Áldás a járművekre

2018. július 31. kedd 13:18

Hagyományteremtő céllal, július 29-én, Szent Kristóf napjához kapcsolódóan gépkocsiszentelést tartottak a Somogy megyei Lábodon, Görgetegen és Csokonyavisontán.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A három településen összesen mintegy 130 járművet áldott meg Bognár Tamás plébános.

A személyautók és biciklik mellett Lábodon a nagyatádi rendőrkapitányság két járőrautóval, a nagyatádi tűzoltóság egy gépjárműfecskendővel és egy terepjáróval volt jelen. Csokonyavisontán a barcsi rendőrkapitányság egy járőrautóval, a barcsi tűzoltóság egy gépjárműfecskendővel és egy terepjáróval, a barcsi mentőállomás egy mentőautóval, a görgetegi Gazda Trans Fuvarozási Kft. pedig egy speciális, busz- és kamionmentésre alkalmas kamionnal volt jelen.

Minden jelenlévő megáldott, Szent Kristófot ábrázoló kulcstartót kapott ajándékba.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
lelki-gondjainkrol-nem-csak-plebanosoknak-es-teologusoknak
Lelki gondjainkról – nem csak plébánosoknak és teológusoknak

A plébánosok és teológusok napja résztvevői különleges előadásokat hallhattak október 18-án Pannonhalmán: Anselm Grün OSB lelki gondjainkról, Tomáš Halík professzor pedig hit és hitetlenség kérdéseiről osztotta meg gondolatait a gimnázium dísztermében.

2018. október 19. péntek
huszeves-az-alsoszentmartoni-szent-marton-ovoda
Húszéves az alsószentmártoni Szent Márton Óvoda

Alapításának huszadik évfordulóját ünnepelte az alsószentmártoni Szent Márton Óvoda. Az október 15-én tartott jubileumi ünnepségen Udvardy György megyéspüspök megáldotta a máriagyűdi kegyszobor másolatát, amit az óvodában helyeztek el.

2018. október 19. péntek