Bemutatták a szinóduson az Európa harangjai című filmet

2012. október 16., kedd | 15:55

Október 15-én a szinódus nagytermében a délutáni ülés után a résztvevők megtekinthették az Európa harangjai – Utazás a hitben Európán át című filmet.

A film interjúkat tartalmaz a keresztény vallás legnagyobb tekintélyeivel: XVI. Benedek pápával, I. Bartolomaiosz ökumenikus pátriárkával, Kirill moszkvai pátriárkával, Rowan Williams Canterbury-i érsekkel, Huber püspökkel, a németországi evangélikus egyházak szövetségének volt elnökével és más politikai és kulturális személyiségekkel.

Témája a kereszténység, az európai kultúra és a kontinens jövője közötti kapcsolat. A megnyilatkozásokat – mintegy vezérfonalként – a harangszó köti össze, amely földrészünk legkülönbözőbb részein hangzik fel, a filmzene pedig Arvo Pärt észt zeneszerző alkotása, aki interjúalanyként is megszólal.

Mivel a filmben csak rövid részletek szerepelnek az interjúkból, a nagy gazdagságot hordozó teljes szövegeket összegyűjtötték egy kötetben angol és olasz nyelven, és a szinódus minden résztvevője kapott belőle egy példányt.

A filmet Germano Marani atya gondolata alapján a Vatikáni Televízió valósította meg több intézmény, többek között a La Gregoriana alapítvány támogatásával. A televíziós közvetítési, illetve video home joggal a RAI Cinema rendelkezik – olvasható a Radio Vaticana honlapján. A Szentatyával készített interjú ugyanitt olvasható.

Magyar Kurír

(lt)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

2019. május 26., vasárnap
Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle