Búcsút tartottak Karancsalján

2018. december 14. péntek, 14:26

Advent második vasárnapján, december 9-én a karancsaljai Szent Miklós-templomban Beer Miklós váci megyéspüspök mutatott be búcsúi szentmisét Varga András esperes és Kapás Attila plébános koncelebrálásával.

KÉPGALÉRIA –  klikk a képre!

A megyéspüspök szentbeszédében arra buzdította a jelenlévőket, hogy figyeljenek oda egymásra, embertársaikra, vegyék észre, ha környezetükben olyan ember van, aki nélkülözést szenved. „A rászoruló embertársainkon rajtunk keresztül segít a Jóisten” – hangsúlyozta, majd a teremtett világ ember általi pusztításáról elmélkedett, és arról az egyéni felelősségről, amely minden embert terhel. Beszélt a környezeti kincsek megóvásáról, védelméről. Homíliája végén pedig kiemelte: a szeretet kifejezése nem szabad, hogy az adventi időszakra korlátozódjon, a figyelmünket, érzékenységünket egész évben ébren kell tartanunk.

A szentmisét követően a főpásztor megáldotta a felújított templomtetőt és homlokzatot, majd szeretetvendégségre került sor.

A templom nagyszabású felújítása legutóbb 1987-ben volt. Ez év őszén a részleges felújítás során a tető és ereszcsatorna cseréjére, valamint a homlokzat megújítására került sor.

Forrás: Váci Egyházmegye

Fotó: Karancsalja Község

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

19:10
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

17:33
Seregély István: Útravaló – 2019. január 21.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 21.

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt... »

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. január 21.

Mai evangélium – 2019. január 21.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 2,18–22

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle