Az Eucharisztia az Egyház életének forrása – Egyházmegyei eucharisztikus lelkinap Orosházán

2018. október 22. hétfő 19:10

A második előkészületi évre meghirdetett mottó jegyében szerveztek egyházmegyei lelkinapot október 20-án a Békés megyei Orosházán. Az eseménynek a város Jézus Szíve-temploma adott otthont, melynek szomszédságában áll az egyetlen olyan kültéri emlékmű, melyet az 1938-as kettős szentévben állítottak.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A lelkinap programja a világosság rózsafüzérének közös elimádkozásával kezdődött, az imádságot a domonkos nővérek és a szeged-csanádi papnövendékek vezették.

Ezt követően Serfőző Levente egyházmegyei referens beszélt az 1938-ban szervezett eucharisztikus szentév országos és szeged-csanádi egyházmegyei eseményeiről, majd bemutatta a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus célját, tervezett eseményeit és az erre irányuló egyházmegyei programokat.

A nap főelőadója Hatházi Róbert, a kecskeméti Szent Család-plébánia plébánosa volt, aki előadásban kiemelte: az Eucharisztiában Isten a maga egyszerűségében vár bennünket, egészen közel jön hozzánk és találkozásra hív önmagával. Gyakran beszélünk nagypéntek Jézusáról, a haldokló Jézusról, de kevésbé látszik rajtunk az élő Krisztus, az a mély és személyes tapasztalat, hogy Ő az életünk része.

A nap folyamán tartott szentségimádást Pálfai Zoltán makói plébános vezette, majd a lelkinapot Kovács Zoltán kisteleki káplán újmiséje zárta. Az egész program alatt lehetőség volt gyónásra a jelen lévő atyáknak köszönhetően.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye előkészületi programjairól a www.corunum2020.hu honlapon tájékozódhatnak.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Csányi Helga Marinetta

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
a-filmek-reven-kozelebb-kerulhetunk-istenhez-dancsak-viktor-kereszteny-film-es-konyvnapokrol
A filmek révén közelebb kerülhetünk Istenhez – Dancsák Viktor a Keresztény Film- és Könyvnapokról

Az Etalon Film Kiadó november 23. és 25. között hetedik alkalommal rendezi meg a Keresztény Film- és Könyvnapokat az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Dancsák Viktor hittanárral, az esemény szervezőjével beszélgettünk.

09:48
segitettbol-lett-segito-bemutatjuk-szent-erzsebet-rozsaja-dij-idei-kituntetettjet
Segítettből lett segítő – Bemutatjuk a Szent Erzsébet rózsája díj idei kitüntetettjét

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén Horváth Kálmánnét, a Katolikus Karitász győri csoportjának önkéntesét tüntette ki a Szent Erzsébet rózsája díjjal, melyet Veres András, az MKPK elnöke adott át november 17-én a Szent István-bazilikában. A díjazottról szóló riportunkat olvashatják.

2018. november 19. hétfő