Adventi gyertyagyújtás Ajkán

2017. december 6. szerda 13:13

December 2-án este az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola 5. a osztályos tanulói vezették az adventi gyertyagyújtás első lelki készületét Ajkán, az Agórán.

Az ünnepi készületre több százan gyűltek össze, hogy idén is együtt készüljenek a szent ünnepre. A jelenlévőket Reitter István hittanár Hartinger Ottó Adventi gyertyafény című versével köszöntötte.

Ezt követően a katolikus iskola 5. a osztályának áhítatába kapcsolódhattak be a jelenlévők. Bakos Frigyes esperes, plébános, az iskola lelki igazgatója gondolataival az új adventre, Krisztus második eljövetelére irányította a figyelmet.

A város adventi koszorúján az első gyertyát Rieder András, a katolikus iskola igazgatója gyújtotta meg. A lelki készület ökumenikus áldásokkal ért véget.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink - olvasta már?
otszazan-az-egymilliobol-rozsafuzert-imadkozo-gyermekek-tanusagtetele-szolnokon
Ötszázan az egymillióból – Rózsafüzért imádkozó gyermekek tanúságtétele Szolnokon

A Magyar Katolikus Egyház is csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek keretében október 18-án világszerte gyermekek imádkozzák együtt a rózsafüzért a világ egységéért és békéjéért. Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” imalánc egyik hazai helyszínére, Szolnokra látogattunk.

2018. október 18. csütörtök
ujabb-vilagmeretu-szentsegimadasra-hivnak-krisztus-kiraly-founnepenek-eloestejen
Újabb világméretű szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén

Egyórás szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén, november 24-én, szombaton a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői.

2018. október 18. csütörtök