Dékány Sixtust választották a Zirci Ciszterci Apátság elöljárójának

2011. január 10., hétfő | 10:49

2011. január 8-án a ciszterci rend generális apátjának elnökletével a Zirci Ciszterci Apátság konventkáptalanja és a Ciszterci Rend Zirci Kongregációjának nagyobb elöljárói, így Farkasfalvy Dénes dallasi apát és Horváth Olga kismarosi apátnő nagy többséggel apátjává választotta Dékány Árpád Sixtus atyát.

Dékány Sixtus Mosonmagyaróváron született 1969. november 18-án. Középiskolai tanulmányait a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban végezte, a ciszterci rendbe 1991. augusztus 29-én lépett be. Teológiai tanulmányait Rómában a Szent Anzelm Egyetemen, illetve a Zirci Szent Bernát Hittudományi Főiskolán végezte.

1994 és 1996 között hitoktató volt a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban, 1996 és 2009 hitoktató, spirituális és osztályfőnök a Ciszterci Rend pécsi Nagy Lajos Gimnáziumában, 2009. szeptember 1-től plébános a székesfehérvári Ciszterci Nagyboldogasszony Plébánián és hitoktató, spirituális a Ciszterci Szent István Gimnáziumban.

Az apáti benedikálás időpontját a későbbiekben teszik közzé. Az apátság közössége köszöni a közbenjáró imákat.

Magyar Kurír
(tzs)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
szivekben-orzott-regi-husvetok
Régi húsvétok nyomában – Találkozás a fertődi idősek otthona lakóival

Ismét emlékeket gyűjtöttünk, újra Fertődön, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentes Mihály pap költőről elnevezett idősek otthonában. A nagyböjti készület közben ezúttal a szívekben őrzött régi húsvétokra vethettünk egy pillantást.

19:02
keresztesne-varhelyi-interju-munkacsy
„Nem hagy nyugodni az én Krisztusom” – Beszélgetés Munkácsy trilógiájáról

Keresztesné Várhelyi Ilona irodalomtörténésszel próbáltuk megfejteni a képek üzenetét.

15:00