Bővül a jánosházi Szent Imre Általános Iskola

2018. december 3., hétfő | 10:55

Pályázati forrásoknak köszönhetően mintegy félmilliárd forintból új épületrésszel – benne szaktantermekkel – bővül a jánosházi Szent Imre Általános Iskola.

Egy nyertes EFOP-pályázat révén nyílik lehetőség a beruházás megvalósítására, mondta a november 30-án tartott sajtótájékoztatón Molnár Terézia, az iskola igazgatója. Egy 1013 négyzetméter hasznos alapterületű új épületet vehetnek birtokba majd a gyerekek és a pedagógusok, amelyben kialakítanak egy ének, dráma és rajz szaktantermet szertárakkal, számítástechnika termet, idegennyelvi labort, természettudományos szaktantermet, könyvtárat, fejlesztőtermet a sajátos nevelési igényű tanulóknak, egy többfunkciós termet, amely a tanórák mellett előadások megtartására alkalmas lesz és egy gyógytestnevelés termet öltözőkkel.

Az elnyert összegből iskolabútorok, sporteszközök vásárlására is jut, emellett a mostani épületek akadálymentesítésre és a tornaterem padozatcseréjére is sor kerül.

Az országban 125 milliárd forint értékben folynak iskolafejlesztések, ebből 45 milliárd forint egyházi és alapítványi iskolák fejlesztésére jut – emelte ki V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, hozzátéve: fontos, hogy az egyházak szerepet vállaljanak a jövő nemzedékének oltatásában, nevelésében. A kormány is ösztönzi mindezt. Bodorkós Imre, az iskola püspöki referense reményét fejezte ki, hogy a támogatás nagy előrelépést jelent az intézmény életében, segítséget nyújt az itt zajló nevelő-oktató munka még korszerűbbé tételében.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

19:59
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

15:26