Brenner-ovisok Szent László nyomában

2017. április 21. péntek 16:07

Szent László magyar király életével, tetteivel ismerkedtek óvodások Szombathely zanati városrészén.

Szent László király trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából a magyar kormány Szent László-emlékévnek nyilvánította a 2017-es esztendőt. Ez alkalomból a Brenner János-óvodások a Szent Lászlóról elnevezett zanati egyházközség meghívására ellátogattak Zanatra, ahol megismerkedtek a település templomának történetével és a falu Szent László-emlékeivel. Ezt követően a helyi közösségi házban – néhány lelkes szülő irányításával – a gyerekek játékos feladatok segítségével ismerkedtek meg a lovagkirály életének néhány fontosabb momentumával és a Szent László-legendákkal. A napba még egy kis állatnézés is belefért.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
krisztushoz-ragaszkodo-elet-halaadas-seregely-istvan-nyugalmazott-egri-ersek-30-puspok
Krisztushoz ragaszkodó élet – Hálaadás Seregély István nyugalmazott egri érsek püspöki jubileumán

Seregély István nyugalmazott egri érsek püspökké szentelésének harmincadik évfordulója alkalmából hálaadó szentmisét mutatott be július 25-én az egri bazilikában Ternyák Csaba egri érsek, Katona István nyugalmazott egri segédpüspök és számos paptestvér koncelebrálásával.

15:10
erdelyi-zsuzsa-kiallitas-esztergom
Lelki házikincstár – A népi vallásosság tárgyait bemutató kiállítás Esztergomban

Menyasszonyi koszorúval keretezett Szűz Mária-kép; betlehem palóc viseletben; élet és halál kettőse: Janus-arc a rózsafüzéren; fából készült, kézzel faragott, sírban nyugvó Krisztus… A vallásos néphagyomány tárgyi emlékeiből nyílt állandó kiállítás május végén az esztergomi Szent Adalbert Központban.

2017. július 25. kedd