Böcskei László püspök is meglátogatta a Bélfenyéren táborozókat

2013. augusztus 27. kedd 16:22

Augusztus 19-én vette kezdetét a bélfenyéri gyermekotthonban szervezett hittanos tábor.

A tábor tematikája A brémai muzsikusok című mesére és annak szereplőire, jellemző tulajdonságaira épült. Előadásaikban a lelkipásztorok – Ozsváth József, Tóth Attila, Kruzslitz Imre atya és Böcskei László nagyváradi püspök – olyan erkölcsi igazságokat fogalmaztak meg, amelyek örök érvényűek, de a mai világban sajnos veszendőnek látszanak.

A programok változatosak voltak: kirándulás, sógyurmázás, kavicsfestés, pillangókészítés, színezés, városnézés, sportolás, szalonnasütés, strandolás; Szuhai Sándor barlangfotós jóvoltából érdekfeszítő képeket láthattak Románia csodálatos tájairól és barlangjairól. Ellátogattak a Böjte Csaba által fenntartott nagyszalontai gyermekotthonba, ahol a kis lakók szeretettel és érdeklődve fogadták őket.

A mindennnapi szentmise azokat a gyerekeket is megérintette, akik nem vallásos környezetből érkeztek. Zenei szolgálattal közreműködött a Kontraszt együttes – vallási témájú dalaikat a táborozók nem tudták megunni; több estén keresztül hallgathatták játékukat, hangjukat.

Augusztus 24-én, szombaton Böcskei Lászó nagyváradi püspök mutatott be szentmisét.

A tábort a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség, a Bethlen Gábor Alap támogatásával szervezték meg; a lebonyolításban fiatal, elhivatott egyetemisták és a Vasárnapi Iskola Alapítvány pedagógusai segédkeztek a főszervezőnek, Kiss Márton atyának, aki szívén viseli a gyermekotthon lakóinak a sorsát, és évről-évre megszervezi a tábort – derül ki Kovácsné Szatyin Ildikó (Vasárnapi Iskola Alapítvány, Békéscsaba) beszámolójából.

Nagyváradi Egyházmegye/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
krisztushoz-ragaszkodo-elet-halaadas-seregely-istvan-nyugalmazott-egri-ersek-30-puspok
Krisztushoz ragaszkodó élet – Hálaadás Seregély István nyugalmazott egri érsek püspöki jubileumán

Seregély István nyugalmazott egri érsek püspökké szentelésének harmincadik évfordulója alkalmából hálaadó szentmisét mutatott be július 25-én az egri bazilikában Ternyák Csaba egri érsek, Katona István nyugalmazott egri segédpüspök és számos paptestvér koncelebrálásával.

15:10
erdelyi-zsuzsa-kiallitas-esztergom
Lelki házikincstár – A népi vallásosság tárgyait bemutató kiállítás Esztergomban

Menyasszonyi koszorúval keretezett Szűz Mária-kép; betlehem palóc viseletben; élet és halál kettőse: Janus-arc a rózsafüzéren; fából készült, kézzel faragott, sírban nyugvó Krisztus… A vallásos néphagyomány tárgyi emlékeiből nyílt állandó kiállítás május végén az esztergomi Szent Adalbert Központban.

2017. július 25. kedd