Brenner-ovisok Szent László nyomában

2017. április 21. péntek 16:07

Szent László magyar király életével, tetteivel ismerkedtek óvodások Szombathely zanati városrészén.

Szent László király trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából a magyar kormány Szent László-emlékévnek nyilvánította a 2017-es esztendőt. Ez alkalomból a Brenner János-óvodások a Szent Lászlóról elnevezett zanati egyházközség meghívására ellátogattak Zanatra, ahol megismerkedtek a település templomának történetével és a falu Szent László-emlékeivel. Ezt követően a helyi közösségi házban – néhány lelkes szülő irányításával – a gyerekek játékos feladatok segítségével ismerkedtek meg a lovagkirály életének néhány fontosabb momentumával és a Szent László-legendákkal. A napba még egy kis állatnézés is belefért.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
te-is-tudsz-vendegeket-hivni-jezushoz-az-alpha-kurzus-bemutatonapjara-varunk
Te is tudsz vendégeket hívni Jézushoz! – Az Alpha kurzus bemutatónapjára várunk

Kit érdekel annyira Jézus, hogy komolyan veszi missziós parancsát, és meg akarja ismertetni másokkal? És kit érdekel annyira, hogy elmegy egy keresztények szervezte baráti összejövetelre, hogy többet halljon róla? Az Alpha kurzust január 20-án a Kanter Károly Felnőttképzési Intézetben mutatják be.

20:28
oszto-pontok-hagyomany-lenyege-folytathatosag
Osztó-Pontok az Egyház jövőjéről – A hagyomány lényege a folytathatóság

Az Osztó-Pontok kerekasztal-beszélgetés témája ezúttal a vallásosság alakulása és az Egyház jövője volt. A budapesti Panagia Központban január 15-én megtartott rendezvény vendége Gérecz Imre bencés szerzetes és Hidas Zoltán szociológus, egyetemi tanár volt. A beszélgetést Vigh Noémi vezette.

19:15