Ferenc pápa a bíborosoknak: Egyikünk sem érezheti magát „felsőbb rendűnek” senkinél!

Június 28-án délután a Szentatya ünnepélyes szertartás keretében tizennégy új bíborost nevezett ki a Szent Péter-bazilikában a bíborosi testület jelenlétében. Az új bíborosok megkapták a bíbor színű birétumot, a gyűrűt, elmondták a hitvallást és engedelmességet fogadtak a... »

2018. június 28. csütörtök

Pápai legek

Ki ült a leghosszabb, és ki a legrövidebb ideig Péter trónján? Ki volt a legfiatalabb, és ki a legidősebb egyházfő? Kit tartottak a legtevékenyebb pápának? Tobias Glenz a „legek” alapján tekintette végig a pápák hosszú, 266 főt számláló sorát – írását a Katholisch.de... »

2017. október 27. péntek

Anthony Hopkins játssza XVI. Benedeket egy most készülő játékfilmben

A Netflix megbízásából forgatott játékfilm a XVI. Benedek és Ferenc pápa közötti átmenetet kívánja feldolgozni, olyan sztárokkal a főbb szerepekben, mint Anthony Hopkins és Jonathan Pryce.

2017. szeptember 11. hétfő

Egy lépéssel közelebb I. János Pál boldoggá avatásához?

Mindössze harminchárom napig tartott I. János Pál pápasága – lehet, hogy hamarosan mégis boldoggá avatják. Az egyik döntő érv Joseph Ratzinger bíborosnak köszönhető.

2017. szeptember 4. hétfő

Poupard bíboros képviseli a pápát az avignoni megemlékezéseken

Ferenc pápa április 22-én különleges küldöttévé nevezte ki Paul Poupard bíborost, az egykori Kultúra Pápai Tanácsának nyugalmazott elnökét a pápák avignoni tartózkodásának hetedik centenáriuma alkalmából június 23. és 25. között tartandó megemlékezésekre.

2017. április 23. vasárnap

Három éve választották meg Ferenc pápát

A Szentatya megválasztásának harmadik évfordulója alkalmából Vértesaljai László SJ jegyzetét adjuk közre.

2016. március 13. vasárnap

Ferenc pápa Twitter-üzenete március 13-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán megválasztásának harmadik évfordulóján.

2016. március 13. vasárnap

Ferenc pápa Twitter-üzenete március 12-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2016. március 13. vasárnap

Ferenc pápa a Paris Match-nak: Amikor megölelem a híveket, tudom, hogy Jézus tart karjában engem!

Október 15-én francia nyelvű exkluzív interjú jelent meg Ferenc pápával a Paris Match című folyóiratban. A fotókkal gazdagon illusztrált beszélgetésre október 9-én, a Vatikánban került sor. A Caroline Pigozzi által készített interjú magyar fordítását teljes terjedelmében... »

2015. október 16. péntek

Ferenc pápa: „Az emberi drámák mélyen megrendítenek” – interjú a Szentatyával

Teljes terjedelmében közöljük a Ferenc pápával (május 21-én) készült interjút, amely a Tres Arroyos-i (Buenos Aires) La Voz del Pueblo című argentin napilapban jelent meg május 24-én. A fordítást az eredeti spanyol változatból Tőzsér Endre SP készítette.

2015. május 26. kedd

Bottari de Castello: Ferenc pápa a szíveken keresztül újítja meg az egyházat

Ferenc pápa megválasztásának második évfordulója alkalmából március 12-én ünnepélyes hálaadó szentmisét mutatott be Alberto Bottari de Castello érsek, apostoli nuncius Erdő Péter bíborossal és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjaival Budapesten, a Szent... »

2015. március 12. csütörtök

Erdő Péter: Egyházjog

A Szent István Társulat gondozásában (Szent István kézikönyvek 7.) látott napvilágot Erdő Péter: Egyházjog című könyve, melyről Szuromi Szabolcs Anzelm O.Praem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) rektora írt ismertetőt.

2014. december 27. szombat

Nello Scavo: Bergoglio listája. Ferenc pápa az argentin diktatúra ellen

Amikor a konklávé megválasztja az új pápát, a világ közvéleményének figyelme azonnal ráirányul a Péter-utódra: nemcsak tanítása, egyházi pályája, de magánélete, személyes története is érdekli az embereket, legyenek katolikusok, vagy sem.

2014. december 7. vasárnap

Megjelent CD-n a pápaválasztás kísérőzenéje

A Ferenc pápát 2013-ban megválasztó konklávét kísérő egyházi zenéket tartalmazza az a CD, amely nemrég jelent meg a Vatikán gondozásában. Ez az első alkalom, hogy a pápaválasztás hangfelvételei lemezre kerültek – adja hírül az MTI.

2014. november 14. péntek

Napi sajtószemle

A szeptember 1-jei lapok szemléje

2014. szeptember 1. hétfő

Önkormányzati és püspökségi dolgozók látogatása a szombathelyi püspöki palotában

A Vas Megyei Önkormányzat és a Szombathelyi Püspökség dolgozói látogatást tettek az egyházi gyűjteményekben június 30-án. Bejárták a püspöki palotát, az egyházmegyei múzeumot és kincstárat, valamint az egyházi könyvtárakkal is megismerkedtek – tájékoztat a Szombathelyi... »

2014. július 5. szombat

Kurt Koch: Ferenc pápa szentföldi útja új lendületet ad az ökumenének

Mióta VI. Pál pápa 50 évvel ezelőtt találkozott Athenagorasz ökumenikus pátriárkával, sok minden történt az ökumené területén – mondta a Vatikáni Rádió német szerkesztőségének Kurt Koch bíboros, aki az ökumené vatikáni felelőseként elkíséri Ferenc pápát a... »

2014. május 17. szombat

XXIII. János pápa – Egy ember, aki engedte, hogy az Úr vezesse

Április 27-én, az Isteni Irgalmasság vasárnapján Ferenc pápa szentté avatja elődeit, XXIII. Jánost és II. János Pált. Török Csaba teológus írásával emlékezünk XXIII. János pápára.

2014. április 25. péntek

A pápa fő helyre ültette az argentin hulladékgyűjtögetőt

A neves személyiségek között fenntartott helyet kapott Ferenc pápa három külön meghívottja. Sőt, ők még közelebb is ültek az oltárhoz. A Szentatya maga mellett akarta őket péteri szolgálatának kezdetén.

2013. március 20. szerda

A L’Osservatore Romano melléklete Ferenc pápáról

A péteri szolgálatba való beiktatás alkalmából a vatikáni napilap négy oldalas mellékletet adott ki.

2013. március 20. szerda

tovább »

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle