A pápa felhívása olasz munkások érdekében

Ferenc pápa – 2014. április 23., szerda | 17:11

A szerdai általános kihallgatás végén a Szentatya felhívást tett közzé Lucchiniből hozzá forduló munkásokért. Lelki közelségéről és imáiról biztosította őket; testvéri ölelését küldte nekik – tudósít a Vatikáni Rádió honlapja.

„Tegnap videó-üzenetet kaptam a Lucchini di Piombino olasz település munkásaitól, amelyet egy helyi vállalat bezárása előtt küldtek. Nagyon meghatott és elszomorított. Kedves munkások, kedves testvérek, arcotokon tükröződik a nagy szomorúság és a családapák aggodalma, akik csak a munkához való jogot kérik annak érdekében, hogy méltóságteljesen élhessenek, és táplálékot, oktatást tudjanak biztosítani gyermekeiknek” – mondta Ferenc pápa.

Lelki közelségéről és imáiról biztosította őket. Kifejezte: azért fohászkodik, hogy amikor az emberi remény kialszik, maradjon mindig égve az isteni remény, amely sosem okoz csalódást. A Szentatya testvéri ölelését küldte az olasz munkásoknak.

A vezetőkhöz fordulva azt kérte, hogy minden erőfeszítést tegyenek meg a kreativitás és a nagylelkűség terén, hogy fellobbantsák a reményt embertársaik és minden munkanélküli szívében, akik a pazarlás és a gazdasági válság miatt kerültek ebbe a helyzetbe.

Nyissátok ki szemeteket, és ne maradjatok karba tett kézzel! – szólított fel a pápa.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria