A szinódusi atyák levele a fiatalokhoz: Legyetek a jelen, legyetek a legfénylőbb jövő!

Kitekintő – 2018. október 28., vasárnap | 15:27

Október 28-án, a záró szentmisén felolvasták a szinódusi atyáknak a fiatalokhoz írt levelét. Ebben biztosítják őket arról, hogy az Egyház anyaként figyel rájuk, és arra buzdítanak, hogy ne veszítsék el lendületüket, törjenek magasra a Lélek erejében, mert az Egyháznak szüksége van lelkesedésükre.

Hozzátok fordulunk, világ fiataljai, mi szinódusi atyák, a remény, a bizalom és a vigasztalás szavaival. Ezekben a napokban azért gyűltünk egybe, hogy meghallgassuk Jézus, „az örökké fiatal Jézus” szavát, hogy felismerjük benne a ti hangotokat, az öröm, a panasz és a csend kiáltásait. Ismerjük benső kereséseiteket, örömeiteket, reményeiteket és szorongásaitokat, melyek nyugtalanságaitokat okozzák. Szeretnénk, ha most meghallgatnátok szavunkat: örömeitek munkatársai akarunk lenni, hogy elvárásaitok példaképekké változzanak. Biztosak vagyunk benne, hogy készek vagytok elköteleződni élni akarásotokkal, hogy álmaitok testet öltsenek életetekben és az emberi történelemben.

Ne bátortalanítsanak el benneteket a mi gyengeségeink, törékenységünk és bűneink ne akadályozzák bizalmatokat! Az Egyház anya, nem hagy el benneteket, és készen áll arra, hogy elkísérjen benneteket új utakra, magaslatok ösvényeire, ahol a Lélek szele erősebben fúj, eloszlatja a bizalmatlanság, a felületesség, az elbátortalanodás ködjeit.

Amikor a világ – amit Isten olyannyira szeretett, hogy saját Fiát, Jézust adta oda érte – (...) elűzi a leggyengébbeket, akkor ti segítsétek nekik felkelni; nézzetek rájuk a szeretet, a szépség, az igazság, az igazságosság tekintetével. Egy hónapon át együtt haladtunk néhányatokkal és másokkal, akik imával és szeretettel hozzánk kapcsolódtak. Szeretnénk folytatni az utat a föld minden részén, ahová az Úr Jézus hív bennünket mint missziós tanítványokat.

Az Egyháznak égetően szüksége van a lelkesedésetekre! Legyetek útitársai a legtörékenyebbeknek, a legszegényebbeknek és az élet sérültjeinek! Legyetek a jelen, legyetek a legfénylőbb jövő! – buzdítják a fiatalokat levelükben a szinódusi atyák.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria