Adventi eucharisztikus imaestet tartottak Szegeden

2018. december 14., péntek | 17:24

Ismét megrendezték a szegedi fiatalok Adventi face2Face Eukarisztikus Imaest elnevezésű találkozóját december 12-én, a szegedi Dóm Látogatóközpontban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az imaestet a szegedi Föld Sója Karizmatikus Ifjúsági Közösség szervezte, a zenei szolgálatot pedig a Szabad-ON Katolikus Dicsőítő Közösség végezte. Az est mottójául Izajás próféta szavait választották: „Vessző kél majd Izáj törzséből, hajtás sarjad gyökeréből” (Iz 11,1). 


Az imaalkalom során Nagy Róbert szőregi plébános tartott elmélkedést, aki arra biztatta a jelenlévőket, hogy merjenek Istenre nézni, mert Ő az, aki a legmélyebben ismeri az embert. „Ő kimondja a nevem, és így a szentségimádásban párbeszéd jön létre közöttünk. Csendes, személyes és a legmélyebb bizalomban megélt imádság” – tanított a plébános.

Az imaesten Répás Sára egyetemi hallgató tett tanúságot az Istenhez való visszatalálásáról és a Szentlélekkel kialakult kapcsolatáról személyes történetén keresztül. A dicsőítés és szentségimádás alatt szentgyónásra is volt lehetőség.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Szűcs Sebestyén

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
-gyertek-nezzetek-meg-szakmai-delutant-tartottak-brenner-janos-foiskolan
„Gyertek, nézzétek meg!” – Szakmai délutánt tartottak a Brenner János-főiskolán

„Gyertek, nézzétek meg!” mottóval nyilvános szakmai délutánt tartottak a Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjában március 25-én. A rendezvényen részt vett Székely János szombathelyi megyéspüspök is.

18:05
maria-egesz-elete-igen-isten-szavara-imaest-gyumolcsolto-boldogasszony-unnepen-sziklatemplomban
Mária egész élete igen Isten szavára – Imaest Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a Sziklatemplomban

Az Életvédő Fórum szervezésében „élek és ti is élni fogtok…” (Jn 14,19) mottóval fiatalok és idősebbek együtt imádkoztak az életért március 25-én, Urunk születése hírüladásának ünnepén, Gyümölcsoltó Boldogasszony napjának előestéjén a pálosok Gellért-hegyi Sziklatemplomában.

16:44