A 29. Rimini Meeting számokban

2008. szeptember 1., hétfő | 12:01

Augusztus 24. és 30. között zajlott a Comunione e Liberazione (CL) mozgalom szervezésében megrendezett 29. Rimini Meeting.

Az egyhetes rendezvény alatt 150 találkozó és kerekasztal-beszélgetésre, valamint 24 előadásra került sor, amelyeken összesen 333 előadó vett részt. A hét során 12 kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők és számos sporteseményt is szerveztek. Az előadásokon és koncerteken több mint 60 000 ember vett részt.

A Meetingnek összesen több mint 700 000 látogatója volt, és közel 4000 önkéntes – többségében olasz és számos külföldi fiatal –  segítette a programok lebonyolítását.

A következő esztendő kerek évforduló lesz a Rimini Meeting történetében, hiszen 30. alkalommal rendezik meg a nemzetközi találkozót – augusztus 23. és 29. között. Mottója: „A megismerés mindig egy esemény”.

Varga János/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
elo-orokseg-piarista-multidezes-budapesten
Élő örökség – Piarista múltidézés Budapesten

„A piarista múlt jelene” címmel tartottak könyvbemutatóval, könyvtár- és múzeummegáldással, valamint kiállításmegnyitóval összekötött rendezvényt a budapesti Piarista Központban április 25-én a Piarista Rend Magyar Tartományának központi gyűjteményei.

16:26
van-kozunk-hozzad-nazareti
Vecsei Miklós: Van közünk hozzád, Názáreti

„Kilenc hónappal ezelőtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pajzsára cseréltük a korábbi állami fenntartó cégtábláját az egykori gödi Topház bejáratán. A második héten szolgálatra jelentkeztem az intézménybe, tizenkét órás ügyeletet vállaltam...” Vecsei Miklós írását olvashatják az alábbiakban.

14:48
Útravaló – 2019. április 26.

Útravaló – 2019. április 26.

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. április 26.

Mai evangélium – 2019. április 26.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 21,1–14

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle