Budapestre vándorolt az Antióchia kupa

2009. április 27., hétfő | 12:16

Az Antióchia ifjúsági közösségek április 24-én és 25-én Kaposváron tartották meg a 9. országos Antióchia kupát.

A helyi közösség szervezésében lezajlott program pénteken este a közösségek bemutatkozásával kezdődött, majd a résztvevők kisebb csoportokban városismereti vetélkedőre indultak. A napot szentségimádás zárta.

Szombaton a reggeli szentmise után kezdődtek a versenyek különböző versenyszámokban (röplabda, kosárlabda, foci, teremhoki, méta, sorversenyek, activity, pingpong). A csapatok jó hangulatban, lelkes igyekezettel küzdöttek a kupáért, amelyet végül a siófoki és szentendrei tagokkal kiegészült budapesti Szent Imre Antióchia csapata vitt haza.

Az Antióchia kupát az egykori budapesti Szent Rókus Antióchia közösség tagjai alapították azzal a céllal, hogy az örömteli versengés keretet adjon a közösségek találkozásának, tartalmas együttlétének.

Bittsánszky Sári/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
elo-orokseg-piarista-multidezes-budapesten
Élő örökség – Piarista múltidézés Budapesten

„A piarista múlt jelene” címmel tartottak könyvbemutatóval, könyvtár- és múzeummegáldással, valamint kiállításmegnyitóval összekötött rendezvényt a budapesti Piarista Központban április 25-én a Piarista Rend Magyar Tartományának központi gyűjteményei.

16:26
van-kozunk-hozzad-nazareti
Vecsei Miklós: Van közünk hozzád, Názáreti

„Kilenc hónappal ezelőtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pajzsára cseréltük a korábbi állami fenntartó cégtábláját az egykori gödi Topház bejáratán. A második héten szolgálatra jelentkeztem az intézménybe, tizenkét órás ügyeletet vállaltam...” Vecsei Miklós írását olvashatják az alábbiakban.

14:48