Búcsút tartottak Karancsalján

2018. december 14. péntek, 14:26

Advent második vasárnapján, december 9-én a karancsaljai Szent Miklós-templomban Beer Miklós váci megyéspüspök mutatott be búcsúi szentmisét Varga András esperes és Kapás Attila plébános koncelebrálásával.

KÉPGALÉRIA –  klikk a képre!

A megyéspüspök szentbeszédében arra buzdította a jelenlévőket, hogy figyeljenek oda egymásra, embertársaikra, vegyék észre, ha környezetükben olyan ember van, aki nélkülözést szenved. „A rászoruló embertársainkon rajtunk keresztül segít a Jóisten” – hangsúlyozta, majd a teremtett világ ember általi pusztításáról elmélkedett, és arról az egyéni felelősségről, amely minden embert terhel. Beszélt a környezeti kincsek megóvásáról, védelméről. Homíliája végén pedig kiemelte: a szeretet kifejezése nem szabad, hogy az adventi időszakra korlátozódjon, a figyelmünket, érzékenységünket egész évben ébren kell tartanunk.

A szentmisét követően a főpásztor megáldotta a felújított templomtetőt és homlokzatot, majd szeretetvendégségre került sor.

A templom nagyszabású felújítása legutóbb 1987-ben volt. Ez év őszén a részleges felújítás során a tető és ereszcsatorna cseréjére, valamint a homlokzat megújítására került sor.

Forrás: Váci Egyházmegye

Fotó: Karancsalja Község

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

2019. január 21. hétfő
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

2019. január 21. hétfő