Boldog Scheffler János ereklyéje előtt

Hazai – 2011. július 13., szerda | 14:09

A közelmúltban boldoggá avatott szatmári püspök, Scheffler János ereklyéje előtt róhatják le tiszteletüket a hívek július 17-én, vasárnap a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhelyen, a Kármel-hegyi Boldogasszony-búcsú alkalmából.

A szentkúti ferencesek július 17-én 8.30-tól fogadják a zarándokokat, biztosítják számukra a gyónási lehetőséget. 9.50-kor Reszler Mihály nagykárolyi főesperes tart katekézist Boldog Scheffler János vértanúságáról. A 11 órakor kezdődő ünnepi szentmise főcelebránsa Schönberger Jenő szatmári püspök. A szentmisét követően körmenetet tartanak Boldog János püspök ereklyéjével, és kérik közbenjárását a magyar nemzetért. A zarándoklat a 14 órakor kezdődő litániával zárul.

„Magyarországon ezen a napon emlékezünk meg először a Szatmári Egyházmegye vértanú püspökéről – nyilatkozta Kálmán Peregrin kegyhelyigazgató. Az ünnepre sokan érkeznek a Szatmári Egyházmegyéből. Szeretettel várjuk a kedves testvéreket, hogy nemzeti kegyhelyünkön együtt imádhassuk Urunkat, aki a Szűzanya oltalma és a vértanúk példája által is megmutatja irántuk való szeretetét.”

Ferences Sajtóközpont/Magyar Kurír