Adventi eucharisztikus imaestet tartottak Szegeden

2018. december 14. péntek, 17:24

Ismét megrendezték a szegedi fiatalok Adventi face2Face Eukarisztikus Imaest elnevezésű találkozóját december 12-én, a szegedi Dóm Látogatóközpontban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az imaestet a szegedi Föld Sója Karizmatikus Ifjúsági Közösség szervezte, a zenei szolgálatot pedig a Szabad-ON Katolikus Dicsőítő Közösség végezte. Az est mottójául Izajás próféta szavait választották: „Vessző kél majd Izáj törzséből, hajtás sarjad gyökeréből” (Iz 11,1). 


Az imaalkalom során Nagy Róbert szőregi plébános tartott elmélkedést, aki arra biztatta a jelenlévőket, hogy merjenek Istenre nézni, mert Ő az, aki a legmélyebben ismeri az embert. „Ő kimondja a nevem, és így a szentségimádásban párbeszéd jön létre közöttünk. Csendes, személyes és a legmélyebb bizalomban megélt imádság” – tanított a plébános.

Az imaesten Répás Sára egyetemi hallgató tett tanúságot az Istenhez való visszatalálásáról és a Szentlélekkel kialakult kapcsolatáról személyes történetén keresztül. A dicsőítés és szentségimádás alatt szentgyónásra is volt lehetőség.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Szűcs Sebestyén

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd