A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye gyermeknapja

Hazai – 2013. május 29., szerda | 13:08

Május 25-én rendezték meg az Egyházmegyei Gyereknapot a szokott helyen, Nagykálló-Harangodon, mely Téka Tábor néven a hagyományőrző táborok helyszíneként is ismert.

A festői környezet – dombos, erdős, ligetes táj, a mesterségesen kialakított tóval, kilátóval és a Makovecz Imre és Ekler Dezső által tervezett faépítményekkel – ideális környezetet nyújtottak a már nyolcadik esztendeje megrendezett programhoz, melyen az egyházmegye 3-8. osztályos korú hittanos gyermekei vettek részt.

I35 településről érkeztek gyerekek hitoktatóikkal, papjaikkal együtt. A programok lebonyolításában a nyíregyházi hitoktatók munkáját ebben az évben is mintegy 80 fő ifjúsági hittanos és a nyíregyházi cserkészcsapat segítette. A gyermeknapon már megszokott módon csapat-, akadály- és sorversenyt rendeztek a plébániák között, majd több lehetőség közül választhattak a gyerekek: lovagolhattak, hajthattak pónifogatot, íjászkodhattak, métázhattak, táncházban, kézműves foglalkozáson, kenyérlángossütésben és állatsimogatásban vehettek részt.

A vidám rendezvénynek évről évre állandó résztvevője a Képmás Zenekar is, mely a régió kulturális életében meghatározó szerepet játszik. A gyereknap egy állomása volt a most induló Csillagszámláló című jubileumi koncertsorozatuknak.

A találkozót a hagyományhoz híven püspöki szentmise zárta, melynek végén a több száz résztvevő gyermek szívből jövő közös énekkel köszöntötte az idén aranymisés Bosák Nándor püspököt, aki püspökké szentelésének 20. évfordulóját is ünnepli.

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye/Magyar Kurír