Adventi gyertyagyújtás Ajkán

2017. december 6. szerda 13:13

December 2-án este az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola 5. a osztályos tanulói vezették az adventi gyertyagyújtás első lelki készületét Ajkán, az Agórán.

Az ünnepi készületre több százan gyűltek össze, hogy idén is együtt készüljenek a szent ünnepre. A jelenlévőket Reitter István hittanár Hartinger Ottó Adventi gyertyafény című versével köszöntötte.

Ezt követően a katolikus iskola 5. a osztályának áhítatába kapcsolódhattak be a jelenlévők. Bakos Frigyes esperes, plébános, az iskola lelki igazgatója gondolataival az új adventre, Krisztus második eljövetelére irányította a figyelmet.

A város adventi koszorúján az első gyertyát Rieder András, a katolikus iskola igazgatója gyújtotta meg. A lelki készület ökumenikus áldásokkal ért véget.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: egyházmegyék
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-az-uristen-lelke-van-rajtam-piarista-oregdiakok-koszontottek-85-eves-jelenits-istv
„Az Úristen lelke van rajtam” – Piarista öregdiákok köszöntötték a 85 éves Jelenits Istvánt

Jelenits István az öröm vasárnapján, december 17-én a budapesti piarista kápolnában, az öregdiákok miséjén konferenciabeszédet mondott, majd családias hangulatban ünnepelte körükben 85. születésnapját.

11:33
ferenc-papa-ha-kivesszuk-jezust-mi-marad-karacsonybol
Ferenc pápa: Ha kivesszük Jézust, mi marad a karácsonyból?

December 17-én, advent harmadik vasárnapján a déli Mária-imádság elimádkozásakor a Szentatya arra biztatta a hívőket, hogy örömmel, imával és hálaadással készüljenek karácsonyra. Ferenc pápa beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. december 17. vasárnap