A 29. Rimini Meeting számokban

2008. szeptember 1. hétfő, 12:01

Augusztus 24. és 30. között zajlott a Comunione e Liberazione (CL) mozgalom szervezésében megrendezett 29. Rimini Meeting.

Az egyhetes rendezvény alatt 150 találkozó és kerekasztal-beszélgetésre, valamint 24 előadásra került sor, amelyeken összesen 333 előadó vett részt. A hét során 12 kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők és számos sporteseményt is szerveztek. Az előadásokon és koncerteken több mint 60 000 ember vett részt.

A Meetingnek összesen több mint 700 000 látogatója volt, és közel 4000 önkéntes – többségében olasz és számos külföldi fiatal –  segítette a programok lebonyolítását.

A következő esztendő kerek évforduló lesz a Rimini Meeting történetében, hiszen 30. alkalommal rendezik meg a nemzetközi találkozót – augusztus 23. és 29. között. Mottója: „A megismerés mindig egy esemény”.

Varga János/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
a-pajzs-megerosit-es-felvertez-szabo-ferenc-sj-kapta-iden-parma-fidei-hit-pajzsa-dijat
A pajzs megerősít és felvértez – Szabó Ferenc SJ kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén Szabó Ferenc SJ kapta. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett díjátadót február 23-án tartották Budapesten, a jezsuiták Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményen Erdő Péter bíboros is részt vett.

20:08
a-biblia-uzenete-atkelni-sajat-voros-tengeremen
Átkelni saját „Vörös-tengeremen”

Évközi 7. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,27–38)

16:00