Böcskei László püspök is meglátogatta a Bélfenyéren táborozókat

2013. augusztus 27. kedd 16:22

Augusztus 19-én vette kezdetét a bélfenyéri gyermekotthonban szervezett hittanos tábor.

A tábor tematikája A brémai muzsikusok című mesére és annak szereplőire, jellemző tulajdonságaira épült. Előadásaikban a lelkipásztorok – Ozsváth József, Tóth Attila, Kruzslitz Imre atya és Böcskei László nagyváradi püspök – olyan erkölcsi igazságokat fogalmaztak meg, amelyek örök érvényűek, de a mai világban sajnos veszendőnek látszanak.

A programok változatosak voltak: kirándulás, sógyurmázás, kavicsfestés, pillangókészítés, színezés, városnézés, sportolás, szalonnasütés, strandolás; Szuhai Sándor barlangfotós jóvoltából érdekfeszítő képeket láthattak Románia csodálatos tájairól és barlangjairól. Ellátogattak a Böjte Csaba által fenntartott nagyszalontai gyermekotthonba, ahol a kis lakók szeretettel és érdeklődve fogadták őket.

A mindennnapi szentmise azokat a gyerekeket is megérintette, akik nem vallásos környezetből érkeztek. Zenei szolgálattal közreműködött a Kontraszt együttes – vallási témájú dalaikat a táborozók nem tudták megunni; több estén keresztül hallgathatták játékukat, hangjukat.

Augusztus 24-én, szombaton Böcskei Lászó nagyváradi püspök mutatott be szentmisét.

A tábort a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség, a Bethlen Gábor Alap támogatásával szervezték meg; a lebonyolításban fiatal, elhivatott egyetemisták és a Vasárnapi Iskola Alapítvány pedagógusai segédkeztek a főszervezőnek, Kiss Márton atyának, aki szívén viseli a gyermekotthon lakóinak a sorsát, és évről-évre megszervezi a tábort – derül ki Kovácsné Szatyin Ildikó (Vasárnapi Iskola Alapítvány, Békéscsaba) beszámolójából.

Nagyváradi Egyházmegye/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
az-udvosseg-eletado-ereje
Az üdvösség életadó ereje

Keresztelő Szent János születése – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 1,57–66.80)

16:00
papszenteles-elott-nyitott-szivvel-holpar-balazs
Nyitott szívvel – Holpár Balázs, a Győri Egyházmegye újmisése

Holpár Balázzsal a szentelés előtti nap délutánján beszélgettünk a győri szeminárium rekreációs termében.

12:00