Apostoli vizitáció a Krisztus Legionáriusai kongregációnál

2009. július 10., péntek | 13:26

A Krisztus Legionáriusai kongregáció hivatalosan bejelentette, hogy július 15-én megkezdődik a problémás vallási közösség szentszéki vizsgálata.

Az Egyesült Államokban és Kanadában Charles J. Chaput denveri érsek, Mexikóban és Közép-Amerikában Ricardo Watty Urquidi mexikói püspök, Dél-Amerikában pedig a chilei Ricardo Ezzati Andrello érsek látogatja a kongregációt. A vizitáció eredményéről tájékoztatják a Szentszéket, amely ezt követően megadja a megfelelő iránymutatást a közösségnek – tudósít a CNA.

Alvaro Corcuera, a Légió általános elöljárója (képünkön) arra biztatta a kongregáció tagjait, hogy köszönjék meg Istennek és az Egyháznak a Szentatya által felkínált segítséget, és minden közösségben igaz szeretettel és hittel fogadják a látogatókat mint Krisztus helytartójának képviselőit.

A mexikói eredetű kongregációt néhány hónapja mélyen megrázta a hír, hogy az alapítónak, a 2008 januárjában elhunyt Marcel Maciel atyának viszonya volt egy nővel, akitől gyermeke is született, sőt az 1980-as években a kongregációhoz csatlakozó fiatalok szexuális zaklatásával is vádolták.

Magyar Kurír


Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
szivekben-orzott-regi-husvetok
Régi húsvétok nyomában – Találkozás a fertődi idősek otthona lakóival

Ismét emlékeket gyűjtöttünk, újra Fertődön, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentes Mihály pap költőről elnevezett idősek otthonában. A nagyböjti készület közben ezúttal a szívekben őrzött régi húsvétokra vethettünk egy pillantást.

19:02
keresztesne-varhelyi-interju-munkacsy
„Nem hagy nyugodni az én Krisztusom” – Beszélgetés Munkácsy trilógiájáról

Keresztesné Várhelyi Ilona irodalomtörténésszel próbáltuk megfejteni a képek üzenetét.

15:00