Budapestre vándorolt az Antióchia kupa

2009. április 27. hétfő, 12:16

Az Antióchia ifjúsági közösségek április 24-én és 25-én Kaposváron tartották meg a 9. országos Antióchia kupát.

A helyi közösség szervezésében lezajlott program pénteken este a közösségek bemutatkozásával kezdődött, majd a résztvevők kisebb csoportokban városismereti vetélkedőre indultak. A napot szentségimádás zárta.

Szombaton a reggeli szentmise után kezdődtek a versenyek különböző versenyszámokban (röplabda, kosárlabda, foci, teremhoki, méta, sorversenyek, activity, pingpong). A csapatok jó hangulatban, lelkes igyekezettel küzdöttek a kupáért, amelyet végül a siófoki és szentendrei tagokkal kiegészült budapesti Szent Imre Antióchia csapata vitt haza.

Az Antióchia kupát az egykori budapesti Szent Rókus Antióchia közösség tagjai alapították azzal a céllal, hogy az örömteli versengés keretet adjon a közösségek találkozásának, tartalmas együttlétének.

Bittsánszky Sári/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
a-pajzs-megerosit-es-felvertez-szabo-ferenc-sj-kapta-iden-parma-fidei-hit-pajzsa-dijat
A pajzs megerősít és felvértez – Szabó Ferenc SJ kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén Szabó Ferenc SJ kapta. A tizennyolcadik alkalommal megrendezett díjátadót február 23-án tartották Budapesten, a jezsuiták Párbeszéd Háza dísztermében. Az eseményen Erdő Péter bíboros is részt vett.

20:08
a-biblia-uzenete-atkelni-sajat-voros-tengeremen
Átkelni saját „Vörös-tengeremen”

Évközi 7. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,27–38)

16:00