Megújuló környezetben indul a következő tanév az egri Ward-iskolában

Hazai – 2014. július 20., vasárnap | 12:02

Az Egri Ward Mária Általános Iskola és Gimnázium sajtóközleményét olvashatják.

 

Nagyszabású felújítás kezdődött 2014 nyarán az Egri Ward Mária Általános Iskola és Gimnáziumban. Az iskola 120 millió forintot nyert Európai Uniós forrásból energetikai korszerűsítésre. Szeptemberben egy takarékosabb, megújuló energiát is felhasználó épületbe térhetnek vissza a diákok.

Az Új Széchenyi Terv részeként a 2014-es KEOP pályázaton mintegy 120 millió forintot nyert az Egri Ward Mária Iskola és Gimnázium elsősorban energetikai korszerűsítésre. A felújítás keretében az épületegyüttes összes ablakát (a tornaterem és kápolna kivételével) kicserélik új, hőszigetelő ablakokra.

A pályázat másik fontos része, hogy a padlástereket mindenhol leszigetelik, ezzel is csökkentve a téli hőveszteséget és a nyári felmelegedést.

A külső szemlélő számára legnagyobb változás, hogy a Ward Mária Ház új, külső hőszigetelést kap. Az épület megtartja téglaborításos külsejét, de a jelenlegi nagyon tagolt ablakok helyett egyszerűbb új ablakok kerülnek be. Ennek az épületnek a tetejére kerülnek a fűtésrendszert támogató napkollektor panelek.

A felújításoknak köszönhetően csökkenni fog az épület energia felhasználása, ezzel is elősegítve a környezet védelmét az ott tanulók és dolgozók komfortérzetének javítását.

A fenntartó Congregatio Jesu szerzetesrend célja, hogy az egri iskola épülete méltó helyet biztosítson a benne folyó magas színvonalú munkának, hogy a dolgozók és a diákok 21. századi színvonalon, kényelmes és korszerű környezetben tudják a Tudás-Lelkiség-Szolgálat küldetést szolgálni.

A munkálatok kezdete 2014. június 30., várható befejezési ideje: 2014.
december 21.

Magyar Kurír