Egyéves a párKatt.hu katolikus online társkereső

Hazai – 2014. február 11., kedd | 18:01

Sikeres kezdeményezésnek bizonyult a katolikus online társkereső, amely február 14-én különleges születésnapi akciót indít. Ugyanezen a napon két újabb országban indulnak testvérhonlapok, szintén az osztrák kathTreff.org kezdeményezés mintájára.

2013. február 14-én hiánypótló lehetőségként indult el Magyarországon a párKatt.hu, amire eddig több mint 4500-an regisztráltak, és minden negyedik regisztráló aktív tag is lett. A tagság feltétele a betöltött 18. életév mellett az, hogy a jelentkező egyházjogilag szabad állapotú katolikusként készen álljon a szentségi házasságra, és magáénak vallja a katolikus egyház tanításának a házasságra és a családra vonatkozó igazságait. A fórumot Bíró László püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Családbizottságának elnöke is támogatja.

A párKatt.hu nagyszerű, egyszerű, anonim találkozási lehetőség az interneten keresztül; emellett a szervezők színvonalas programokkal teremtenek alkalmat a tagok személyes találkozására is. Kirándulások, kenutúra, ismerkedő játékdélután, társkeresők MÉCS lelkigyakorlata, adventi lelkinap, kulturális programajánlat szerepelt a párKatt.hu elmúlt évi kínálatában.

A társtaláló számos sikert könyvelhet el. Nem minden pár ad visszajelzést, ám a honlapon így is hosszan olvashatók a társukat megtaláló „boldog leiratkozók” köszönőlevelei.

„Nagyon hálásak vagyunk az oldal elindítóinak és stábjának, hogy munkájuk révén egymásra találhattunk, immár három hónapja. Igazán Isten eszköze volt ez az oldal a mi történetünkben, melyen keresztül tudta adni ezt a nagy ajándékot.”

„Az iménti pár percben szüntettem meg a tagságomat, és nagy-nagy hálával tartozom. Igényes oldalatok és munkátok, de legfőképpen Isten szeretete által szinte teljes bizonyossággal érzem, hogy - a párKatton keresztül - megtaláltam azt a lányt, akit kerestem sok év óta.”

„Kedves PárKatt-csapat! Hálásan köszönjük, hogy a Gondviselés eszközeként lehetőséget teremtettetek nekünk, hogy egymásra találjunk.”

„Megtaláltam a másik felemet, éppen most lesz 7 hónapja, hogy megismerkedtünk, itt. Nagyon jó ötlet volt az oldal, igényes, értékes, sokat adó...”

A párKatt.hu felhasználói számára nemcsak a hazai, hanem az osztrák-német adatbázis is elérhető; ennek köszönhető az első, február 1-jén Bécsben ünnepelt „párKatt-esküvő” is.

A párKatt.hu különleges akcióval ünnepli egyéves születésnapját. „Társkeresés sikergaranciával” elnevezésű akciójukban hatékony módszert kínálnak az online társtaláláshoz. Az akció ígérete, hogy aki hat hónapig következetesen betartja a javaslatokat, a hatodik hónap végére találni fog valakit, „aki igazán fontos”. Akinek ez mégsem sikerülne, azt „garanciálisan” hat havi ingyenes tagsággal kárpótolják. Az akcióról itt olvashatnak bővebben.

Bálint-nap nemcsak a magyar párKatt.hu számára, hanem nemzetközi vonatkozásban is ünnep. 2014. február 14-én két újabb országban: Lettországban és Kenyában; Szent József napján, március 19-én pedig Horvátországban indulnak testvérhonlapok, ugyancsak az eredeti, a német nyelvterületen immár kilenc éve sikeresen működő kathTreff.org mintájára. Különleges lehetőség, hogy az új országokban regisztrálók adatlapjai a többi ország felhasználói, köztük a magyar felhasználók számára is elérhetők lesznek, és a magyar párkatt.hu tagjai is megoszthatják profiljukat a horvát, a lett, sőt akár a kenyai társkeresőkkel is.

Gudrun Kugler jogász, teológus, a nemzetközivé szélesedő kezdeményezés elindítója az újabb országok csatlakozása kapcsán rámutatott: az online társkeresés olyannyira elterjedt, hogy például Németországban ma már minden egyedülálló tagja valamilyen internetes társkeresőnek, és a házasságok 20-25 százaléka az internetről indul. Annál is fontosabb – tette hozzá –, hogy a keresztények számára is legyen ilyen fórum.

„Aki hasonlóan gondolkodó társat keres, más országban is rátalálhat. Napjainkban, amikor a távolság már nem akadály, a hasonló felfogás sokszor meghatározóbb, mint az, hogy milyen nemzetiségű az ember. A közös hit szilárd alap. Ezt igazolják a statisztikák is: az elkötelezetten azonos hit szerint élő házaspárok körében a válási arány 2% alatti. Német nyelvterületen több száz pár talált egymásra a kathTreff-en keresztül, és sok baba született. Örülünk, mert a közösséget és a kultúrát a keresztény családok fogják megújítani” – fogalmazott a kathTreff alapítója.

párKatt.hu/Magyar Kurír