Bővül a jánosházi Szent Imre Általános Iskola

2018. december 3. hétfő 10:55

Pályázati forrásoknak köszönhetően mintegy félmilliárd forintból új épületrésszel – benne szaktantermekkel – bővül a jánosházi Szent Imre Általános Iskola.

Egy nyertes EFOP-pályázat révén nyílik lehetőség a beruházás megvalósítására, mondta a november 30-án tartott sajtótájékoztatón Molnár Terézia, az iskola igazgatója. Egy 1013 négyzetméter hasznos alapterületű új épületet vehetnek birtokba majd a gyerekek és a pedagógusok, amelyben kialakítanak egy ének, dráma és rajz szaktantermet szertárakkal, számítástechnika termet, idegennyelvi labort, természettudományos szaktantermet, könyvtárat, fejlesztőtermet a sajátos nevelési igényű tanulóknak, egy többfunkciós termet, amely a tanórák mellett előadások megtartására alkalmas lesz és egy gyógytestnevelés termet öltözőkkel.

Az elnyert összegből iskolabútorok, sporteszközök vásárlására is jut, emellett a mostani épületek akadálymentesítésre és a tornaterem padozatcseréjére is sor kerül.

Az országban 125 milliárd forint értékben folynak iskolafejlesztések, ebből 45 milliárd forint egyházi és alapítványi iskolák fejlesztésére jut – emelte ki V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, hozzátéve: fontos, hogy az egyházak szerepet vállaljanak a jövő nemzedékének oltatásában, nevelésében. A kormány is ösztönzi mindezt. Bodorkós Imre, az iskola püspöki referense reményét fejezte ki, hogy a támogatás nagy előrelépést jelent az intézmény életében, segítséget nyújt az itt zajló nevelő-oktató munka még korszerűbbé tételében.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kegyelmet-es-eszkozoket-kapunk-hithez
Kegyelmet és eszközöket kapunk a hithez – Vízi Elemér SJ tartományfőnök a huszonöt éves Manrézáról

Huszonöt évvel ezelőtt, Szent Erzsébet napján áldotta meg Angelo Acerbi pápai nuncius a jezsuiták dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Házát. A lelkigyakorlatos és konferenciaközpont történetéről, jelenéről és a jövőre vonatkozó tervekről Vízi Elemér SJ tartományfőnököt kérdeztük.

19:59
ferenc-papa-gondolkodjunk-el-miben-tudnank-valtoztatni-magatartasunkon
Ferenc pápa: Gondolkodjunk el, miben tudnánk változtatni magatartásunkon!

December 9-én délben a Szentatya elimádkozta az Úrangyala imát a Szent Péter téren egybegyűlt zarándokokkal. Hangsúlyozta, hogy nekünk is tudnunk kell változtatni magatartásunkon, nyitnunk kell mások felé, reményt és vigaszt kell vinnünk az embereknek.

18:57