A családnak van jövője – családtábor a Szombathelyi Egyházmegyében

Hazai – 2011. július 26., kedd | 12:06

A Szombathelyi Egyházmegye családtáborát július 18. és 23. között rendezték meg Zalaegerszegen. A zárónapon Veres András püspök tartott előadást a felnőtteknek, A család a jövő címmel.

Előadásában kifejtette: a család életében a gyermekek nevelésében, de a tágabb közösség életében is igen fontos feltétel a közös értékrend és az értékazonosság.

„Amikor egy fiatal házastársat keres, legyen gondja arra, hogy a választottja is vallásos legyen, mert ha nem így történik, akkor magunkra vállalunk egy hatalmas terhet, amit az elején még jól bírunk, de az idő haladtával nagyon nehéz lesz. A közös értékrend az egyik legfontosabb dolog a párválasztás terén is. Az értékazonosság, az értékközösség fogja az összetartozást biztosítani a családban és a társadalomban is. A bűnnel, az értéktelenséggel rövid időre sem szabad megalkudni! Ha továbbra sem a keresztény értékeket teszik az Európai Unió alapjává, akkor darabjaira fog hullani. Ott, ahol nincs meg a szeretet, a Jézus által adott értékrend, nem fog tudni hosszú távon működni a közösség.” Egy jó házasságban, családban az összefogás spontán létezik – fogalmazott.

Kiemelte azt is, hogy a jövőben is szükség lesz családokra, szentségi házasságban élő párokra, akármennyire is próbálják ennek az ellenkezőjét sugallni.

Az egyhetes tábor eseményeiről bővebb beszámoló olvasható a Szombathelyi Egyházmegye honlapján.

Magyar Kurír

(nk)