Adventi gyertyagyújtás Ajkán

2017. december 6. szerda 13:13

December 2-án este az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola 5. a osztályos tanulói vezették az adventi gyertyagyújtás első lelki készületét Ajkán, az Agórán.

Az ünnepi készületre több százan gyűltek össze, hogy idén is együtt készüljenek a szent ünnepre. A jelenlévőket Reitter István hittanár Hartinger Ottó Adventi gyertyafény című versével köszöntötte.

Ezt követően a katolikus iskola 5. a osztályának áhítatába kapcsolódhattak be a jelenlévők. Bakos Frigyes esperes, plébános, az iskola lelki igazgatója gondolataival az új adventre, Krisztus második eljövetelére irányította a figyelmet.

A város adventi koszorúján az első gyertyát Rieder András, a katolikus iskola igazgatója gyújtotta meg. A lelki készület ökumenikus áldásokkal ért véget.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: egyházmegyék
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kitagult-liturgikus-ter-bemutatjuk-megujulo-gyori-szekesegyhazat
Kitágult a liturgikus tér – Bemutatjuk a megújuló győri székesegyházat

A győri Nagyboldogasszony-székesegyház felújításáról Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke; Lukácsi Zoltán, a Győri Hittudományi Főiskola rektora; Bognár István püspöki irodaigazgató, a székesegyház plébánosa és Németh Attila sopronbánfalvi plébános számolt be olvasóinknak.

2017. december 13. szerda
angyal-lehel-teren-bunbanati-es-imaestet-tartanak-az-arpad-hazi-szent-margit-templomban
ANGYAL a Lehel téren – Rekordszámú pap várja a gyónni vágyókat az Árpád-házi Szent Margit-templomban

A Regnum Marianum és a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom közössége „Adventi és Nagyböjti Gyónási Alkalmat”, azaz ANGYAL-t szervez december 20-án, 18 órától a budapesti Lehel téri templomban.

2017. december 13. szerda