Bővül a jánosházi Szent Imre Általános Iskola

2018. december 3. hétfő 10:55

Pályázati forrásoknak köszönhetően mintegy félmilliárd forintból új épületrésszel – benne szaktantermekkel – bővül a jánosházi Szent Imre Általános Iskola.

Egy nyertes EFOP-pályázat révén nyílik lehetőség a beruházás megvalósítására, mondta a november 30-án tartott sajtótájékoztatón Molnár Terézia, az iskola igazgatója. Egy 1013 négyzetméter hasznos alapterületű új épületet vehetnek birtokba majd a gyerekek és a pedagógusok, amelyben kialakítanak egy ének, dráma és rajz szaktantermet szertárakkal, számítástechnika termet, idegennyelvi labort, természettudományos szaktantermet, könyvtárat, fejlesztőtermet a sajátos nevelési igényű tanulóknak, egy többfunkciós termet, amely a tanórák mellett előadások megtartására alkalmas lesz és egy gyógytestnevelés termet öltözőkkel.

Az elnyert összegből iskolabútorok, sporteszközök vásárlására is jut, emellett a mostani épületek akadálymentesítésre és a tornaterem padozatcseréjére is sor kerül.

Az országban 125 milliárd forint értékben folynak iskolafejlesztések, ebből 45 milliárd forint egyházi és alapítványi iskolák fejlesztésére jut – emelte ki V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, hozzátéve: fontos, hogy az egyházak szerepet vállaljanak a jövő nemzedékének oltatásában, nevelésében. A kormány is ösztönzi mindezt. Bodorkós Imre, az iskola püspöki referense reményét fejezte ki, hogy a támogatás nagy előrelépést jelent az intézmény életében, segítséget nyújt az itt zajló nevelő-oktató munka még korszerűbbé tételében.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
a-szenzacion-tul-ferenc-papa-szerzetessegrol-szolo-uj-konyvenek-nem-csak-homoszexualitas-temaja
A szenzáción túl: Ferenc pápa szerzetességről szóló új könyvének nem csak a homoszexualitás a témája

„A hivatás ereje – A megszentelt élet ma” címmel jelent meg december elején több világnyelven Ferenc pápa új interjúkötete, amelyet Fernando Prado, a klaretiánusok spanyol könyvkiadójának vezetője készített a Szentatyával. A kötet ismertetése után részleteket közlünk belőle, magyar fordításban.

2018. december 11. kedd
unnepeltek-akik-kivetettek-halot
Ünnepeltek, akik kivetették a hálót

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg december 10-én, avatóünnepség keretében az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központ felújított helyiségeit Budapesten, a Semmelweis utcában.

2018. december 11. kedd
Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 12.

Mai evangélium – 2018. december 12.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 11,28–30

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle