Egyházmegyei kvízesteket szerveznek felnőtteknek Szombathelyen

2018. december 5. szerda 17:25

A Martineum Felnőttképző Akadémia november 30-án első alkalommal szervezett egyházmegyei kvízestet. Nyolc csapat mérte össze általános műveltségi, illetve vallási témákban a tudását.

3–5 fős csapatok játszottak, családok, fiatalok, közösségek tagjai álltak össze, hogy részt vegyenek az esten. A hatalkalmasra tervezett eseménysorozat játékvezetője Kiss Zsanett; a kérdéseket Pongrácz Benedek, a Szombathelyi Egyházmegye kispapja állította össze.

Két fő részből állt a kvíz: először egy hosszabb, közel 30 kérdésből álló feladatsort kellett teljesíteni, majd egy kis szünet után egy rövidebb, ám nehezebb feladatokból álló rész következett.

Minden alkalommal van egy győztes csapat, a hatodik alkalom végén pedig kihirdetik a találkozók során legtöbb pontot gyűjtő csapatot, melynek tagjai majd egy nagyobb jutalomban részesülhetnek.

A következő alkalom várhatóan december 14-én, este hét órakor kezdődik. 

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Zanati Márió

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: egyházmegyék
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kegyelmet-es-eszkozoket-kapunk-hithez
Kegyelmet és eszközöket kapunk a hithez – Vízi Elemér SJ tartományfőnök a huszonöt éves Manrézáról

Huszonöt évvel ezelőtt, Szent Erzsébet napján áldotta meg Angelo Acerbi pápai nuncius a jezsuiták dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Házát. A lelkigyakorlatos és konferenciaközpont történetéről, jelenéről és a jövőre vonatkozó tervekről Vízi Elemér SJ tartományfőnököt kérdeztük.

19:59
ferenc-papa-gondolkodjunk-el-miben-tudnank-valtoztatni-magatartasunkon
Ferenc pápa: Gondolkodjunk el, miben tudnánk változtatni magatartásunkon!

December 9-én délben a Szentatya elimádkozta az Úrangyala imát a Szent Péter téren egybegyűlt zarándokokkal. Hangsúlyozta, hogy nekünk is tudnunk kell változtatni magatartásunkon, nyitnunk kell mások felé, reményt és vigaszt kell vinnünk az embereknek.

18:57