A nagybecskereki iskolanővérek szerveztek adventi programot a szegedi Katolikus Házban

2018. december 5. szerda 10:33

A szegedi, a dél-alföldi régió és a Vajdaság fiataljai vettek részt a szegedi Katolikus Házban tartott kézművesprogramon december 1-jén.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Adventi alkotóházat rendeztek a szegedi Katolikus Házban, amely az „Önkéntesek és közösségek határok nélkül projekt” keretein belül, az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia európai uniós program támogatásával valósult meg.

A nagybecskereki iskolanővérek szervezésében a szegedi és a dél-alföldi régió fiataljai mellett vajdasági diákok is érkeztek; a helyszínt a Katolikus Ház biztosította. A foglalkozás keretében lehetőség volt adventi koszorú készítésére, mézeskalács díszítésére, valamint díszek készítésére. A szervezők célja az volt, hogy a közös alkotás által erősödjön a fiatalok között az együttműködés, az egymásra való odafigyelés, fejlődjön önkifejező képességük; bepillantást nyerjenek egymás kultúrájába.

Forrás és fotó: Katolikus Ház, Szeged

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kegyelmet-es-eszkozoket-kapunk-hithez
Kegyelmet és eszközöket kapunk a hithez – Vízi Elemér SJ tartományfőnök a huszonöt éves Manrézáról

Huszonöt évvel ezelőtt, Szent Erzsébet napján áldotta meg Angelo Acerbi pápai nuncius a jezsuiták dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Házát. A lelkigyakorlatos és konferenciaközpont történetéről, jelenéről és a jövőre vonatkozó tervekről Vízi Elemér SJ tartományfőnököt kérdeztük.

19:59
ferenc-papa-gondolkodjunk-el-miben-tudnank-valtoztatni-magatartasunkon
Ferenc pápa: Gondolkodjunk el, miben tudnánk változtatni magatartásunkon!

December 9-én délben a Szentatya elimádkozta az Úrangyala imát a Szent Péter téren egybegyűlt zarándokokkal. Hangsúlyozta, hogy nekünk is tudnunk kell változtatni magatartásunkon, nyitnunk kell mások felé, reményt és vigaszt kell vinnünk az embereknek.

18:57
Adventi kalendárium – 2018. december 9., advent 2. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 9., advent 2. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 9.

Mai evangélium – 2018. december 9.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Lk 3,1–6

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle