Egy ital és szórakozás – jó célra

Kitekintő – 2012. február 7., kedd | 13:24

Baráti beszélgetés, sok zene, egy koktél Róma egyik divatos szórakozóhelyén. Most azonban nem csak egy szokványos estéről van szó, és nem is csak az egészséges szórakozást elősegítő kezdeményezésről.

Február 10-én első alkalommal rendezik meg a Rome Next Generation Partyt, ahonnan fiatalok és felnőttek a szórakozás mellett azzal a jó érzéssel mehetnek haza, hogy tettek valamit másokért.

A belépőkből származó bevétel feléből – amely tartalmazza a fogyasztást, a büfé vacsorát, a diszkót – azt a projektet támogatják, amelynek keretében előre gyártott házakat építenek mexikói szegény családok számára. Az est és a projekt a Missziós Ifjúság nevű szervezet kezdeményezésére jött létre. Célja, hogy emberhez méltó lakhelyet biztosítson ezeknek a családoknak, és a misszióban résztvevő középiskolás és egyetemista ifjúságban növelje az érzékenységet és a tudatosságot, hogy mindannyian felelősek vagyunk a másik emberért – olvasható a szervezet honlapján.

A mexikói, nyári missziókban résztvevő fiatalok megtapasztalják az ajándékozás szépségét, és úgy térnek haza, hogy többet kaptak, mint amennyit adtak. A Next Generation Party néhány ilyen fiatal ötletéből született. Értékeket szeretnének felkínálni a fiatal nemzedékeknek, egy megújult társadalom megvalósításának lehetőségét missziós tevékenységükön, projektjeiken és főleg lelkesedésükön keresztül.

„Meg vagyunk győződve róla, hogy egy olyan alkalom, ahol szórakozunk, ugyanakkor kitágítjuk látókörünket úgy, hogy egy este azokra is gondolunk, akik kevésbé szerencsések mint mi, gazdagítja emberségünket. És előbb tesz jót nekünk, mint azoknak, akikhez az adomány eljut. Ezért beleadunk mindent, és biztosak vagyunk benne, hogy az est sikeres lesz” – mondja az esemény egyik szervezője.

Magyar Kurír

(lt)