Az Eucharisztia az Egyház életének forrása – Egyházmegyei eucharisztikus lelkinap Orosházán

2018. október 22., hétfő | 19:10

A második előkészületi évre meghirdetett mottó jegyében szerveztek egyházmegyei lelkinapot október 20-án a Békés megyei Orosházán. Az eseménynek a város Jézus Szíve-temploma adott otthont, melynek szomszédságában áll az egyetlen olyan kültéri emlékmű, melyet az 1938-as kettős szentévben állítottak.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A lelkinap programja a világosság rózsafüzérének közös elimádkozásával kezdődött, az imádságot a domonkos nővérek és a szeged-csanádi papnövendékek vezették.

Ezt követően Serfőző Levente egyházmegyei referens beszélt az 1938-ban szervezett eucharisztikus szentév országos és szeged-csanádi egyházmegyei eseményeiről, majd bemutatta a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus célját, tervezett eseményeit és az erre irányuló egyházmegyei programokat.

A nap főelőadója Hatházi Róbert, a kecskeméti Szent Család-plébánia plébánosa volt, aki előadásban kiemelte: az Eucharisztiában Isten a maga egyszerűségében vár bennünket, egészen közel jön hozzánk és találkozásra hív önmagával. Gyakran beszélünk nagypéntek Jézusáról, a haldokló Jézusról, de kevésbé látszik rajtunk az élő Krisztus, az a mély és személyes tapasztalat, hogy Ő az életünk része.

A nap folyamán tartott szentségimádást Pálfai Zoltán makói plébános vezette, majd a lelkinapot Kovács Zoltán kisteleki káplán újmiséje zárta. Az egész program alatt lehetőség volt gyónásra a jelen lévő atyáknak köszönhetően.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye előkészületi programjairól a www.corunum2020.hu honlapon tájékozódhatnak.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Csányi Helga Marinetta

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
-nem-rovidultem-meg-folszenteltsegemben-beszelgetes-biro-laszlo-puspokkel-hivatasrol-betegsegrol
„Nem rövidültem meg fölszenteltségemben” – Beszélgetés Bíró László püspökkel hivatásról, betegségről

Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családreferense, május 21-én ünnepli püspökké szentelésének 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból felkerestük őt a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházban.

13:01
megindito-kepek-es-tanusagtetel-fogvatartottak-adtak-elo-szent-adorjan-legendajat
Megindító képek és tanúságtétel – Fogvatartottak adták elő Szent Adorján legendáját

Családok ülnek kis körökben a balassagyarmati volt vármegyeháza dísztermében; lelkesen beszélgetnek, mosolyognak, nevetnek, már-már idillinek tetsző a pillanat. Csakhogy ez egy rendkívüli találkozás a városi börtön fogvatartottjai és családtagjaik között.

2019. május 20., hétfő