A Szentatya üzenetet küldött a Texasban összegyűlt fiataloknak

Ferenc pápa – 2016. július 28., csütörtök | 14:42

Az amerikai fiatalok a texasi Brownsville-ben gyűltek össze, hogy lélekben csatlakozzanak azokhoz, akik Krakkóban részt vesznek az Ifjúsági Világtalálkozón.

„Kedves fiatalok! Tudom, hogy közel Mexikóhoz és Latin-Amerikához gyűltetek össze, hogy lélekben bekapcsolódjatok a krakkói találkozóba. Mindig tekintsetek előre, ne hagyjátok, hogy az élet falakat húzzon elétek. Legyen mindig bátorságotok, hogy többet akarjatok. Ugyanakkor ne felejtsetek el hátratekinteni, az örökségre, melyet elődeitektől kaptatok, nagyszüleitektől, szüleitektől. A hit örökségéről se feledkezzetek meg, amely a kezetekben nyugszik, hogy előre tekintsetek vele.

Néhányan ezt kérdezhetitek tőlem: »Atya, tekintsünk a jövő felé és emlékezzünk a múltra... de mit tegyünk ma?« Ezt mondom: Éld az életet, vedd az életet úgy, ahogy jön, és tégy jót másoknak. Ma a világban egy olyan játék zajlik, amelyben nincs hely a cserejátékosoknak. Használd fel a kapott emlékezetet, tekints a horizontra, de ragadd meg a valóságot, és vidd előre, hogy gyümölcsöket teremjen és termékeny legyen. Isten arra hív, hogy légy termékeny, hogy add át az életet, teremts reményt, fogadd el és adj irgalmasságot, és légy boldog! Ne féljetek!” – buzdította az amerikai fiatalokat Ferenc pápa.

Majd üzenete végén azt kérte tőlük, hogy legyenek lelkesek; élvezzék a találkozót Brownsville-ben, és csatlakozzanak ezáltal a krakkói fiatalokhoz.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria