Egyházmegyei kvízesteket szerveznek felnőtteknek Szombathelyen

2018. december 5. szerda, 17:25

A Martineum Felnőttképző Akadémia november 30-án első alkalommal szervezett egyházmegyei kvízestet. Nyolc csapat mérte össze általános műveltségi, illetve vallási témákban a tudását.

3–5 fős csapatok játszottak, családok, fiatalok, közösségek tagjai álltak össze, hogy részt vegyenek az esten. A hatalkalmasra tervezett eseménysorozat játékvezetője Kiss Zsanett; a kérdéseket Pongrácz Benedek, a Szombathelyi Egyházmegye kispapja állította össze.

Két fő részből állt a kvíz: először egy hosszabb, közel 30 kérdésből álló feladatsort kellett teljesíteni, majd egy kis szünet után egy rövidebb, ám nehezebb feladatokból álló rész következett.

Minden alkalommal van egy győztes csapat, a hatodik alkalom végén pedig kihirdetik a találkozók során legtöbb pontot gyűjtő csapatot, melynek tagjai majd egy nagyobb jutalomban részesülhetnek.

A következő alkalom várhatóan december 14-én, este hét órakor kezdődik. 

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Zanati Márió

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink – olvasta már?
erdo-peter-mindszenty-biboros-kereszteny-erenyekrol-hosiesen-tett-tanusagot
Erdő Péter: Mindszenty bíboros a keresztény erényekről hősiesen tett tanúságot

Február 13–15. között plenáris tanácskozást tartott az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció, melyen részt vett Erdő Péter bíboros, prímás is. A tanácskozás után, Budapesten kérdeztük a bíborost a találkozóról és a Mindszenty József boldoggá avatásának határkövét jelentő pápai döntésről.

2019. február 19. kedd
tornya-erika-rscj-jezusnak-nagyon-sok-arca-lehet-es-ez-gyonyoru
Tornya Erika RSCJ: Jézusnak nagyon sok arca lehet, és ez gyönyörű!

Tornya Erika Sacré Coeur-nővér január 27-én tette le örökfogadalmát Rómában. Arról kérdeztük – Európa és a világ sokféle vidékén tapasztalatokat szerzett szerzetesként –, hogyan éli meg hivatását, mit jelent az Egyház egyetemessége.

2019. február 19. kedd