Adventi eucharisztikus imaestet tartottak Szegeden

2018. december 14. péntek, 17:24

Ismét megrendezték a szegedi fiatalok Adventi face2Face Eukarisztikus Imaest elnevezésű találkozóját december 12-én, a szegedi Dóm Látogatóközpontban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az imaestet a szegedi Föld Sója Karizmatikus Ifjúsági Közösség szervezte, a zenei szolgálatot pedig a Szabad-ON Katolikus Dicsőítő Közösség végezte. Az est mottójául Izajás próféta szavait választották: „Vessző kél majd Izáj törzséből, hajtás sarjad gyökeréből” (Iz 11,1). 


Az imaalkalom során Nagy Róbert szőregi plébános tartott elmélkedést, aki arra biztatta a jelenlévőket, hogy merjenek Istenre nézni, mert Ő az, aki a legmélyebben ismeri az embert. „Ő kimondja a nevem, és így a szentségimádásban párbeszéd jön létre közöttünk. Csendes, személyes és a legmélyebb bizalomban megélt imádság” – tanított a plébános.

Az imaesten Répás Sára egyetemi hallgató tett tanúságot az Istenhez való visszatalálásáról és a Szentlélekkel kialakult kapcsolatáról személyes történetén keresztül. A dicsőítés és szentségimádás alatt szentgyónásra is volt lehetőség.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Szűcs Sebestyén

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
kezdetet-vette-az-okumenikus-imahet-most-kell-egyuttmukodnunk-kuldetesunk-teljesiteseben
Kezdetét vette az ökumenikus imahét – Most kell együttműködnünk a küldetésünk teljesítésében

A budapesti, Deák téri evangélikus templomban tartották meg az ökumenikus imahét országos nyitó istentiszteletét január 20-án. Az eseményen Erdő Péter bíboros, prímás és Szabó István református püspök mondott beszédet.

2019. január 20. vasárnap
az-ima-hegyeket-mozgat-jubileumi-szentmise-arpad-hazi-szent-margit-tiszteletere
Az ima hegyeket mozgat – Jubileumi szentmise Árpád-házi Szent Margit tiszteletére

Árpád-házi Szent Margit ünnepe alkalmából január 20-án a Margit-szigeten mutatott be szentmisét Erdő Péter bíboros. A főpásztor a jubileumi alkalommal – negyven éve indította el ezt a hagyományt Lékai László bíboros – arról tanított, miért időszerű, és mit üzen ma a szent királylány példája.

2019. január 20. vasárnap