Erdő Péter tartott előadást az európai Mária Rádiók találkozóján

A jelenleg hetvenegy országban működő Mária Rádiók háromévente tartanak világtalálkozót, évente pedig regionálisat. Utóbbinak ebben az esztendőben március 21. és 23. között Magyarország volt a házigazdája Esztergomban, a Szent Adalbert Központban.

2017. március 22. szerda

Képzést tartottak a 2020-as eucharisztikus kongresszus missziós küldötteinek

Megtartották a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós küldötteinek első képzését március 18-án, az esztergomi Szent Adalbert Központban.

2017. március 21. kedd

Az eucharisztikus kongresszus előkészületeiről egyeztetett a Vatikánban Erdő Péter bíboros

Ferenc pápa hamarosan elfogadhatja a 2020-ban Magyarországon rendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelmondatát, amelyre az egyházi világtalálkozó programja épül, széles digitális platformmal a fiatal hívők számára is – számolt be vatikáni látogatásáról Erdő Péter... »

2017. március 17. péntek

Fábry Kornél Kaposvár Városért kitüntetésben részesült

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Kaposvár Városért kitüntetést adományozott Fábry Kornél egykori kaposfüredi plébánosnak, a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága főtitkárának. A díjat január 23-án, a város ünnepi közgyűlésén adták... »

2017. január 25. szerda

Dolhai Lajos lett a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus teológiai bizottságának elnöke

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek – mint a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus fővédnöke és elnöke – Dolhai Lajost, az Egri Hittudományi Főiskola rektorát nevezte ki a kongresszus teológiai bizottságának elnökévé.

2016. október 20. csütörtök

A budapesti Eucharisztikus Világkongresszus jegyében hirdet pályázatot a Szent Atanáz-főiskola

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola a budapesti 2020-as Eucharisztikus Világkongresszusra készülve négyéves országos pályázatsorozatot hirdet teológia szakos egyetemi és főiskolai hallgatóknak, amelynek témája: „A Szent Eucharisztia a keleti egyházakban”.

2016. július 9. szombat

Elindult a szentségimádási staféta a budapesti Eucharisztikus Világkong­resszusra

A budapest-farkasréti Mindenszentek-plébánia kezdeményezésére szentségimádási staféta – imalánc indult az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében június 9-én.

2016. június 10. péntek

Fábry Kornél koordinálja a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeit

Megkezdődtek a budapesti eucharisztikus kongresszus előkészületei. A központi koordinációt a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága látja el, melynek főtitkárává Erdő Péter bíboros Fábry Kornélt nevezte ki. A főtitkárt május 28-án kérdeztük új... »

2016. május 28. szombat

Interjú Erdő Péter bíborossal a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő látogatásra érkezett május 25. és 28. között Budapestre Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának elnöke. A világesemény előkészítési folyamatáról Erdő Péter bíborost... »

2016. május 28. szombat

Erdő Péter Boldog Meszlényi Zoltán emléknapján: Ne féljünk megvallani hitünket!

Boldog Meszlényi Zoltán emléknapján, március 4-én Erdő Péter bíboros mutatott be szentmisét a vértanú püspök tiszteletére a budapest-lágymányosi Boldog Meszlényi Zoltán-templomban, majd megáldotta az újonnan elkészült korpuszt és üvegablakokat.

2016. március 4. péntek

Budapesten tartják ősszel a Katolikus Társadalmi Napokat – Ülésezett a püspöki konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) március 1-jén és 2-án megtartotta tavaszi rendes ülését. Az ülés után, március 3-án Mohos Gábor, a testület titkára tartott sajtótájékoztatót.

2016. március 3. csütörtök

Papi és szerzetesi hivatásokért imádkoztak az Örökimádás templomban

Február 4-én, délután 17 órától Erdő Péter bíboros vezetésével elsőcsütörtöki szentségimádást tartottak a budapesti Örökimádás templomban, amelyet bíborosi szentmise követett. Erdő Péter szentbeszédében a cebui Eucharisztikus Világkongresszus mottóját állította a... »

2016. február 4. csütörtök

Interjú Erdő Péter bíborossal a 2020-as budapesti Eucharisztikus Világkongresszusról

Vértesaljai László SJ, a Vatikáni Rádió magyar adásának főszerkesztője interjút készített Erdő Péter bíborossal Ferenc pápa döntéséről, a 2020-as budapesti eucharisztikus kongresszusról.

2016. február 4. csütörtök

Az egyházügyi államtitkár a budapesti Eucharisztikus Világkongresszusról

Soltész Miklós egyházi kapcsolatokért felelős államtitkár január 31-én úgy fogalmazott, a budapesti Eucharisztikus Világkongresszuson „az lesz a feladatunk, hogy minél több embert fogadjunk minél több országból és minél nagyobb szeretettel, és megmutassuk Európának, hogy ez óriási... »

2016. február 1. hétfő

Eucharisztikus lelkinapot tartottak Budapesten

Január 31-én vasárnap az óbudai Szent József Házban a Központi Oltáregyesület, az Eucharisztikus Élet Mozgalom és a Kanter Károly Felnőttképzési Intézet szervezésében eucharisztikus lelkinapot tartottak az irgalmasság szentévének kezdetén.

2016. január 31. vasárnap

Erdő Péter: Óriási a jelentősége, hogy Budapesten lesz a következő Eucharisztikus Világkongresszus

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szerint a Magyar Katolikus Egyház számára óriási jelentősége van annak, hogy Budapesten rendezik meg a következő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust.

2016. január 31. vasárnap

Az Eucharisztikus Világkongresszus zárószentmiséje Cebuban

Január 31-én vasárnap mutatták be az 51. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ünnepélyes zárómiséjét (Statio Orbis) a Fülöp-szigeteki Cebuban, több mint félmillió hívő részvételével. A szentmise végén Ferenc pápa videoüzenetében bejelentette, hogy a következő kongresszust... »

2016. január 31. vasárnap

Ferenc pápa videoüzenete az 51. Eucharisztikus Világkongresszus lezárására

A Szentatya január 31-én angol nyelven elhangzott videoüzenetének szövegét olvashatják, melyben bejelentette, hogy a következő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus helyszíne Budapest lesz 2020-ban.

2016. január 31. vasárnap

Magyarország rendezi meg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust 2020-ban

Az alábbiakban közreadjuk a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Titkárságának közleményét.

2016. január 31. vasárnap

A Sinulog tánc – Cebu „alaphangja”, állandó dinamikája

Január 30-án, szombaton este az elsőáldozással egybekötött szentmise után, ugyancsak a Cebu City Sports Centerben Sinulog bemutatóra került sor az 51. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson. Török Csaba írását adjuk közre.

2016. január 30. szombat

tovább »