Veres András püspök is részt vett az ácsi plébánia jótékonysági bálján

2018. november 28., szerda | 10:56

November 24-én jótékonysági bált rendezett a Szűz Mária-plébánia a Komárom-Esztergom megyei Ácson. Az eseményen részt vett Veres András győri megyéspüspök, az Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke is.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A rendezvénynek az ácsi Piskóta Kávéház adott otthont, a résztvevők a Szűz Mária-templom belső felújítását támogatták. Szalai Gábor ácsi plébános meghívására az eseményen részt vett Veres András győri megyéspüspök, Mészáros Miklós peresznyei plébános, a város szülötte, továbbá Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Veres Zoltán, Komárom-Esztergom megye főjegyzője és Szentirmai István ácsi polgármester.

Szalai Gábor plébános, Veres András megyéspüspök és Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő köszöntőjét követően Balogh Attila és Szekér Anna színművészek zenés összeállítása következett. Az est folyamán a tombolasorsolás sem maradt el, amelyre számos felajánlás érkezett helyi vállalkozóktól.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Nagy Tamás/Mediaworks

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Címkék: egyházmegyék, MKPK
Vezető híreink – olvasta már?
megnyitja-kapuit-gyori-puspokvar-palotaszarnya
Megnyitja kapuit a győri Püspökvár palotaszárnya

Aki szívesen járna Boldog Apor Vilmos püspök és Szent II. János Pál pápa nyomában, érdemes ellátogatnia a győri Káptalandombra. Március 21-től újabb terek nyílnak meg: az érdeklődők minden csütörtökön csoportos vezetéssel betekintést nyerhetnek a Püspökvár palotaszárnyába és a kertbe is.

15:41
szetmallo-hangerdo-nuncius-latogatasa-pannonhalman-szent-benedek-tavaszi-unnepen
Szétmálló hangerdő – A nuncius látogatása Pannonhalmán Szent Benedek tavaszi ünnepén

Szent Benedek tavaszi ünnepét Pannonhalmán, Michael August Blume apostoli nunciussal és a szerzetesi közösséggel együtt misével és utána a „Csend” kiállítás megnyitójával ültük meg március 21-én.

12:44
Útravaló – 2019. március 22.

Útravaló – 2019. március 22.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. március 22.

Mai evangélium – 2019. március 22.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 21,33–43; 45–46

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle