Az ország legidősebb papja volt, szombaton temetik

Megszentelt élet – 2013. április 25., csütörtök | 17:13

Szombaton vesznek végső búcsút rendtársai, rokonai, tisztelői és egykori hívei Boros Gyevi Imrétől, aki az ország legidősebb papja volt. A ferences szerzetes életének 99., szerzetességének 77. és áldozópapságának 72. évében, április 14-én hunyt el. A Margit körúti ferenceseknél 11 órakor kezdődő szentmisét követően a templom kriptájában temetik.

Boros Gyevi Imre 1914. június 2-án született Zentán. Zágrábban és Gyöngyösön végezte a teológiát, 1941-ben szentelték pappá. Siklóson és Máriagyűdön volt hitoktató és lelkipásztor a rendek 1950-ben történt szétszóratásáig. Ezt követően világi papként Baranyában és Tolnában működött. A rendszerváltozás után azonnal visszatért a rendbe, és Szécsényben, Mátraverebély-Szentkúton, Gyöngyösön, majd haláláig a Margit körúti templomban szolgált.

Egészen a legutóbbi hetekig rendszeresen sétált, olvasott, vendégeket fogadott, keresett lelki vezető volt. Szerény, figyelmes és igen kedves ember volt, aki ferences papi hivatásához a legnehezebb időkben is hű maradt. Hetvenéves papi jubileumán, 2011-ben azért adott hálát, hogy az Úr mindig megsegítette, és mint mondta: „talán” valamit tett az Úr dicsőségére.

Ferences Sajtóközpont/Magyar Kurír