Bécsben mutatták be a Székesfehérvári Egyházmegye kortárs művészeti tevékenységét

2016. április 3. , vasárnap | 16:00

Bécsben, az Europa Club Balassi Intézetben tartott rendezvényén Reha György, a Székesfehérvári Egyházmegye Kortárs Művészeti Gyűjteményének vezetője mutatta be az egyházmegye kortárs képzőművészeti tevékenységét március 31-én.

Smuk András, a klub vezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd Reha György tartott ismertetőt arról a munkáról, amit a Székesfehérvári Egyházmegye a kortárs képzőművészet megismertetése terén végez. Az egyházmegye filmstúdiója által készített filmek illusztrálták előadását, melyből egy folyamatosan gazdagodó művészetpártoló tevékenységet ismerhetett meg a hallgatóság.

A filmes összefoglalók képet adtak az elmúlt évek kiállításairól, ahol Aknay János és Somogyi Győző Kossuth-díjas művészek mellett Jovián György, Kárpáti Tamás festőművészek, valamint Rabóczky Judit Rita és Szmrecsányi Boldizsár (Boldi) szobrászművészek munkáit mutatták be.

Az előadás végén Spányi Antal megyéspüspök videoüzenetben hívta meg a jelenlévőket szeptember 17-ére, mikor az erdélyi Szovátán élő Kuti Dénes festőművész munkáit állítják ki a Székesfehérvári Egyházmegye Kortárs Művészeti Gyűjteményében.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink – olvasta már?
csak-azok-kepesek-vedelmezni-akik-szeretettel-szolgalnak-ferenc-papaert-adtak-halat-budapesten
Csak azok képesek védelmezni, akik szeretettel szolgálnak! – Ferenc pápáert adtak hálát Budapesten

Ferenc pápa megválasztásának hatodik évfordulója alkalmából Michael August Blume érsek, apostoli nuncius ünnepi hálaadó szentmisét mutatott be magyar nyelven, Szent József főünnepén, március 19-én a budapesti Szent István-bazilikában.

2019. március 19. , kedd
szent-jozsef-es-mai-apak-interju-asztalosne-elekes-szende-pszichologussal
Szent József és a mai apák – Interjú Asztalosné Elekes Szende pszichológussal

Szent József Jézus életében betöltött szerepéről és az apák mai helyzetéről beszélgettünk Asztalosné Elekes Szende pszichológussal, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanárával.

2019. március 19. , kedd