1400 kínai árva gyermeket mentett meg egy katolikus házaspár

Kitekintő – 2012. október 27., szombat | 17:37

A Kínában élő amerikai házaspár „apostoli hobbija” a beteg gyermekek gondozása.

Brent és Serena Johnson 1990-ben Kínában találkozott, ahol egyikük diákként, másikuk turistaként tartózkodott. Hamarosan visszatértek az Egyesült Államokba, ahol katolikus hitre tértek és összeházasodtak. 1995-ben, első gyermekük születése után visszatértek Kínába, ahol szembesültek a kínai árvaházak „hihetetlen” körülményeivel. „Az emberiség igazán csúf oldalát láttuk meg; éreztük, hogy tennünk kell valamit” – nyilatkozta a CNA-nak Brent Johnson, hozzátéve, hogy az ország 700 árvaházának egyharmadában 100 százalék körüli a csecsemőhalandóság. 

A házaspár engedélyt kért az egyik intézmény vezetőjétől, hogy egy gyermeket magukhoz vehessenek. Gondjukba vették a kis beteget, majd más családokat is rábeszéltek, hogy tegyenek hasonlóképpen. Végül fizetni kezdtek kínai családoknak, akik vállalták, hogy magukhoz vesznek egy-egy árva csecsemőt.   

Brent Johnson, aki vezető üzletember, és immár hat saját gyermekéről is gondoskodik, elmondta, hogy sokszor alig van tartalékuk a bankban. „Bíznunk kell Istenben, hogy nem kerülünk bajba, és lesz pénz, amikor szükség lesz rá. Arra szoktam gondolni, hogy most megvan a pénz, amivel idén száz gyermeket menthetek meg, akik meghalnának. Az az igazság, hogy amint pénzhez jutunk, mindig belefogunk valami újba.”

1998 óta az általuk alapított China Little Flower projekt keretében a Johnson házaspár 1400 beteg árvát mentett meg, akik az intézményben meghaltak volna. 2005 óta szervezetük fogyatékos gyermekek számára is otthonokat hoz létre, ahol családias környezetben nevelkedhetnek és tanulhatnak. A projektről Facebook-oldalukon találhatóak további információk, imaszándékok, fényképek.     

Magyar Kurír

(mk)