„Küldöttek vagyunk!” – A Szentjánosbogár Közösség táborában Varga László mutatott be szentmisét

2018. július 13. péntek 14:31

A dunakeszi Szentjánosbogár Közösség Kaposváron és Ságújfalun tartja idei nyári táborát. A kaposvári Szent Imre-templomban július 12-én a mintegy kilencvenöt táborozó együtt vett részt a szentmisén, melyet Varga László megyéspüspök celebrált.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

„A Szentjánosbogár Közösség 1991-ben alakult Dunakeszin, ahol nagycsaládos szülők úgy gondolták, hogy szeretnének egy olyan közeget teremteni növekvő számú fiataljaik számára, ami megtartja őket a hitben és Krisztus szeretetében – mondta el Dénes-Worowski Marcell, a tábor egyik szervezője. – Kezdetben heti rendszerességgel klubfoglalkozásokon vettek részt a közösség tagjai, majd megszervezték az első nyári táborukat Dunakeszin. Idővel egyre több szülő és fiatal csatlakozott a Szentjánosbogár mozgalomhoz. Azóta, az elmúlt közel harminc évben több mint százötven településen jártunk már, évente körülbelül ezer gyereket táboroztatunk.

Napközben csoportos foglalkozásokat tartunk, ahol mindig valamiféle Isten felé irányító tematikát dolgozunk fel, illetve különböző nyári szabadidős programokat – akadályverseny, sportverseny, irodalmi és zenés est, tábortűz – szervezünk. A kaposvári táborban kilencvenöt fiatal van jelen, ezzel párhuzamosan pedig Ságújfalun is táboroznak a fiatalok.”

Varga László megyéspüspök prédikációjában a kiválasztottságról beszélt:

„Mindannyian, akik megkeresztelkedtetek, kiválasztottak vagytok! Nem érdemetek, hangotok, intelligenciátok miatt, hanem azért, mert Isten szeretete a kiválasztottságotok alapja. Ez a fedezete annak, hogy ünnepelni tudjátok a kiválasztottságotokat, illetve teljesíteni tudjátok a küldetéseteket. Magának választott ki, szeretetéből választott ki, a világ számára választott ki benneteket az Isten. Küldetést szán nektek!

Nem különbek vagyunk másoknál, hanem küldöttek vagyunk másokhoz. Ha elfogadjuk ezt a kiválasztottságot, amely egyedül Isten szeretetén nyugszik, akkor képesek leszünk teljesíteni a küldetésünket. Az Egyház nem önmagáért létezik, hanem a világért. Küldetése van minden megkeresztelt katolikusnak azok felé, akik még nem tudják, hogy Isten a szeretet, akik még nem tudják, hogy Krisztus megváltotta őket, akik még nem hallottak arról az örömhírről, hogy elérkezett Isten szeretet-uralma.

Elérkezett hozzánk Isten országa, amely nem egy földrajzi terület. Isten országa legteljesebben az Úr Jézus Krisztusban jelent meg közöttünk, mert benne volt a legteljesebb Isten szeretet-uralma. Mindazokban, akik hisznek benne, akik kapcsolatba kerülnek vele, megjelenik ez a szeretet-uralom, mely uralni tudja vágyainkat, szívünket, egész testünket, egész lényünket.

Képes úgy uralma alá vonni bennünket a szeretet, hogy túláradjon rajtunk. Ennek ti tanúi vagytok! Annak az örömhírnek, amelyet Jézus a tanítványokra bízott: Menjetek, és hirdessétek, hogy elérkezett az Isten országa!”

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
adventi-imaestet-tartott-nyolc-boldogsag-kozosseg
Adventi imaestet tartott a Nyolc Boldogság Közösség

Advent elején minden évben megrendezik a budapesti Nyolc Boldogság Közösség imaestjét. Idén december 8-án, szombaton dicsőítéssel, szentségimádással készültek Krisztus születésének ünnepére a budapesti Örökimádás-templomban.

18:48
csillagtestverek-ejszakaja-kaposvaron-92719
Csillagtestvérek éjszakája Kaposváron

Az elhunyt gyermekekre emlékezve imádkoztak advent második vasárnapján, december 9-én este a kaposvári Kossuth téren, a csillagtestvérek éjszakáján.

19:59
Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 12.

Mai evangélium – 2018. december 12.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 11,28–30

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle