Apostoli vizitáció a Krisztus Legionáriusai kongregációnál

2009. július 10. péntek, 13:26

A Krisztus Legionáriusai kongregáció hivatalosan bejelentette, hogy július 15-én megkezdődik a problémás vallási közösség szentszéki vizsgálata.

Az Egyesült Államokban és Kanadában Charles J. Chaput denveri érsek, Mexikóban és Közép-Amerikában Ricardo Watty Urquidi mexikói püspök, Dél-Amerikában pedig a chilei Ricardo Ezzati Andrello érsek látogatja a kongregációt. A vizitáció eredményéről tájékoztatják a Szentszéket, amely ezt követően megadja a megfelelő iránymutatást a közösségnek – tudósít a CNA.

Alvaro Corcuera, a Légió általános elöljárója (képünkön) arra biztatta a kongregáció tagjait, hogy köszönjék meg Istennek és az Egyháznak a Szentatya által felkínált segítséget, és minden közösségben igaz szeretettel és hittel fogadják a látogatókat mint Krisztus helytartójának képviselőit.

A mexikói eredetű kongregációt néhány hónapja mélyen megrázta a hír, hogy az alapítónak, a 2008 januárjában elhunyt Marcel Maciel atyának viszonya volt egy nővel, akitől gyermeke is született, sőt az 1980-as években a kongregációhoz csatlakozó fiatalok szexuális zaklatásával is vádolták.

Magyar Kurír


Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ne-feljunk-talalkozni-krisztussal-az-idegenekben-es-migransokban
Ferenc pápa: Ne féljünk találkozni Krisztussal az idegenekben és a migránsokban!

Február 15-én délután maga a Szentatya nyitotta meg szentmisével a „Félelemtől mentesek” című háromnapos találkozót Sacrofanóban, amelyet az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) „Bevándorlók” nevű alapítványa, az olasz karitász és az Astalli Központ szervezett.

08:57
erdo-peter-nagyszeru-lenne-ha-az-eucharisztikus-kongresszust-boldogga-avatas-is-kiserhetne
Erdő Péter: Nagyszerű lenne, ha az Eucharisztikus Kongresszust boldoggá avatás is kísérhetné

Bizakodni lehet, hogy Mindszenty József bíboros boldoggáavatási eljárása újabb lépést tesz a 2020-as magyarországi Eucharisztikus Kongresszusig Erdő Péter bíboros, prímás szerint, aki vatikáni tanácskozásai végén Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról is nyilatkozott február 15-én MTI-nek.

2019. február 15. péntek