Búcsút tartottak Karancsalján

2018. december 14., péntek | 14:26

Advent második vasárnapján, december 9-én a karancsaljai Szent Miklós-templomban Beer Miklós váci megyéspüspök mutatott be búcsúi szentmisét Varga András esperes és Kapás Attila plébános koncelebrálásával.

KÉPGALÉRIA –  klikk a képre!

A megyéspüspök szentbeszédében arra buzdította a jelenlévőket, hogy figyeljenek oda egymásra, embertársaikra, vegyék észre, ha környezetükben olyan ember van, aki nélkülözést szenved. „A rászoruló embertársainkon rajtunk keresztül segít a Jóisten” – hangsúlyozta, majd a teremtett világ ember általi pusztításáról elmélkedett, és arról az egyéni felelősségről, amely minden embert terhel. Beszélt a környezeti kincsek megóvásáról, védelméről. Homíliája végén pedig kiemelte: a szeretet kifejezése nem szabad, hogy az adventi időszakra korlátozódjon, a figyelmünket, érzékenységünket egész évben ébren kell tartanunk.

A szentmisét követően a főpásztor megáldotta a felújított templomtetőt és homlokzatot, majd szeretetvendégségre került sor.

A templom nagyszabású felújítása legutóbb 1987-ben volt. Ez év őszén a részleges felújítás során a tető és ereszcsatorna cseréjére, valamint a homlokzat megújítására került sor.

Forrás: Váci Egyházmegye

Fotó: Karancsalja Község

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
kovacs-zoltan-mariologus-gyumolcsolto-boldogasszony-unneperol-86418-20190324235153
Kovács Zoltán mariológus Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéről

Az alábbiakban Kovács Zoltán plébános, mariológus írását tesszük közzé Urunk születésének hírüladása, magyar népi nevén Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéről.

05:00
ferenc-papa-isten-turelmes-es-lehetoseget-ad-valtozasra
Ferenc pápa: Isten türelmes, és lehetőséget ad a változásra

Március 24-én a Szentatya Jézusnak az Isten irgalmasságáról és a megtérés szükségességéről szóló példázatáról elmélkedett a déli Angelus elimádkozásakor. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk.

2019. március 24., vasárnap