Caviezel: A Passió főszerepével derékba tört a pályafutásom

Kitekintő – 2011. május 5., csütörtök | 15:48

Mióta eljátszotta Mel Gibson Passió című filmjének főszerepét, a szakma elutasítja Jim Caviezelt: 2004 óta alig kap felkérést.

Caviezel a Passió óta alig néhány filmben játszott, pedig korábban Hollywood nagy reménységének számított. Főszerepet alakított a Monte Cristo grófjában és az Angyali szemekben Jennifer Lopezzel. Egyik legnagyobb sikere a Frekvencia című thriller volt 2000-ben.

A 42 éves filmszínész, aki Orlandóban egy hívő közösség előtt beszélt, elmondta: amikor elvállalta Jézus szerepét, Gibson figyelmeztette, hogy soha többé nem fog Hollywoodban dolgozni. „Azt feleltem – tette hozzá –, hogy mindenkinek el kell fogadnia a maga keresztjét.” Caviezel megjegyezte: tudta, hogy Jézust eljátszani veszélyes. „Jézus mindig is viták kereszttüzében állt, ma éppúgy, mint régen. Nem sok minden változott kétezer év alatt.”

A katolikus színész hozzátette: mind szakmai pályafutásában, mind személyes életében a hit vezeti, és nem aggódik a karrierje miatt. Ez a szerep akkor is megérte, ha a karrierjével kell fizetnie érte. „Az embernek le kell mondania a nevéről, a hírnevéről, az életéről is, hogy kimondja az igazságot” – fogalmazott.

A Mel Gibson körüli vádakkal és botrányokkal kapcsolatos kérdésre Caviezel így válaszolt: „Mel Gibsonnak nem arra van szüksége, hogy ítélkezzünk fölötte, hanem hogy imádkozzunk érte” – írja a guardian.co.uk.

Magyar Kurír

(mk)