„Töltsd meg szívem fényeddel!” – Rekordkísérlet lesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson

Sajtótájékoztatót tartottak december 14-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) budapesti székházában, amely egy rövid időutazást is magában foglalt.

2017. december 14. csütörtök

Eucharisztikus lelkinapot tartottak Zalaegerszegen

Adventi lelkinapot szerveztek december 9-én Zalaegerszegen, a Mindszenty József Általános Iskolában. A középpontban – készülve a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra – az Oltáriszentség állt.

2017. december 11. hétfő

Közel van, téged vár, nézz be hozzá! – Budán is lehetőség van folyamatos szentségimádásra

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való előkészület részeként Erdő Péter bíboros, prímás a december 11-i rorate szentmise celebrálása után ünnepélyesen elhelyezte a budapest-pasaréti ferences templom oldalkápolnájában az Oltáriszentséget – ezzel megkezdődött a folyamatos... »

2017. december 11. hétfő

Isten jelenlétében élhetjük meg a létezés értelmét – Örökimádás-kápolna nyílik Budapest belvárosában

Budapesten először állandó szentségimádás indul 2018. január elsejével a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony-főplébániatemplomban. Ebből az alkalomból Osztie Zoltán plébánossal beszélgettünk.

2017. december 8. péntek

Módosult a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zenei pályázatainak beadási határideje

A budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága 2018. március 20-ig várja a műveket az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) himnuszára, valamint szentségimádási énekekre, miseordináriumra, illetve a szentmise propriumára kiírt pályázataira.

2017. december 7. csütörtök

Az Eucharisztia ünneplése 15.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2017. december 3. vasárnap

Adventi gyertyagyújtás a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében

December 2-án ismét összegyűltek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós küldöttjei. A Nemzeti Színházban rendezett találkozón sor került az első adventi gyertya meggyújtására, a fényliturgiát Erdő Péter bíboros, prímás vezette.

2017. december 2. szombat

A pasztorális tanács ülése Székesfehérváron

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, valamint az egyházmegye 2018-as programjai álltak a Székesfehérvári Egyházmegye pasztorális tanácsa november 28-i ülésének középpontjában.

2017. december 1. péntek

Szombathelyen is bekapcsolódtak a Krisztus király ünnepén tartott egyórás szentségimádásba

November 25-én, a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség, a II. János Pál Katolikus Szakkollégium, a Szily János Értékőrző Ifjúsági Fórum és a Szombathelyi Esti 8-as szervezésében tartottak szentségimádást a Jézus... »

2017. november 30. csütörtök

Pozsonyban is csatlakoztak az eucharisztikus kongresszusra készülve szervezett szentségimádáshoz

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve egyórás szentségimádásra hívták a híveket Krisztus király ünnepének előestéjén, november 25-én. A pozsonyi magyar katolikus hívek is csatlakoztak a kezdeményezéshez a ferences templomban.

2017. november 29. szerda

Különleges „buszjegyekkel” készülnek az adventre az óbudai szaléziak

Idén is árusítja a különleges „adventi buszjegyeket” az óbudai szalézi munkatársi csoport. A tömböket advent első vasárnapjától a szalézi templomokban lehet megvásárolni.

2017. november 28. kedd

A mi életünkben király-e Krisztus? – Érseki szentmise a veszprémi székesegyházban

Krisztus, a mindenség királya ünnepén, november 26-án este ünnepi szentmisét mutatott be Márfi Gyula érsek Veszprémben, a Szent Mihály-bazilikában.

2017. november 28. kedd

„A Ferenc pápával való találkozást a Lélek vezette” – Kocsis Fülöp az ad limina látogatásról

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai november 20–24-ig ad limina látogatáson vettek részt Rómában. A küldöttség tagjaként az örök városban tartózkodó Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolitát Somogyi Viktória kérdezte tapasztalatairól, élményeiről november 21-én a... »

2017. november 27. hétfő

A Király! A királyod? – Több tízezren voltak együtt az Úrral november 25-én!

Egyórás szentségimádásra hívtak Krisztus Király főünnepének előestéjén, november 25-én, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői. A szentségimádáson becslések alapján több tízezren vettek részt, a legtöbben Veresegyházon gyűltek... »

2017. november 26. vasárnap

Az Eucharisztia ünneplése 14.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2017. november 26. vasárnap

Már kilencezren együtt – Téged is vár Krisztus Király!

Szerte a Kárpát-medencéből már több mint kilencezren jelentkeztek a november 25-i szentségimádásra, melyet Krisztus Király főünnepének előestéjén 17 és 18 óra között tartanak. A cél, hogy húszezren együtt dicsőítsük Krisztust.

2017. november 22. szerda

Keresztény nevelési konferenciát rendeztek a Pécsi Egyházmegye pedagógusainak

A Pécsi Egyházmegye november 17-én továbbképzést szervezett a köznevelési intézményeiben dolgozó pedagógusoknak. A szakmai nap fókuszában a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való felkészülés állt.

2017. november 22. szerda

A kegyelem éve kezdődik a szatmári egyházmegyében

Advent első vasárnapjával új egyházi év kezdődik – a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében ekkor nyitják meg az új tematikus évet, a kegyelem évét.

2017. november 22. szerda

Megáldotta a pápa a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjét

A magyar püspökök „ad limina apostolorum” látogatása november 20-án délelőtt kezdődött Rómában. A találkozó elején a Szentatya megáldotta a 2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós keresztjét.

2017. november 20. hétfő

Legyünk húszezren! – Fábry Kornél videóban is hív a közös szentségimádásra

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve különleges szentségimádást hirdettek meg november 25-ére: egy időben, de különböző helyszíneken imádhatjuk a világmindenség királyát.

2017. november 17. péntek

tovább »