Egyházmegyei családmajális Kalocsán

Hazai – 2014. június 3., kedd | 12:25

A hétvégén Kalocsán tartották a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye családmajálisát. A nap az érsekség ajándékaként valósult meg, mutatva a családok szerepének kiemelt fontosságát. A Parázs Pasztorális Központ tájékoztatta a szerkesztőséget.

Közel 200 résztvevőt - Kecskemétről, Bajáról, Kecelről, Kiskunhalasról, Kalocsáról és az egyházmegye más településeiről - köszöntött az egyházmegye családmajálisán Jeney Gábor családreferens, majd Bábel Balázs érsek mutatott be szentmisét. Bábel Balázs a Magyar Kurírnak elmondta, minden évben összehívják a családokat kötetlen, vidám együttlétre. A majális is a találkozsról, kapcsolatok építéséről szólt.

Az érsek szociológusok társadalmi diagnózisa nyomán elszomorító tények sokaságát volt kénytelen felsorolni a család, házasság helyzetét illetően korunkban. A diagnózist ismerjük, terápiánk is lenne - mondta az érsek, és hangsúlyozta, ha képesek leszünk a hit válaszát adni a felemerülő problémákra, megtaláljuk életünkben a harmóniát. A hit képes eljuttatni az erkölcsi megújuláshoz, megtapasztalása nyitja meg a szeretetre alapozott életformát - tanított homíliájában.

A rendezvény lebonyolításához a SZÉK egyesület által működtetett Parázs Pasztorális Központ kezdeményezésére a Kalocsa Belvárosi Plébánia több közössége fogott össze: a Házas Hétvégés közösség, a Tomori Pál cserkészcsapat, a Szent Mónika közösség, és az ifjúsági hittanos csoport. A program helyszínét a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény biztosította – számolt be Körmendy Szabolcs és Bea családreferens házaspár.

A programban népmesék alapján felépített kalandjáték Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény óvónői szervezésében, kézműveskedés, társasjáték, sport, táncház szerepelt.

Fotó: Szépneked Photography

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria