Brenner-ovisok Szent László nyomában

2017. április 21. péntek 16:07

Szent László magyar király életével, tetteivel ismerkedtek óvodások Szombathely zanati városrészén.

Szent László király trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából a magyar kormány Szent László-emlékévnek nyilvánította a 2017-es esztendőt. Ez alkalomból a Brenner János-óvodások a Szent Lászlóról elnevezett zanati egyházközség meghívására ellátogattak Zanatra, ahol megismerkedtek a település templomának történetével és a falu Szent László-emlékeivel. Ezt követően a helyi közösségi házban – néhány lelkes szülő irányításával – a gyerekek játékos feladatok segítségével ismerkedtek meg a lovagkirály életének néhány fontosabb momentumával és a Szent László-legendákkal. A napba még egy kis állatnézés is belefért.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
a-kozkinccse-valt-ernst-kodex-utohang-szent-marton-evehez
Utóhang Szent Márton évéhez – Közkinccsé vált az Ernst-kódex

Április 25-én mutatták be az Országos Széchényi Könyvtárban az Ernst-kódex első teljes hasonmás kiadását. A 12. századi kötet többek között Szent Mártonról szóló műveket tartalmaz, illetve Szent István ismert kisebb és nagyobb legendáját.

2017. április 27. csütörtök
a-szent-laszlo-ev-kiemelt-programjai-egyhazmegyeinkben
A Szent László-év kiemelt programjai egyházmegyéinkben

Szent László trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából emlékévet hirdetett a magyar kormány, amelyhez egyházmegyéink is csatlakoztak. Az alábbiakban a Szent László-év kiemelt egyházmegyei programjait közöljük.

2017. április 27. csütörtök