Áldás a járművekre

2018. július 31. kedd 13:18

Hagyományteremtő céllal, július 29-én, Szent Kristóf napjához kapcsolódóan gépkocsiszentelést tartottak a Somogy megyei Lábodon, Görgetegen és Csokonyavisontán.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A három településen összesen mintegy 130 járművet áldott meg Bognár Tamás plébános.

A személyautók és biciklik mellett Lábodon a nagyatádi rendőrkapitányság két járőrautóval, a nagyatádi tűzoltóság egy gépjárműfecskendővel és egy terepjáróval volt jelen. Csokonyavisontán a barcsi rendőrkapitányság egy járőrautóval, a barcsi tűzoltóság egy gépjárműfecskendővel és egy terepjáróval, a barcsi mentőállomás egy mentőautóval, a görgetegi Gazda Trans Fuvarozási Kft. pedig egy speciális, busz- és kamionmentésre alkalmas kamionnal volt jelen.

Minden jelenlévő megáldott, Szent Kristófot ábrázoló kulcstartót kapott ajándékba.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
konyv-jelent-meg-marianosztrai-palos-kolostorrol
Könyv jelent meg a márianosztrai pálos kolostorról

A budapesti Központi Papnevelő Intézet dísztermében mutatták be december 17-én a márianosztrai pálos kolostor történetét ismertető, „A fényes kolostor” című kötetet, mely az Ecclesia Szövetkezet gondozásában jelent meg. Az eseményen jelen volt Beer Miklós váci megyéspüspök.

2018. december 18. kedd
ader-janos-adventi-ebeden-fogadta-magyarorszagi-tortenelmi-egyhazak-vezetoit-92892
Áder János adventi ebéden fogadta a magyarországi történelmi egyházak vezetőit

Áder János köztársasági elnök december 18-án, kedden a hagyományoknak megfelelően adventi ebéden fogadta a magyarországi történelmi egyházak vezetőit. Az ünnepségen Erdő Péter bíboros, prímás mondott asztali áldást.

2018. december 18. kedd