Az orvosi bizottság elismerte a II. János Pál szenttéavatásához szükséges csodás gyógyulást

2013. április 25. csütörtök, 11:25

A vatikáni bizottság megállapította egy II. János Pál közbenjárásának tulajdonított gyógyulásról, hogy tudományosan megmagyarázhatatlan. Ha a teológiai bizottság jóváhagyása is megtörténik, II. János Pált még idén szentté avathatják.

Az esetet Slawomir Oder, II. János Pál szenttéavatási ügyének posztulátora terjesztette a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának orvosi bizottsága elé januárban. Mint ismeretes, egy személy boldoggáavatásához egy csodára van szükség, a szenttéavatáshoz pedig egy másodikra, amelynek a boldoggáavatási szertartás után kell történnie.   

Az orvosok azonnal megkezdték az eset kivizsgálását, és néhány napja egyhangúlag kimondták, hogy a gyógyulás orvosilag megmagyarázhatatlan. Az eset most a Szenttéavatási Ügyek Kongregációja által felállított teológusbizottság elé kerül. Pozitív állásfoglalásuk esetén a kongregációban dolgozó bíborosoknak is meg kell erősíteniük a csoda megtörténtét. Ezután a pápa jóváhagyásával megkezdődhetnek az előkészületek a szenttéavatásra, amire – a bizottság gyors vizsgálatából ítélve – akár 2013-ban sor kerülhet – írja a Vatican Insider. 

Magyar Kurír (mk)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: Vatikán
Vezető híreink – olvasta már?
a-pasztor-feladata-hogy-gyogyitsa-baranyok-sebeit-tagle-biboros-eloadasa
A pásztor feladata, hogy gyógyítsa a bárányok sebeit – Tagle bíboros előadása

Csütörtök óta tart a Vatikánban a püspökök négynapos tanácskozása a kiskorúak védelméről az Egyházban. Plenáris előadások és kiscsoportos összejövetelek váltják egymást.

06:34
nem-jo-az-embernek-egyedul-lennie
Nem jó az embernek egyedül lennie

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg hazánkban a házasság hetét, amely február 17-én ért véget. A házasság öröméről, hivatásáról és küldetéséről Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató írását olvashatják.

2019. február 22. péntek