Bővül a jánosházi Szent Imre Általános Iskola

2018. december 3. hétfő, 10:55

Pályázati forrásoknak köszönhetően mintegy félmilliárd forintból új épületrésszel – benne szaktantermekkel – bővül a jánosházi Szent Imre Általános Iskola.

Egy nyertes EFOP-pályázat révén nyílik lehetőség a beruházás megvalósítására, mondta a november 30-án tartott sajtótájékoztatón Molnár Terézia, az iskola igazgatója. Egy 1013 négyzetméter hasznos alapterületű új épületet vehetnek birtokba majd a gyerekek és a pedagógusok, amelyben kialakítanak egy ének, dráma és rajz szaktantermet szertárakkal, számítástechnika termet, idegennyelvi labort, természettudományos szaktantermet, könyvtárat, fejlesztőtermet a sajátos nevelési igényű tanulóknak, egy többfunkciós termet, amely a tanórák mellett előadások megtartására alkalmas lesz és egy gyógytestnevelés termet öltözőkkel.

Az elnyert összegből iskolabútorok, sporteszközök vásárlására is jut, emellett a mostani épületek akadálymentesítésre és a tornaterem padozatcseréjére is sor kerül.

Az országban 125 milliárd forint értékben folynak iskolafejlesztések, ebből 45 milliárd forint egyházi és alapítványi iskolák fejlesztésére jut – emelte ki V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, hozzátéve: fontos, hogy az egyházak szerepet vállaljanak a jövő nemzedékének oltatásában, nevelésében. A kormány is ösztönzi mindezt. Bodorkós Imre, az iskola püspöki referense reményét fejezte ki, hogy a támogatás nagy előrelépést jelent az intézmény életében, segítséget nyújt az itt zajló nevelő-oktató munka még korszerűbbé tételében.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
erdo-peter-mindszenty-biboros-kereszteny-erenyekrol-hosiesen-tett-tanusagot
Erdő Péter: Mindszenty bíboros a keresztény erényekről hősiesen tett tanúságot

Február 13–15. között plenáris tanácskozást tartott az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció, melyen részt vett Erdő Péter bíboros, prímás is. A tanácskozás után, Budapesten kérdeztük a bíborost a találkozóról és a Mindszenty József boldoggá avatásának határkövét jelentő pápai döntésről.

2019. február 19. kedd
tornya-erika-rscj-jezusnak-nagyon-sok-arca-lehet-es-ez-gyonyoru
Tornya Erika RSCJ: Jézusnak nagyon sok arca lehet, és ez gyönyörű!

Tornya Erika Sacré Coeur-nővér január 27-én tette le örökfogadalmát Rómában. Arról kérdeztük – Európa és a világ sokféle vidékén tapasztalatokat szerzett szerzetesként –, hogyan éli meg hivatását, mit jelent az Egyház egyetemessége.

2019. február 19. kedd