A fák és a gyerekek együtt nőnek – KÉPRIPORT

2017. október 18. szerda 14:25

Október 9-én hetven fát ültettek a közelmúltban született gyermekek tiszteletére Nyíregyházán, a második Újéletfa-ligetben.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Hetven család döntött úgy, hogy fát ültetnek a 2016. július 31. után született gyermekük tiszteletére. A második Újéletfa-ligetben megvalósuló programot a város önkormányzata és a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. kezdeményezte.

Az akció kezdete – 2014 – óta az első Újéletfa-liget már megtelt cseperedő fákkal, ezért volt szükség e második liget kialakítására az újonnan ültetendő fák számára. A Búvár utca, Szikla utca, Kerék utca által határolt területen 2016-ban már összesen nyolcvan fát ültettek: hársat, juhart és kőrist.

Október 9-én az önkormányzat által ajándékozott hetven kőrisfacsemetének ástak helyet a nyíregyházi második Újéletfa-ligetben.

Köszöntőjében Kovács Ferenc polgármester örömét fejezte ki, hogy Nyíregyházán egyre több gyermek születik, s hogy az ültetett fák által szépül, zöldebb lesz a város, továbbá erősödik a közösség.

Az ötletgazda, Adorján Gusztáv kórházi főigazgató, szülész-nőgyógyász a faültetés szimbolikus jelentőségéről beszélt. Meghatározóak a gyökereink, hogy honnan indulnak, hová vezetnek. Azokat a gyermekeket, akik itt most fát kaptak szüleiktől és városuktól, a gyökereik ide kötik. Ez a város mindig hazavárja őket – fogalmazott.

A fákat Mosolygó Béla görögkatolikus lelkipásztor, a Nyíregyházi Egyházmegye Püspöki Hivatalának irodaigazgatója és Pankotai József kertvárosi plébános szentelte meg.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye/Polyákné Tóth Nóra

Fotó: Polyákné Tóth Nóra

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Címkék: család, ifjúság
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
keletrol-jon-lux-nyugatrol-luxus-kiss-rigo-laszlo-magyar-puspokok-ad-limina-latogatasarol
Keletről jön a lux, nyugatról a luxus – Kiss-Rigó László a magyar püspökök ad limina látogatásáról

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai november 20. és 24. között ad limina látogatáson vesznek részt Rómában. A küldöttség tagjaként Rómában tartózkodó Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök a Vatikáni Rádió magyar adásában beszélt eddigi tapasztalatairól, élményeiről.

14:28
ferenc-papa-misen-belepunk-golgota-esemenyeibe-es-nem-szinieloadasra-megyunk
Ferenc pápa: A misén belépünk a Golgota eseményeibe, és nem színielőadásra megyünk!

A Szentatya november 22-én folytatta katekéziseit a szentmiséről. A mise emlékezet jellegéről elmélkedett, a szentmise ugyanis Krisztus húsvéti misztériumának emlékezete.

2017. november 22. szerda