattmann László emléknapjára a budapest-belvárosi... »

2019. január 22. kedd

A bodrogközi Radra érkezett a missziós kereszt

Folytatódik a szakrális ötvösmű zarándokútja a Kassai Főegyházmegyében. A Budapesten 2020. szeptember 13. és 20. között megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje január 15-én a bodrogközi Radra érkezett, Iglódy István minorita vértanú és társai... »

2019. január 18. péntek

Új ereklyét helyeztek el a missziós kereszten Kassán

Január 11. és 28. között a Kassai Főegyházmegyében tesz körutat a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós keresztje. Január 15-én Kassán fogadták: a ceremónia során Bernard Bober kassai érsek Boldog Anna Kolesárová ereklyéjét helyezte el a... »

2019. január 16. szerda

Megbeszélést tartottak a Pécsi Egyházmegye hitoktatást segítő koordinátorai

Január 11-én a püspöki hivatalban tartották a Pécsi Egyházmegye koordinátor hitoktatóinak soron következő találkozóját, amelyen a résztvevők a hatékony csoportszervezéshez, a hitoktatókkal végzett közös szakmai munka támogatásához kaptak módszertani segítséget.

2019. január 16. szerda

A Felvidékre érkezett a missziós kereszt

Január 11-én Szepsiben kezdődött a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjének zarándokútja a Kassai Főegyházmegyében. A keresztet január 11. és 28. között Szepsit és Bodollót követően Kassán és Radon fogadják.

2019. január 14. hétfő

Nyitott szívek, nyitott kapuk temploma – Osztie Zoltán a folyamatos szentségimádás tapasztalatairól

Először indult Budapesten állandó szentségimádás tavaly január elsején a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony főplébánia-templomban. Ezzel kapcsolatban egy esztendő után felkerestük a templom plébánosát, Osztie Zoltánt, hogy beszéljen a tapasztalatokról, eredményekről, tervekről és... »

2019. január 12. szombat

Videoblog is indul a miséről – Interjú Fábry Kornéllal, a NEK főtitkárával

Félidőnél tart az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való hároméves előkészületi időszak. 2020. szeptember 13–20-ig Budapesten rendezik meg a világméretű rendezvénysorozatot. A kongresszus titkárságának vezetőjével, Fábry Kornél atyával beszélgetett Kovács... »

2019. január 11. péntek

Fábry Kornél Debrecenben: Aki időt tölt Jézussal, annak helyreáll a lelkivilága

Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárságának főtitkára volt a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye szervezésében megvalósuló „NEK-tek – Veletek” programsorozat vendége január 5-én.

2019. január 8. kedd

Orvosok és egészségügyi dolgozók szentségimádása Budapesten

Huszonnégy órás szentségimádásra hívja az orvosokat és egészségügyi dolgozókat Boldog Batthyány-Strattmann László emléknapján, január 22-én a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-templomba a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom Egészségügyi Munkacsoportja.

2019. január 8. kedd

A szentmiséről tartanak imaalkalom-sorozatot Egerben

„A szentmise – életünk középpontja” címmel indult imaalkalom-sorozat Egerben. A minden hónap első csütörtökén megrendezendő esemény célja az Eucharisztia titkának megismertetése. Az első alkalmat január 3-án tartották a Nagyboldogasszony-templomban.

2019. január 7. hétfő

Helytörténeti pályázatot hirdetnek a Szent Jobb 1938-as országjárásáról

A Honismereti Szövetség és a Magyar Nemzeti Múzeum helytörténeti pályázatot hirdet amatőr kutatók számára, Szent István király kultusza a 20. században témában. A pályázat beküldési határideje: 2019. április 30.

2019. január 7. hétfő

Játékosan tanít az Eucharistia

Bodor György zugligeti plébánost kérdeztük az általa kitalált legújabb játékról, az Eucharistiáról.

2019. január 5. szombat

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra hangol az Operaház következő évada

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő évaddal készül a Magyar Állami Operaház – mondta Ókovács Szilveszter, az intézmény főigazgatója a Kossuth rádió és az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában január 3-án.

2019. január 3. csütörtök

Esztergomban mutatott be szentmisét újév napján Erdő Péter bíboros

Erdő Péter bíboros mutatott be ünnepi szentmisét az esztergomi bazilikában január 1-jén, Szűz Mária istenanyaságának ünnepén. A bíboros homíliáját teljes terjedelmében közöljük.

2019. január 2. szerda

Az eucharisztikus kongresszusról tartott előadást Fábry Kornél Pápán a KÉSZ találkozóján

December 12-én tartotta decemberi összejövetelét a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) pápai csoportja. A rendezvényen ezúttal az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról (NEK) esett szó, melyről Fábry Kornél tartott előadást a Szent István Római Katolikus Általános Iskola... »

2018. december 17. hétfő

Budakalászon fogadták a missziós keresztet

Budakalászra érkezett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós keresztje. December 7. és 12. között a Szent Kereszt felmagasztalása-templomban, december 16-ig pedig a Szent István-templomban kereshetik fel a hívek.

2018. december 11. kedd

Az Eucharisztia ünneplése 45.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. december 9. vasárnap

Bemutatták Dolhai Lajos az Eucharisztiáról szóló új könyveit

Dolhai Lajos az Eucharisztiáról szóló két könyvét mutatták be december 7-én az egri érseki palotában. Az eseményen köszöntőt mondott Ternyák Csaba érsek. A köteteket Krakomperger Zoltán teológiatanár, valamint Csizmadia István plébános, teológiatanár ismertette.

2018. december 8. szombat

A budapesti katolikus egyetemistákhoz látogatott a missziós kereszt

A 2020-ban megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós keresztje egy estére a budapesti római katolikus Egyetemi Lelkészség vendége volt december 6-án a Magyar Szentek Templomában.

2018. december 7. péntek

tovább »