Egri családi zarándoklat „házi feladattal”

2016. május 23. hétfő, 11:43

Harmadszor rendezett családi zarándoklatot az egri Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola május 21-én.

Az irgalmasság szentévének jegyében meghirdetett gyalogos zarándoklat Egerszalókról, a Szent Vendel-kápolnától indult, és az egri iskola épületének udvarán ért véget, ahol közös szabadtéri szentmisével zárult a nap.

Az indulás előtt Füleczki István főiskolai lelkész napindító elmélkedésében elmondta a diákoknak, szüleiknek, családtagjaiknak és tanáraiknak, hogy bár sokan részt vesznek a zarándoklaton, de még ezenfelül mindenki „hozzon magával” szívében egy másik embert, akiért az egész utat, annak fáradalmait és örömeit felajánlja.

A záró szentmisét, amelyen közel hatszázan vettek részt, szintén Füleczki István celebrálta, aki mindenkinek egy-egy szentképet ajándékozott, amelyen az irgalmasság testi és lelki cselekedetei szerepeltek. A lelkipásztor azt kérte a jelenlévőktől, hogy mintegy „házi feladatként” ezeket a szentképeket mindenki ajándékozza oda annak a személynek, akiért a hét kilométeres gyalogos zarándoklatot felajánlotta – így cselekedjenek irgalmasságot egymással. „Teljesítsük erőnkhöz mérten a legjobban ezt a házi feladatot, hogy jelest kaphassunk rá az Atyától irgalmasságból” – hangsúlyozta a főiskolai lelkész szentbeszédében. Majd a tékozló fiú történetén keresztül az Atya felénk áramló végtelen irgalmáról és szeretetéről szólt a jelen lévő családoknak, diákoknak és tanáraiknak. A szentmise alatt az énekeket a diákzenekar kísérte.

Forrás és fotó: Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd