Azonos neműek házassága: a muszlimok is támogatják az egyház tiltakozását

Kitekintő – 2012. március 21., szerda | 11:45

A brit muzulmánok vezetője egyetért a katolikus egyházzal az azonos neműek házasságának ellenzésében – írja a Catholic Herald.  

Faruk Murad, a brit muszlimok tanácsának (MCB) főtitkára leszögezte: „míg a diszkrimináció mindent formáját ellenezzük, beleértve a homofóbiát is, a házasság újradefiniálása szükségtelen és haszontalan”. Hozzátette: az élettársi kapcsolat bevezetésével végképp azonos jogokat élveznek a homoszexuálisok és heteroszexuálisok. 

Ezért a házasság kultúrákon és időn átívelő jelentésének újradefiniálásának nincs alapja – szögezte le. Az iszlám is — mondja—, ahogy minden ábrahámi vallás, a házasságot egy férfi és egy nő kapcsolataként definiálja. Tehát míg az állam „alkalmazkodik” az azonos nemű párokhoz, addig az iszlám sosem fogja kapcsolatukat házasságként elfogadni. 

Murad nyilatkozatával Keith O’Brien bíboros, edinburgh-i érsekhez és Vincent Nichols bíboros, westminsteri érsekhez csatlakozott, akik úgyszintén kritizálták a brit koalíciós kormány tervét: eilndultak a tárgyalások az azonos nemű párok házasságának bevezetéséről. 

A brit szikh közösség vezetője, Lord Singh úgyszintén elítélte a kezdeményezést: véleménye szerint ez egy szekuláris kisebbség támadása a vallás ellen. Hozzátette: teljes mértékben tisztelik a homoszexuálisokat és a leszbikusokat, és örülnek, hogy lehetőség van az azonos neműek élettársi kapcsolatára. Azonban ez minden, amire szükségük van.

Magyar Kurír

(szg)