Befogadni Isten szeretetét

Hazai – 2012. október 29., hétfő | 17:18

A Keresztény Pedagógia Műhelye első őszi rendezvényére került sor október 24-én a miskolci Vörösmartyban, ahol Palánki Ferenc püspök tartott előadást, A keresztény iskola mibenléte címmel. Az eseményről Ágoston Zsolt igazgatóhelyettes írt beszámolót.

Folytatódik a tavalyi tanévben Koós Ede érseki biztos által megálmodott Keresztény Pedagógia Műhelye a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda aulájában. Az elmúlt tanév előadásaiban a keresztény nevelésről, a szalézi nevelési elvekről és az Y-generáció nevelhetőségéről hallottak gondolatokat a résztvevők.

Idén ősszel Palánki Ferenc püspök indította útjára a rendezvénysorozatot, A keresztény iskola mibenléte című előadásával. „A katolikus nevelést csak folyamatként érdemes elképzelni és művelni. Olyan személyiségeket kell formálnunk, akik képesek befogadni Isten szeretetét, de képesek válaszolni is arra; akik megtanulnak közösségben gondolkodni. Az ember csak akkor boldog és szabad, ha szeretni tud, ha szabad akaratából képes a jót választani. Ehhez nem a saját igazát, hanem az evangéliumi szeretetet kell képviselnie. Emberi méltóságunk alapja ennélfogva nem a világi értékekhez való ragaszkodás, hanem annak tudata, hogy Isten teremtményei vagyunk” – emelte ki Palánki Ferenc püspök.

A Keresztény Pedagógia Műhelye következő rendezvényeként november 14-én 15 órai kezdettel Görbe László piarista paptanár, a Köznevelési Tanács tagja tart előadást a piarista nevelésről, valamint a katolikus iskolák pedagógiai programjával kapcsolatos kérdésekről – ismertette Ágoston Zsolt igazgatóhelyettes.

Egri Főegyházmegye/Magyar Kurír