Bécsben mutatták be a Székesfehérvári Egyházmegye kortárs művészeti tevékenységét

2016. április 3., vasárnap | 16:00

Bécsben, az Europa Club Balassi Intézetben tartott rendezvényén Reha György, a Székesfehérvári Egyházmegye Kortárs Művészeti Gyűjteményének vezetője mutatta be az egyházmegye kortárs képzőművészeti tevékenységét március 31-én.

Smuk András, a klub vezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd Reha György tartott ismertetőt arról a munkáról, amit a Székesfehérvári Egyházmegye a kortárs képzőművészet megismertetése terén végez. Az egyházmegye filmstúdiója által készített filmek illusztrálták előadását, melyből egy folyamatosan gazdagodó művészetpártoló tevékenységet ismerhetett meg a hallgatóság.

A filmes összefoglalók képet adtak az elmúlt évek kiállításairól, ahol Aknay János és Somogyi Győző Kossuth-díjas művészek mellett Jovián György, Kárpáti Tamás festőművészek, valamint Rabóczky Judit Rita és Szmrecsányi Boldizsár (Boldi) szobrászművészek munkáit mutatták be.

Az előadás végén Spányi Antal megyéspüspök videoüzenetben hívta meg a jelenlévőket szeptember 17-ére, mikor az erdélyi Szovátán élő Kuti Dénes festőművész munkáit állítják ki a Székesfehérvári Egyházmegye Kortárs Művészeti Gyűjteményében.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Címkék: egyházmegyék
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
-nem-rovidultem-meg-folszenteltsegemben-beszelgetes-biro-laszlo-puspokkel-hivatasrol-betegsegrol
„Nem rövidültem meg fölszenteltségemben” – Beszélgetés Bíró László püspökkel hivatásról, betegségről

Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családreferense, május 21-én ünnepli püspökké szentelésének 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból felkerestük őt a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházban.

2019. május 21., kedd
megindito-kepek-es-tanusagtetel-fogvatartottak-adtak-elo-szent-adorjan-legendajat
Megindító képek és tanúságtétel – Fogvatartottak adták elő Szent Adorján legendáját

Családok ülnek kis körökben a balassagyarmati volt vármegyeháza dísztermében; lelkesen beszélgetnek, mosolyognak, nevetnek, már-már idillinek tetsző a pillanat. Csakhogy ez egy rendkívüli találkozás a városi börtön fogvatartottjai és családtagjaik között.

2019. május 20., hétfő