Alapításának 100. évfordulóját ünnepelte a Schönstatt Mozgalom

Hazai – 2014. július 16., szerda | 13:01

A mozgalom megalapításának századik évfordulójának tiszteletére Ferenc pápa teljes búcsút engedélyezett a világ összes Schönstatt-kápolnájában, így az óbudavári kápolnában is – olvasható a Veszprémi Főegyházmegye honlapján.

A Schönstatt Mozgalom alapításának századik évfordulóját, a Schönstatt kápolna alapkőletételének tizedik évfordulóját számos programmal ünnepelték július 5-én Óbudaváron.

Ünnepi szentmisével emlékeztek a kettős évfordulóról, melyet Márfi Gyula veszprémi érsek celebrált, Bíró László tábori püspökkel, az MKPK családreferensével, valamint a jelenlevő atyákkal és a lelkiségi mozgalmak vezetőivel.

A szentmise szónoka, Bíró László püspök beszédében megemlékezett Josef Kentenich atyáról, a Schönstatt Mozgalom alapítójáról. Bíró László püspök kiemelte: Kentenich atya célja a mozgalom megalapításával a családok felemelése volt. Szerinte a család olyan, mint egy bárka a bűn áradata közepette, amelyet a korszellem vihara tépáz.

Noé bárkájává kell válnia minden családnak Magyarországon, hogy át tudjuk adni a következő nemzedéknek az evangéliumot, az életet – hangsúlyozta homíliájában a tábori püspök.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria