Adventi gyertyagyújtás Ajkán

2017. december 6. szerda 13:13

December 2-án este az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola 5. a osztályos tanulói vezették az adventi gyertyagyújtás első lelki készületét Ajkán, az Agórán.

Az ünnepi készületre több százan gyűltek össze, hogy idén is együtt készüljenek a szent ünnepre. A jelenlévőket Reitter István hittanár Hartinger Ottó Adventi gyertyafény című versével köszöntötte.

Ezt követően a katolikus iskola 5. a osztályának áhítatába kapcsolódhattak be a jelenlévők. Bakos Frigyes esperes, plébános, az iskola lelki igazgatója gondolataival az új adventre, Krisztus második eljövetelére irányította a figyelmet.

A város adventi koszorúján az első gyertyát Rieder András, a katolikus iskola igazgatója gyújtotta meg. A lelki készület ökumenikus áldásokkal ért véget.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink - olvasta már?
nekilendulni-szeretetbol-orommel-elbucsuztunk-egerszaloktol2
Nekilendülni, szeretetből, örömmel – Elbúcsúztunk Egerszalóktól

Július 15-én érkezett záró napjához az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, Egerszalók búcsúnapján Ternyák Csaba érsek összegzésre kérte a résztvevőket. „Nehézséggel jár kereszténynek lenni, de az öröm és a szeretet az, ami igazán kereszténnyé tesz.”

2018. július 15. vasárnap
ferenc-papa-az-evangelium-hirdetoi-nem-menedzserek-nem-turnezo-celebek
Ferenc pápa: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, nem turnézó celebek!

Július 15-én, vasárnap délben az evangélium hiteles hirdetésének jellemzőiről elmélkedett a Szentatya, majd elimádkozta az Úrangyalát a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel.

2018. július 15. vasárnap