Böcskei László püspök is meglátogatta a Bélfenyéren táborozókat

2013. augusztus 27. kedd 16:22

Augusztus 19-én vette kezdetét a bélfenyéri gyermekotthonban szervezett hittanos tábor.

A tábor tematikája A brémai muzsikusok című mesére és annak szereplőire, jellemző tulajdonságaira épült. Előadásaikban a lelkipásztorok – Ozsváth József, Tóth Attila, Kruzslitz Imre atya és Böcskei László nagyváradi püspök – olyan erkölcsi igazságokat fogalmaztak meg, amelyek örök érvényűek, de a mai világban sajnos veszendőnek látszanak.

A programok változatosak voltak: kirándulás, sógyurmázás, kavicsfestés, pillangókészítés, színezés, városnézés, sportolás, szalonnasütés, strandolás; Szuhai Sándor barlangfotós jóvoltából érdekfeszítő képeket láthattak Románia csodálatos tájairól és barlangjairól. Ellátogattak a Böjte Csaba által fenntartott nagyszalontai gyermekotthonba, ahol a kis lakók szeretettel és érdeklődve fogadták őket.

A mindennnapi szentmise azokat a gyerekeket is megérintette, akik nem vallásos környezetből érkeztek. Zenei szolgálattal közreműködött a Kontraszt együttes – vallási témájú dalaikat a táborozók nem tudták megunni; több estén keresztül hallgathatták játékukat, hangjukat.

Augusztus 24-én, szombaton Böcskei Lászó nagyváradi püspök mutatott be szentmisét.

A tábort a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség, a Bethlen Gábor Alap támogatásával szervezték meg; a lebonyolításban fiatal, elhivatott egyetemisták és a Vasárnapi Iskola Alapítvány pedagógusai segédkeztek a főszervezőnek, Kiss Márton atyának, aki szívén viseli a gyermekotthon lakóinak a sorsát, és évről-évre megszervezi a tábort – derül ki Kovácsné Szatyin Ildikó (Vasárnapi Iskola Alapítvány, Békéscsaba) beszámolójából.

Nagyváradi Egyházmegye/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
te-is-tudsz-vendegeket-hivni-jezushoz-az-alpha-kurzus-bemutatonapjara-varunk
Te is tudsz vendégeket hívni Jézushoz! – Az Alpha kurzus bemutatónapjára várunk

Kit érdekel annyira Jézus, hogy komolyan veszi missziós parancsát, és meg akarja ismertetni másokkal? És kit érdekel annyira, hogy elmegy egy keresztények szervezte baráti összejövetelre, hogy többet halljon róla? Az Alpha kurzust január 20-án a Kanter Károly Felnőttképzési Intézetben mutatják be.

20:28
oszto-pontok-hagyomany-lenyege-folytathatosag
Osztó-Pontok az Egyház jövőjéről – A hagyomány lényege a folytathatóság

Az Osztó-Pontok kerekasztal-beszélgetés témája ezúttal a vallásosság alakulása és az Egyház jövője volt. A budapesti Panagia Központban január 15-én megtartott rendezvény vendége Gérecz Imre bencés szerzetes és Hidas Zoltán szociológus, egyetemi tanár volt. A beszélgetést Vigh Noémi vezette.

19:15