Az eucharisztikus kongresszusról tartott előadást Fábry Kornél Pápán a KÉSZ találkozóján

2018. december 17. hétfő, 14:29

December 12-én tartotta decemberi összejövetelét a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) pápai csoportja. A rendezvényen ezúttal az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról (NEK) esett szó, melyről Fábry Kornél tartott előadást a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulájában.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust 2020. szeptember 13. és 20. között tartják Budapesten. Az 1881 óta rendszeresen megszervezett egyhetes nemzetközi rendezvényen a Katolikus Egyház tanítása szerint az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztust hirdetik és ünneplik.

Magyarországon 1938. májusában tartották a 34. Eucharisztikus Világkongresszust, így a 2020-as esemény a második ilyen alkalom lesz. A 2016. január 24. és 31. között a Fülöp-szigeteki Cebuban megtartott 51. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus végén jelentette be Ferenc pápa, hogy a következő rendezvény helyszíne Budapest lesz – mondta előadásában Fábry Kornél, a NEK Általános Titkárságának főtitkára.

Hozzátette, a nagyszabású rendezvényre, amelynek előkészületi munkálatai és megvalósítása az olimpiáéhoz hasonlatos méretűek, Magyarország már megkezdte a felkészülést.

A megnyitó ceremónia szeptember 13-án lesz majd, melyre várják az országon belüli és a határon túli elsőáldozókat. Soha vissza nem térő alkalom lesz számukra, hogy a világrendezvény keretein belül lehet az elsőáldozásuk. Délelőttönként aztán plenáris üléseket tartanak imával, tanúságtételekkel, katekézisekkel a Hungexpo környékén. Délután kulturális és vallási programok várják az érdeklődőket Budapest egész területén, ez az Ars Sacra Fesztiválhoz kapcsolódik majd. A rendezvényre a világ minden pontjáról érkeznek majd résztvevők, akiknek bemutathatjuk a magyar keresztény kultúrát – emelte ki a főtitkár, majd hozzátette, természetesen a fiatalokra is gondoltak. A Papp László Budapest Sportarénában lesz majd az ifjúsági est, szombaton pedig ünnepi szentmisét mutatnak be a Parlament előtt, majd gyertyás körmenetre invitálják a résztvevőket a Hősök terére. Vasárnap lesz a záró szentmise, itt adják tovább a stafétát a következő szervező városnak.

Fábry Kornél elmondta, 1938-ban körülbelül félmillió ember vett részt a kongresszuson, s remélik, 2020-ban szintén sokan eljönnek külföldről is.

Forrás és fotó: Papa-ma.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

2019. január 21. hétfő
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

2019. január 21. hétfő
Seregély István: Útravaló – 2019. január 22.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 22.

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt... »

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. január 22.

Mai evangélium – 2019. január 22.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 2,23-28

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle