Adventi gyertyagyújtás Ajkán

2017. december 6. szerda 13:13

December 2-án este az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola 5. a osztályos tanulói vezették az adventi gyertyagyújtás első lelki készületét Ajkán, az Agórán.

Az ünnepi készületre több százan gyűltek össze, hogy idén is együtt készüljenek a szent ünnepre. A jelenlévőket Reitter István hittanár Hartinger Ottó Adventi gyertyafény című versével köszöntötte.

Ezt követően a katolikus iskola 5. a osztályának áhítatába kapcsolódhattak be a jelenlévők. Bakos Frigyes esperes, plébános, az iskola lelki igazgatója gondolataival az új adventre, Krisztus második eljövetelére irányította a figyelmet.

A város adventi koszorúján az első gyertyát Rieder András, a katolikus iskola igazgatója gyújtotta meg. A lelki készület ökumenikus áldásokkal ért véget.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink - olvasta már?
a-magyarorszagi-noi-szerzeteseket-kepviselo-szervezet-elnokeve-valasztottak-lobmayer-m-juditot
A magyarországi női szerzeteseket képviselő szervezet elnökévé választották Lobmayer M. Juditot

A Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciájának (MRK) rendes tagjai 2018. március 19-én új elnököt, és ugyanekkor elnökségi tagokat is választottak Budapesten, az MRK tavaszi ülésén.

2018. március 19. hétfő
alljatok-gyermekeitek-mellett-orizzetek-lepteiket-apak-napi-koszonto-ferenc-papaval
Álljatok gyermekeitek mellett, őrizzétek lépteiket! – Apák napi köszöntő Ferenc pápával

Apák napja alkalmából Ferenc pápa gondolataival és gyermekkorunk imájával szeretnénk köszönteni minden édesapát, és hálát adni értük az Úrnak most és az év minden napján. Imádkozzunk értük, és kérjük Szent József közbenjárására Isten gazdag áldását életükre!

2018. március 19. hétfő