Magyar egyházi delegáció tárgyalt a Vatikánban – Erdő Péter bíboros összefoglalója

Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével magyar egyházi küldöttség tárgyalt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról március 15-én, csütörtökön a Vatikánban. A megbeszélés témáit a Vatikáni Rádió számára foglalta össze a főpásztor.

2018. március 16. péntek

„Mint csillagok a mindenségben” – Nyíregyházára érkezett a missziós kereszt

Négy nyíregyházi görögkatolikus közösség fogadja a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjét március 14. és 19. között. Közülük elsőként a nyíregyháza-örökösföldi egyházközség, ahol március 15-ig volt a kereszt.

2018. március 16. péntek

Nagyböjtben is összegyűltek a kántorok Máriapócson

Március 9. és 11. között rendezték meg a kántorok nagyböjti lelkigyakorlatát Máriapócson Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita és Királyné Kocsis Magdolna vezetésével.

2018. március 15. csütörtök

Legyünk földön járó, de égre néző emberek – Újfehértón fogadták a missziós keresztet

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjét március 12. és 14. között Újfehértón fogadták, az Örömhírvétel görögkatolikus templomban.

2018. március 15. csütörtök

Papi rekollekciót tartottak Kalocsán a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye papsága rekollekción, azaz lelki továbbképzésen vett részt március 14-én, Kalocsán. A találkozó szentmisével kezdődött a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban, melynek főcelebránsa Bábel Balázs érsek volt.

2018. március 15. csütörtök

Kisvárdán fogadták a missziós keresztet

Március 10–12-én Kisvárdán várta a híveket a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje, melynek tiszteletére az esperesi kerület minden papja és egyházközségének képviselői ellátogattak a Szent György görögkatolikus templomba. Az eseményre gyalogos zarándokok... »

2018. március 13. kedd

Helyes útra terel – Csengerbe érkezett a missziós kereszt

A határon túlról is érkeztek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerbe március 8. és 10. között. Mintegy 1800 zarándok fejezte ki tiszteletét a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje előtt országjáró körútjának harmadik állomásán.

2018. március 12. hétfő

„Az Úr van ezen a helyen” – A missziós kereszt Mátészalkán

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje országjáró körútja során, március 6–8-ig 48 órát töltött Mátészalkán, ahol a Nyíri Esperesi Kerület görögkatolikus egyházközségeinek hívei mellett a római katolikus hívek és a város vezetői is fogadták.

2018. március 9. péntek

Ifjúsági virrasztást tartottak Máriapócson a missziós kereszt előtt

Ifjúsági virrasztást szerveztek Máriapócson március 5-én a missziós kereszt előtt. A találkozóra százhúsz fiatal érkezett.

2018. március 8. csütörtök

Kántortovábbképző napokat szerveznek Mátraverebély-Szentkúton az Oltáriszentség jegyében

A Magyar Egyházzenei Társaság és a Gödöllői Premontrei Perjelség április 19. és 21. között kántortovábbképző napokat szervez Mátraverebély-Szentkúton kántorok és szkólavezetők részére. A kurzus központi témája az Oltáriszentség tisztelete, készülvén a 2020-as Nemzetközi... »

2018. március 7. szerda

Hangverseny és a cigány közösségek virrasztása a missziós kereszt előtt Máriapócson

A nyíregyházi Görögkatolikus Papnevelő Intézet énekkara, a Szent Damján Kórus adott koncertet március 4-én a máriapócsi kegytemplomban a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjének nemzeti kegyhelyen való tartózkodása alkalmából, majd cigány közösségek... »

2018. március 6. kedd

Szimpózium a NEK monstranciapályázatáról

Szimpóziumot tartottak az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus reprezentatív monstranciájára kiírt pályázatról a NEK Általános Titkárságának székházában február 28-án.

2018. március 5. hétfő

Ministránsokkal találkozott elsőszombaton Erdő Péter bíboros

Erdő Péter bíboros, prímás idén is a magyar ifjúságért és a családokért imádkozik és mutat be szentmisét az év elsőszombatjain az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye különböző templomaiban. A főpásztor március 3-án a budakalász-szentistvántelepi Szent István-plébániára... »

2018. március 5. hétfő

Kereszthódolás Máriapócson – Megváltónkra tekintünk

Kereszthódoló vasárnapon, március 4-én együtt ünnepelt Szent Liturgiát Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Orosz Atanáz püspök és Szocska Ábel OSBM apostoli kormányzó Máriapócson. Nemzeti kegyhelyünkön kezdődött meg a missziós kereszt országjárása, készületül a Nemzetközi... »

2018. március 4. vasárnap

Harmadszor „terítették meg” a pasztorális svédasztalt Szegeden

Harmadik alkalommal rendezte meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynöksége szakmai találkozóját február 26-án. A „Pasztorális svédasztal” címet viselő eseményen az egyházmegyében tevékenykedő szerzetesrendek és lelkiségi mozgalmak képviselői gyűltek össze.

2018. március 3. szombat

Országjárásra indul az eucharisztikus világkongresszus keresztje

Országjáró körútra viszik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjét, melyet Erdő Péter bíboros, prímás áldott meg és indított útjára február 24-én, szombaton az esztergomi bazilikából – tájékoztatta Tóth János Csaba, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye... »

2018. február 24. szombat

Közelebb az Oltáriszentséghez – Papi lelkigyakorlatot tartottak Mátraverebély-Szentkúton

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való felkészülés jegyében február 18. és 23. között Mátraverebély-Szentkúton papi lelkigyakorlatot tartottak Versegi Beáta Mária CB a NEK Általános Titkárságának oktatási referense vezetésével.

2018. február 23. péntek

Debrecenben is elkezdődött a szentségimádás iskolája

Debrecenben is megkezdődött a szentségimádás iskolája. Az első alkalmat február 16-án tartotta Tokodi László domonkos szerzetes a Szent László domonkos templomban.

2018. február 19. hétfő

Máriapócsról indul országjáró útjára az eucharisztikus világkongresszus missziós keresztje

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítéseként a jelenleg Esztergomban található missziós kereszt útnak indul a Kárpát-medencében, hogy bejárja a katolikus egyházmegyéket. Első állomása a Nyíregyházi Egyházmegyében lesz: március 2-ától kilenc helyszínre jut el bő... »

2018. február 14. szerda

Papi lelkigyakorlatot szerveznek Mátraverebély-Szentkúton az eucharisztikus kongresszusra készülve

„Ennek a kenyérnek az erejével” (1Kir 19,8) mottóval papi lelkigyakorlatot rendeznek február 18. és 23. között a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve.

2018. február 14. szerda

tovább »