Az orvosi bizottság elismerte a II. János Pál szenttéavatásához szükséges csodás gyógyulást

2013. április 25., csütörtök | 11:25

A vatikáni bizottság megállapította egy II. János Pál közbenjárásának tulajdonított gyógyulásról, hogy tudományosan megmagyarázhatatlan. Ha a teológiai bizottság jóváhagyása is megtörténik, II. János Pált még idén szentté avathatják.

Az esetet Slawomir Oder, II. János Pál szenttéavatási ügyének posztulátora terjesztette a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának orvosi bizottsága elé januárban. Mint ismeretes, egy személy boldoggáavatásához egy csodára van szükség, a szenttéavatáshoz pedig egy másodikra, amelynek a boldoggáavatási szertartás után kell történnie.   

Az orvosok azonnal megkezdték az eset kivizsgálását, és néhány napja egyhangúlag kimondták, hogy a gyógyulás orvosilag megmagyarázhatatlan. Az eset most a Szenttéavatási Ügyek Kongregációja által felállított teológusbizottság elé kerül. Pozitív állásfoglalásuk esetén a kongregációban dolgozó bíborosoknak is meg kell erősíteniük a csoda megtörténtét. Ezután a pápa jóváhagyásával megkezdődhetnek az előkészületek a szenttéavatásra, amire – a bizottság gyors vizsgálatából ítélve – akár 2013-ban sor kerülhet – írja a Vatican Insider. 

Magyar Kurír (mk)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: Vatikán
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-bocsatasz-meg-testvereidnek-isten-sem-bocsat-meg-neked
Ferenc pápa: Ha nem bocsátasz meg testvéreidnek, Isten sem bocsát meg neked!

A Szentatya április 24-én folytatta a Miatyánkról szóló katekézissorozatát. Ma is az Úr imájának arról a mondatáról elmélkedett, amelyben azt kérjük, hogy az Úr engedje el adósságainkat, vétkeinket, amint mi is elengedjük embertársainkét. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2019. április 24., szerda
az-otodik-evangelium-egy-multfeltaro-evtized-szentfoldon-voros-gyozo-akademikus-professzorral
Az Ötödik Evangélium – Egy múltfeltáró évtized a Szentföldön Vörös Győző akadémikus professzorral

A kutatások lenyűgöző eredményeiről és a 20. századi „előkutatásokra” visszatekintő dokumentációkból már a harmadik reprezentatív akadémiai monográfiája jelent meg. Húsvét alkalmából az „Ötödik Evangélium” üzeneteiről kérdeztük Vörös Győzőt.

2019. április 24., szerda